L-καρνιτίνη παρενέργειες που πρέπει να ξέρετε

Παρά το γεγονός ότι προσφέρει κάποια πλεονεκτήματα, η L-καρνιτίνη έχει επίσης παρενέργειες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι αποφυγής των παρενεργειών της L-καρνιτίνης. Η λήψη περισσότερων από τη συνιστώμενη δόση του συμπληρώματος δεν σημαίνει απαραίτητα καλύτερα αποτελέσματα. Όπως και οτιδήποτε καταναλώνουμε, πρέπει να καταλάβετε τις επιπτώσεις.

Τι είναι η L-καρνιτίνη

Η καρνιτίνη είναι στην πραγματικότητα μια απαραίτητη θρεπτική ουσία που βρίσκεται στο σώμα και βοηθά στη μεταφορά λίπους στα μιτοχόνδρια του κυττάρου σας όπου μετατρέπεται σε ενέργεια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το σώμα σας. Η L-καρνιτίνη μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της καύσης του λίπους στο σώμα σας, αυξάνοντας το επίπεδο ενέργειας σας, προωθώντας μια υγιή καρδιά, μια υγιή κυκλοφορία και ένα υγιές συκώτι. Η καρνιτίνη υπάρχει σε τρεις μορφές: L-καρνιτίνη για καρδιακές και καρδιαγγειακές παθήσεις, ακετυλο-L-καρνιτίνη, η οποία χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της νόσου του Alzheimer και των ψυχικών προβλημάτων και της προπιονυλ-L-καρνιτίνης, η οποία χρησιμοποιείται επίσης για τη βελτίωση των καρδιακών παθήσεων. Η L-καρνιτίνη χρησιμοποιείται ευρέως ως φυσική μέθοδος για την απώλεια βάρους, καθώς επιτρέπει την καύση του λίπους σε πολύ υψηλότερες ταχύτητες. Μπορεί επίσης να μειώσει τους πόθους σας, να αυξήσει την ενέργειά σας κατά τη διάρκεια της άσκησης και να αυξήσει το μεταβολικό σας ρυθμό. Κατά τον ίδιο τρόπο, η καρνιτίνη χρησιμοποιείται για την προαγωγή της υγείας της καρδιάς και για τη θεραπεία και τη διαχείριση της στηθάγχης, των αρρυθμιών και άλλων καρδιακών παθήσεων. Χρησιμοποιείται επίσης από τους αθλητές για να προωθήσει την περαιτέρω αθλητική αντοχή.

Πρόσφατη μελέτη σχετικά με τις παρενέργειες της L-καρνιτίνης

Πρόσφατα, υπήρξαν κάποιες αρνητικές πιέσεις στις παρενέργειες της L-καρνιτίνης στις ειδήσεις. Με λίγα λόγια, τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης υποδηλώνουν ότι η L-καρνιτίνη χορηγούμενη από το στόμα μεταβολίζεται από εντερικά βακτήρια για να παράγει μια ουσία που ονομάζεται τριμεθυλαμίνη. Η τριμεθυλαμίνη μεταβολίζεται πιθανώς περαιτέρω σε τριμεθυλαμινο-Ν-οξείδιο. Θεωρείται ότι η τριμεθυλαμίνη-Ν-οξείδιο εμποδίζει την αποβολή της περίσσειας χοληστερόλης, επιτρέποντάς της έτσι να διεισδύσει στα τοιχώματα της αρτηρίας, η οποία μελετάται ως πιθανός ένοχος για αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου. Ακούγεται λίγο τρομακτικό, έτσι δεν είναι; Αλλά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ανησυχείτε για τις παρενέργειες της L-καρνιτίνης; Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στην L-καρνιτίνη γενικά, και αυτή η πρόσφατη μελέτη και οι επιπτώσεις της. Πρώτον, όμως, είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου το αξίωμα: «Αν λίγο είναι καλό, πολλά δεν είναι απαραίτητα καλύτερα». Ακόμη και οι βασικές ουσίες που απαιτούνται για τη ζωή μπορούν να υποβληθούν σε υπερβολική δόση ή υποπροϊόν, συμβάλλοντας σε επιβλαβείς απειλητικές για τη ζωή συνέπειες. Για παράδειγμα:

  • Η εξάντληση / αφυδάτωση του νερού μπορεί να σας σκοτώσει, αλλά το πάρα πολύ νερό είναι επίσης θανατηφόρο.
  • Πολύ λίπος νάτριο είναι γνωστό ως υπονατριαιμία, μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πολύ νάτριο έχει ως αποτέλεσμα την υπερνατριαιμία, η οποία επίσης έχει δυνητικά θανατηφόρες συνέπειες.
  • Πολύ ζάχαρη ή υδατάνθρακες έχει συσχετιστεί με διαβητικά προβλήματα, αλλά όταν ο κύκλος της γλυκόζης αίματος είναι υπερβολικός, η κατανάλωση υδατανθράκων κατά τη διάρκεια της άσκησης είναι ασφαλής και συνιστάται.

Η συνιστώμενη στοίβα για να αποφευχθεί η αποτελεσματικότητα της πλευράς της L-καρνιτίνης

Πολύ απλά, το πιο σημαντικό πράγμα που παίρνετε με την L-καρνιτίνη είναι οι υδατάνθρακες. Ορισμένες πρώτες μελέτες δεν έδειξαν κανένα όφελος από την L-καρνιτίνη επειδή δεν κατάφεραν να αυξήσουν επαρκώς τα επίπεδα μυϊκής L-καρνιτίνης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το συμπλήρωμα δεν ελήφθη την κατάλληλη στιγμή, όταν η ινσουλίνη θα ήταν καρφωμένη και η πρόσληψη μυών θα ήταν επαρκής. Νεότερη έρευνα δείχνει ότι τα επίπεδα ινσουλίνης πρέπει να είναι αρκετά υψηλά για επαρκείς ποσότητες L-καρνιτίνης για να εισέλθουν μυϊκά κύτταρα, όπου εκτελεί το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας του. Στην αναστροφή, η λήψη L-καρνιτίνης ενισχύει τις δράσεις της ινσουλίνης στα μυϊκά κύτταρα, συμβάλλοντας στην παροχή περισσότερης γλυκόζης στα μυϊκά κύτταρα καθώς και σε περισσότερη L-καρνιτίνη. Αν και λίγα γραμμάρια L-καρνιτίνης μπορεί να είναι αποτελεσματικά, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να πάρετε 2-3 γραμμάρια ανά δόση για μέγιστο όφελος μαζί με τουλάχιστον 30-40 γραμμάρια υδατανθράκων και 20-40 γραμμάρια πρωτεΐνης, κατά προτίμηση με ένα γεύμα. Αυτό ισχύει εάν λαμβάνετε ευθεία L-καρνιτίνη ή προπιονυλ-L-καρνιτίνη. Η ακετυλο-L-καρνιτίνη, ωστόσο, απορροφάται ευκολότερα από τα έντερα και τα μυϊκά κύτταρα, για να μην αναφέρουμε τον εγκέφαλο, απουσία τροφής. Ως εκ τούτου, η μορφή της L-καρνιτίνης μπορεί να στοιβάζεται με άλλα συστατικά που ενισχύουν την καύση λίπους, όπως η καφεΐνη και το πράσινο τσάι, και που λαμβάνεται μεταξύ των γευμάτων. Κάντε κλικ στο παρακάτω έμβλημα για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ασφαλή δόση που πρέπει να κάνετε, ώστε να μπορείτε να αποφύγετε τις παρενέργειες της L-καρνιτίνης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>