Koje su zdravstvene prednosti Glucomannan?

Nutricionisti već dugo poznato da dijetalna vlakna nudi niz zdravstvenih koristi. Ovdje ćemo vidjeti što su zdravstvene prednosti koje nudi Glucomannan.

Nisu svi oblici vlakna su identični. Glucomannan je jedan izvor vlakana koja značajno je narasla u popularnosti u zadnje vrijeme. Dok glukomanan je konzumirati u tradicionalnim jelima generacijama, znanstvenici su tek počeli shvaćati nevjerojatne svojstva ovog hranjiva i mnoge načine na koje se može pozitivno utjecati na tijelo.

Znate li što glukomanan je?

Glucomannan ili glukomanan konjak, je dodatak koji se koristi za održavanje zdrave težine, kontroli šećera u krvi, te olakšavanja zatvor, među ostalim zdravstvenim problemima. To je tek nedavno postao popularan u Sjedinjenim Američkim Državama i Europi, ali azijske kulture su uživali svoje prednosti već tisućama godina.

Koje su zdravstvene prednosti Glucomannan?

Nekoliko kliničkih ispitivanja su ocijenili utjecaj Glucomannan, a rezultati su potvrdili mnoge zdravstvene prednosti. To je pokazalo da:

  • Poticanje normalne tjelesne težine
  • Smanjenje potrebe za hranom
  • Podrška normalan šećer u krvi
  • Promicati zdrave, uravnotežene kolesterola

Dodatno, glukomanan ima potencijal da djeluju kao terapija za sindrom otpornosti na inzulin. To poboljšava imunološki sustav u crijevima. Glucomannan također ima pozitivan učinak na triglicerida, ukupnog kolesterola, LDL kolesterola i glukoze u krvi natašte.

How much glucomannan should you take?

You should aim to consume around 30 to 50 grams of fiber on a daily basis, which ideally should be a mix of soluble and insoluble fibers. Glucomannan can be taken in tablet or powder form, both of which are almost tasteless and great for adding to food or smoothies. However, it is best to take glucomannan 15 to 30 minutes before a meal to give the gel time to expand and partially fill the stomach:

  • For weight loss: Take 1 gram, 3 times per day (1 gram before each meal)
  • For high cholesterol levels: Take 1 gram, 4 times per day (split between meals)

Dosages up to 4 grams per day have been clinically tested and are well tolerated, but, as with all fiber supplements, start on a lower dose around 1000mg and build up to your desired dosage.

Not all forms of fiber are identical and not all glucomannan products are the same. GlucomannanPlus is a high quality product that offers you various health benefits, not limited to weight loss. GlucomannanPlus is clinically tested, made of organic ingredient and enriched with green tea.