Is het veilig om glucomannan gebruiken om gewicht te verliezen?

Glucomannan is bekend om zijn vermogen om mensen te helpen hun honger vergeten en beheren van hun gewicht. Is het veilig om glucomannan gebruiken om gewicht te verliezen?

Wat is het?

Glucomannan is een natuurlijke, in water oplosbare dieetvezel geëxtraheerd uit de wortels van de olifant yam, ook bekend als konjac. Het is beschikbaar als een aanvulling, in drankmengelingen en wordt ook toegevoegd aan voedingsmiddelen, zoals pasta en meel. Het is ook het belangrijkste ingrediënt in shirataki.

Glucomannan omvat 40% van het droge gewicht van de olifant yam, die oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië. Het heeft een lange geschiedenis van gebruik in kruidenmengsels en traditionele voedingsmiddelen, zoals tofu, noedels, en konjac gelei.

Vanwege zijn vermogen om water te absorberen en opzwellen vaak de normale grootte van de gedroogde toestand, glucomannan is beter bekend als een potentiële gewichtsverlies supplement dat fungeert als een eetlustremmer. Het onderdrukt de eetlust met in wezen expanderen en vullen van de ruimte binnen de maag een vol gevoel te geven.

Glucomannan voordelen voor de gezondheid.

In verschillende studies werd glucomannan supplementen in een dosering 3-4 gram / dag gedurende minstens 8 weken in verband met een reductie van de totale cholesterol, LDL-cholesterol en triglyceriden in obese en gezonde individuen.

There is also sufficient evidence about glucomannan effectiveness in prevention or treatment of chronic constipation in children, diverticular disease, hemorrhoids, lung cancer, acne, gastrointestinal infections, obesity in children, high blood glucose levels in diabetes mellitus, high blood pressure and promoting weight loss in adults or children.

Is it safe to use glucomannan for weight loss?

Since glucomannan is natural, it is safe to be used for weight loss purpose. However, glucomannan has to be taken with at least 1 cup of water or other fluid to prevent chocking, throat, esophageal or bowel obstruction, and should not be taken immediately before bed. Possible side effects include abdominal bloating, excessive gas and diarrhea.

Er zijn veel supplement producten, maar GlucomannanPlus is degene die is volledig veilig te gebruiken, want het is natuurlijk. Dit product van hoge kwaliteit kan helpen mensen niet alleen om gewicht te verliezen, maar ook om een ​​optimale gezondheid te bereiken.