Hvad er de sundhedsmæssige fordele af glucomannan?

Ernæringseksperter har længe vidst, at kostfibre tilbyder en række sundhedsmæssige fordele. Her vil vi se, hvad der er de sundhedsmæssige fordele, der tilbydes af glucomannan.

Ikke alle former for fiber er identiske. Glucomannan er en kilde til fiber, der er vokset betydeligt i popularitet for nylig. Mens glucomannan er blevet forbrugt i traditionelle retter i generationer, har forskerne kun lige begyndt at indse de forbløffende egenskaber af denne næringsstof og de mange måder, hvorpå det positivt kan påvirke kroppen.

Ved du, hvad glucomannan er?

Glucomannan, eller glucomannan konjac, er et supplement, der bruges til at opretholde en sund vægt, at kontrollere blodsukkeret, og lindre forstoppelse, blandt andre sundhedsmæssige problemer. Det er først for nylig blevet populært i USA og Europa, men asiatiske kulturer har nydt sine fordele for tusinder af år.

Hvad er de sundhedsmæssige fordele af glucomannan?

Adskillige kliniske forsøg har vurderet konsekvenserne af glucomannan, og resultaterne bekræftede mange sundhedsmæssige fordele. Det er vist at:

  • Tilskynde normal kropsvægt
  • Reducer mad cravings
  • Støtte normal blodsukker
  • Fremme sund, afbalanceret kolesterol

Derudover glucomannan har potentiale til at fungere som en terapi for insulinresistenssyndrom. Det øger immunforsvaret i tarmen. Glucomannan har også en positiv effekt på triglycerider, totalt cholesterol, LDL-cholesterol og fastende blodglucose.

How much glucomannan should you take?

You should aim to consume around 30 to 50 grams of fiber on a daily basis, which ideally should be a mix of soluble and insoluble fibers. Glucomannan can be taken in tablet or powder form, both of which are almost tasteless and great for adding to food or smoothies. However, it is best to take glucomannan 15 to 30 minutes before a meal to give the gel time to expand and partially fill the stomach:

  • For weight loss: Take 1 gram, 3 times per day (1 gram before each meal)
  • For high cholesterol levels: Take 1 gram, 4 times per day (split between meals)

Dosages up to 4 grams per day have been clinically tested and are well tolerated, but, as with all fiber supplements, start on a lower dose around 1000mg and build up to your desired dosage.

Ikke alle former for fiber er identiske og ikke alle glucomannan produkter er de samme. GlucomannanPlus er et produkt af høj kvalitet, der giver dig forskellige sundhedsmæssige fordele, ikke er begrænset til vægttab. GlucomannanPlus er klinisk testet, lavet af økologisk ingrediens og beriget med grøn te.