Goji οφέλη μούρο για την υγεία

Προωθημένοι ως superfruits τα τελευταία χρόνια, τα οφέλη από τα goji berry είναι γνωστό ότι βοηθούν στην καταπολέμηση του διαβήτη και του καρκίνου. Τα μούρα Goji είναι δημοφιλή μεταξύ διασημοτήτων όπως η Madonna και η Miranda Kerr. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση των μούρων μπορεί να ενισχύσει την εγκεφαλική δραστηριότητα και μια αίσθηση ευεξίας. Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε πως τα μούρα Goji θα μπορούσαν να προκαλέσουν καρκίνο. Λοιπόν, υπάρχουν αρκετές μελέτες που μιλούν τόσο πολύ για τα μούρα goji που κανείς δεν μπορεί παρά να τα δοκιμάσει.

Goji μούρο ως superfood

Τα μούρα Goji έχουν χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για πάνω από 2.000 χρόνια. Μερικοί μύθοι αναφέρουν ότι τα μούρα goji τρώγονταν από μοναχούς στα βουνά των Ιμαλαΐων χιλιάδες χρόνια πριν και βυθίζονταν σε ζεστό νερό για να βοηθήσουν στο διαλογισμό και να αποκτήσουν μεγαλύτερη υγεία, ζωτικότητα, μακροζωία, ενέργεια και αντοχή, μεταξύ άλλων ωφελειών goji berry. Χαμηλές σε θερμίδες, χωρίς λιπαρά, μια καλή πηγή ίνας και μια υψηλή αντιοξειδωτική τροφή, τα οφέλη από τα μούρα goji περιλαμβάνουν την ικανότητα να βοηθάτε στην καταπολέμηση των ασθενειών, να διαχειρίζεστε αποτελεσματικά το βάρος σας και να έχετε καλύτερη πέψη. Συνήθως τρώγονται ακατέργαστες, αποξηραμένες ή σε υγρή μορφή ή σε σκόνη, τα πολυετή μούρα goji περιέχουν ένα ευρύ φάσμα φυτοθρεπτικών συστατικών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων, δίνοντάς τους το όνομα “superfood berries” από πολλούς ειδικούς στον τομέα της υγείας.

8 οφέλη goji μούρο για την υγεία

Goji οφέλη μούρων είναι τόσες πολλές, αλλά εδώ είναι οι πιο γνωστές:

  • Η απώλεια και η διατήρηση του βάρους.

Ανά ¼ φλιτζάνι σερβίς, τα μούρα goji παρέχουν 90 θερμίδες με τέσσερα γραμμάρια πρωτεΐνης και φυτικών ινών. Οι δίαιτες πλούσιες σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, όλα αυτά ενώ έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, έχουν δείξει ότι διατηρούν το βάρος υπό έλεγχο με τη δυνατότητα να διευκολύνουν την απώλεια βάρους.

  • Ρύθμιση του εντέρου.

Οι ίνες είναι επιτακτική για την υγεία του πεπτικού συστήματος, διατηρώντας τα έντερα τακτικά και καταπολεμώντας τη δυσκοιλιότητα. Ένα τέταρτο φλιτζάνι παρέχει 10 και 16 τοις εκατό των συνολικών καθημερινών αναγκών σε ίνες για άνδρες και γυναίκες, αντίστοιχα. Η κατάλληλη πρόσληψη φυτικών ινών έχει επίσης προσφερθεί για προστασία από τις παθήσεις του εντέρου, συμπεριλαμβανομένων αιμορροΐδων και διαφόρων μορφών καρκίνου.

  • Προστασία των ματιών.

Τα μούρα Goji περιέχουν ζεαξανθίνη, ένα καροτενοειδές που φαίνεται να προστατεύει τα μάτια από το επιβλαβές φως υψηλής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των υπεριωδών ακτίνων από τον ήλιο. Η τακτική κατανάλωση του μούρου έχει αποδειχθεί ότι μειώνει περαιτέρω τον κίνδυνο της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας λόγω ηλικίας, η κύρια αιτία της απώλειας όρασης στους ηλικιωμένους. Τα πλούσια προιόντα που περιέχουν γερά σαρκώδη βιταμίνη C μπορούν επίσης να μειώσουν τον κίνδυνο καταρράκτη ή τη θολότητα του φακού του ματιού.

  • σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα.

Υψηλότερες τροφές ίνας προτείνεται για τη σταθεροποίηση των σακχάρων στο αίμα και τη μείωση του κινδύνου σοβαρών αιχμών και βυθίσεων. Η διαχείριση σακχάρων στο αίμα μειώνει τον κίνδυνο επιπλοκών που προκαλούνται από διαβήτη.

  • Ενίσχυση μυών.

Αν και μια μεγάλη προμήθεια πρωτεΐνης προέρχεται από ζωικές πηγές, τα μούρα goji προσφέρουν όχι μόνο χρησιμεύει ως φυτική πρωτεΐνη, αλλά 18 αμινοξέα. Η πρωτεΐνη διαδραματίζει έναν επιτακτικό ρόλο στη διατήρηση και την αύξηση των μυών, στη συνέχεια επιμένει στην άκαμπτη μυϊκή μάζα και δύναμη.

  • Καταπολέμηση του καρκίνου.

Τα μούρα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένων των μούρων goji. Από την ισχυρή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C στις στιβαρές πολυφαινόλες, τα μούρα goji μπορούν να καταπολεμήσουν τον καρκίνο και την ανάπτυξη όγκων. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη δείχνει ότι η κατανάλωση του χυμού των μούρων goji προστατεύει από τη ζημία από τον ήλιο, μειώνοντας στη συνέχεια τον καρκίνο του δέρματος.

  • Αντι γήρανση.

Αν και κερδίζει ένα κερί για το τούρτα γενεθλίων είναι αναπόφευκτο κάθε χρόνο, τα μούρα goji έχουν αναφερθεί ότι έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες, ιδιαίτερα μία από τις κύριες ιδιότητες που αναζητούνται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική. Η υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή και πολυφαινόλες, δύο ισχυρά αντιοξειδωτικά, έχει προταθεί για την καταπολέμηση των οξειδωτικών, τελικά αναστέλλοντας τον κυτταρικό θάνατο που πιθανόν συμβάλλει στην επιταχυνόμενη γήρανση. Η περιεκτικότητα σε βιταμίνη C έχει επίσης βασικό ρόλο στην αφαίρεση της διαδικασίας γήρανσης, κυρίως λόγω των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων της και της παραγωγής κολλαγόνου.

  • Ενίσχυση της διάθεσης.

Η κατανάλωση του χυμού από τα μούρα goji έχει δείξει ότι αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας, στη συνέχεια ενισχύοντας τη διάθεση. Η καθημερινή κατανάλωση του goji θα αυξήσει τα υποκειμενικά συναισθήματα γενικής ευημερίας και βελτιωμένες νευρολογικές και ψυχολογικές επιδόσεις σε μόλις 14 ημέρες.

Το συμπέρασμα

Είναι το μούρο goji συνιστάται να καταναλώνει; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι βεβαίως “ναι”. Μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς τρόπους, και μπορεί να κάνει το σώμα πολύ καλό. Η τιμή μπορεί να είναι ένα ζήτημα για μερικούς ανθρώπους, αλλά δεν πρέπει να σας εμποδίσει να απολαύσετε αυτό το φρούτο μερικές φορές, ειδικά όταν θεωρείτε ότι όλα αυτά θα λάβετε σε αντάλλαγμα. Οι Κινέζοι έχουν γνωστά οφέλη για τα μούρα goji για χιλιάδες χρόνια, και τώρα είναι η σειρά σας να πάρετε ένα κομμάτι από αυτά τα οφέλη. Συνεχίστε λοιπόν και πάρτε τα γλυκά, κόκκινα, μασώμενα, goji μούρα σας. Εάν θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να πάρετε όλα τα οφέλη του Goji Berry με έναν εύκολο τρόπο, κάντε κλικ στο banner παρακάτω.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>