Goji μούρα γεγονότα διατροφής

Συνήθως χρησιμοποιούνται για να συμβολίζουν τη μακροζωία της ζωής στους κινέζους θρύλους, οι άνθρωποι στο παρελθόν μπορεί να μην γνωρίζουν αρκετά με τα γεγονότα διατροφής goji μούρα. Αυτά τα μικροσκοπικά μούρα πορτοκαλί-κόκκινου χρώματος προέρχονται από φυτό οικογενειακής φυλής που αναπτύσσεται φυσικά σε πολλές περιοχές της Ασίας και της Μεσογείου. Βοτανικά, το goji ανήκει στην οικογένεια των φυτών Solanaceae. Wolfberry, αμπελιού γάμου είναι άλλα ονόματα για goji. Μελιτζάνα, ντομάτα, πατάτα είναι άλλα ενδιαφέροντα μέλη της οικογένειας σ ‘αυτή την οικογένεια. Επιστημονική ονομασία: Lycium barbarum. Η επαρχία Ningxia στη Βορειοδυτική Κίνα είναι η σημαντική περιοχή όπου ο wolfberry μεγάλωσε σε εμπορική κλίμακα. Τα μούρα Goji που καλλιεργούνται στη Ningxia, ειδικά στο Zhongning, είναι παγκοσμίως γνωστά για την εξαιρετική τους ποιότητα.

Γεύση και εμφάνιση

Όσον αφορά την εμφάνιση, τα μούρα goji είναι μικρά και φωτεινά κόκκινα μούρα στη νέα τους μορφή. Τα αποξηραμένα μούρα goji είναι πιο εμπορικά διαδεδομένα και μοιάζουν με κόκκινες σταφίδες. Περιγράφοντας τη γεύση των μούρων goji είναι ένα κάπως δύσκολο έργο αφού έχουν μια μοναδική γεύση. Στη φρέσκια μορφή τους, τα μούρα έχουν μια πικρή και στυπτική γεύση, με ελαφρώς ξινή νότα και ελάχιστη γλυκύτητα. Ωστόσο, στην (πιο δημοφιλή) ξηρή μορφή τους, τα μούρα goji χάνουν ένα μεγάλο μέρος της πικρίας τους. Τα ξηρά μούρα είναι ακόμα λίγο πικρά, αλλά αναπτύσσουν μια κολλώδη γλυκιά γεύση και συνέπεια. Και δεν φαίνεται να επηρεάζει τη διατροφή των μούρων goji.

Goji μούρα γεγονότα διατροφής που πρέπει να ξέρετε

Τα γεγονότα διατροφής goji μούρα είναι εκπληκτικά εκπληκτικά και ωφέλιμα για την υγεία, περιλαμβάνουν:

  • Θερμίδες, πρωτεΐνες και διαιτητικές ίνες.

Μια 1/4 φλιτζάνι μερίδα μούρων goji περιέχει 90 θερμίδες και 4 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα. Οι γιατροί συστήνουν ότι οι ενήλικες γυναίκες καταναλώνουν 46 γραμμάρια και ενήλικες άνδρες 56 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα. Περιέχει επίσης 4 γραμμάρια διαιτητικών ινών, τα οποία παρέχουν μεταξύ 10,5 και 19 τοις εκατό της διαιτητικής πρόσληψης αναφοράς για διαιτητικές ίνες για ενήλικες άνδρες και γυναίκες. Οι περισσότεροι ενήλικες δεν λαμβάνουν αρκετές διαιτητικές ίνες την ημέρα. Οι φυτικές ίνες είναι σημαντικές καθώς βοηθούν στην πρόληψη της υπερκατανάλωσης, κάνοντάς σας να αισθάνεστε πλήρεις και επίσης βοηθά το σώμα σας να περάσει απόβλητα μέσα από το σύστημά σας προσθέτοντας χύμα στα κόπρανα σας.

  • Αντιοξειδωτική βιταμίνη Α.

Ένα 1/4 φλιτζάνι μούρο Goji περιέχει 180 τοις εκατό της ημερήσιας αξίας βιταμίνης Α. Ένα φυσικό αντιοξειδωτικό, η βιταμίνη Α προστατεύει το σώμα σας από βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες, που παράγονται όταν το σώμα σας διασπά τα τρόφιμα. Οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης και μπορεί να προκαλέσουν θάνατο και βλάβη κυττάρων. Η βιταμίνη Α είναι επίσης απαραίτητη για την υγιή διατήρηση των βλεννογόνων, καθώς και για την αναπαραγωγή των κυττάρων σας. Η ανεπάρκεια της βιταμίνης Α συχνά υποδεικνύεται από την κακή όραση, καθώς η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για καλή όραση.

  • Βιταμίνη C για την κατασκευή κολλαγόνου.

Επίσης, ένα φυσικό αντιοξειδωτικό, η βιταμίνη C επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης και μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου και καρδιακών παθήσεων υπερασπίζοντας το σώμα σας από τις ελεύθερες ρίζες. Η βιταμίνη C χρησιμοποιείται επίσης στην παραγωγή κολλαγόνου, η οποία καθιστά υγιές το δέρμα, τους χόνδρους, τους τένοντες, τους συνδέσμους και τα αιμοφόρα αγγεία. Βοηθά επίσης στην επούλωση τραυμάτων και στην επισκευή και διατήρηση υγιών οστών και δοντιών. Ένα 1/4-φλιτζάνι εξυπηρετούν τα μούρα goji έχει 30 τοις εκατό της ημερήσιας αξίας της βιταμίνης C.

  • Goji πλούσιο σε σίδηρο.

Ο σίδηρος μπορεί να βρεθεί σε κάθε κύτταρο του σώματός σας και είναι ένα βασικό μεταλλικό στοιχείο, καθώς είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν αιμοσφαίρια. Χρησιμοποιείται για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης και μυοσφαιρίνης, δύο πρωτεϊνών που μεταφέρουν οξυγόνο σε όλο το σώμα σας. Μια ανεπάρκεια σιδήρου θα προκαλέσει αναιμία, η οποία μπορεί να προκαλέσει ζάλη, απώλεια βάρους, κόπωση και δύσπνοια. Μια 1/4-φλιτζάνι εξυπηρέτηση των μούρων goji σας παρέχει το 15 τοις εκατό της ημερήσιας τιμής του σιδήρου.

Δεν είναι για όλους

Παρά την εκπληκτική διατροφή των μούρων goji, αυτός ο καρπός δυστυχώς δεν είναι για όλους. Τα μούρα Goji μπορούν να αλληλεπιδράσουν με κάποια φάρμακα όπως το λεπτότερο αίμα της βαρφαρίνης. Μπορούν επίσης να αλληλεπιδράσουν με φάρμακα για διαβήτη και φάρμακα για την αρτηριακή πίεση. Ελέγξτε με το γιατρό σας πριν πάρετε goji μούρο εάν είστε σε οποιοδήποτε φάρμακο ή πάσχετε από αλλεργίες, αλλά εκτός από αυτό, είναι πολύ ασφαλές να εκμεταλλευτείτε τη διατροφή goji μούρα με μέτρο. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα γεγονότα της διατροφής goji berries κάνοντας κλικ στο παρακάτω πανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>