CLA συμπλήρωμα και κετο δίαιτα

Η κέτω διατροφή αποτελείται κυρίως από λίπη και το CLA είναι λίπος. Αυτό μπορεί να σας κάνει να αναρωτιέστε εάν το συμπλήρωμα CLA και η κέτο δίαιτα μπορούν να πάνε μαζί αρμονικά. Όχι όλα τα λίπη δημιουργούνται ίσα. Ορισμένα από αυτά χρησιμοποιούνται απλά για ενέργεια, ενώ άλλα έχουν ισχυρά αποτελέσματα στην υγεία. Το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA) είναι ένα λιπαρό οξύ που έχει διάφορα οφέλη για την υγεία. Είναι επίσης ένα δημοφιλές συμπλήρωμα απώλειας βάρους. Αυτό το άρθρο εξετάζει το συνδυασμό του συμπληρώματος CLA και της κετο δίαιτας.

Η πηγή του συμπλήρωμα CLA

Το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA) είναι το πιο συνηθισμένο ωμέγα-6 λιπαρό οξύ, το οποίο βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες σε φυτικά έλαια αλλά και σε διάφορα άλλα τρόφιμα σε μικρότερες ποσότητες. Το CLA είναι ουσιαστικά ένας τύπος πολυακόρεστου λιπαρού οξέος ωμέγα-6. Με άλλα λόγια, είναι τεχνικά ένα τρανς λίπος, αλλά ένας φυσικός τύπος trans λίπους που εμφανίζεται σε πολλές υγιεινές τροφές. Πολλές μελέτες δείχνουν ότι τα βιομηχανικά trans-λίπη – τα οποία διαφέρουν από τα φυσικά trans-λιπαρά όπως το CLA – είναι επιβλαβή όταν καταναλώνονται σε υψηλές ποσότητες. Ενώ το CLA είναι τεχνικά ένα trans λίπος, είναι πολύ διαφορετικό από τα βιομηχανικά trans λιπαρά που βλάπτουν την υγεία σας. Το CLA είναι στην πραγματικότητα καλό για την υγεία σας. Έτσι είναι καλή ιδέα να συνδυάσετε το συμπλήρωμα CLA και την κετο δίαιτα.

Τι είναι η διατροφή κετο

Το Κέτο σημείωσε δημοτικότητα κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους ως στρατηγική χαμένος-βάρους-γρήγορη. Η κέτο δίαιτα αποτελείται κυρίως από λίπη (75 τοις εκατό των ημερήσιων θερμίδων σας), μερικές πρωτεΐνες (20 τοις εκατό) και μια μικρή ποσότητα υδατανθράκων (5 τοις εκατό). Τρώγοντας πολλά λιπαρά και πολύ λίγα υδατάνθρακες σας φέρνει σε ketosis, μια μεταβολική κατάσταση όπου το σώμα σας καίει λίπος αντί για υδατάνθρακες για καύσιμα. Καίγοντας κετόνες στη θέση της γλυκόζης, χαλαρώνετε την απώλεια βάρους, μειώνετε τη φλεγμονή, καίτε το μυαλό σας και ενισχύετε την ενέργεια. Μπορείτε να δοκιμάσετε αν βρίσκεστε σε κέτωση χρησιμοποιώντας ραβδιά ούρων, ραβδιά αίματος ή μετρητή αίματος. Ή προσέξτε τα σημάδια αυτά – λιγότερη πείνα, μεταλλική γεύση στο στόμα σας και απώλεια βάρους. Δεδομένου ότι η διατροφή κετοειδών απαιτεί να καταναλώνετε πολλά λιπαρά, μπορείτε να λάβετε υπόψη το συμπλήρωμα CLA ως πηγή υγιεινής πρόσληψης λίπους. Πιστεύουμε ότι το συμπλήρωμα CLA και η κέτο δίαιτα θα σας δώσουν μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία.

Τα οφέλη του συμπληρώματος CLA και της κετο δίαιτας

Η διατροφή κετο έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλής. Αυτό κάνει τους ανθρώπους να ενδιαφέρονται να βρουν τρόπους για να βελτιστοποιήσουν αυτή τη διατροφή για να αποκτήσουν μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία. Επειδή η δίαιτα κετοειδών απαιτεί μεγάλη πρόσληψη λίπους ενώ κόβει διάφορες επιλογές τροφής, είναι καλή ιδέα να λάβετε ορισμένα συμπληρώματα. Και το CLA είναι ένα από τα καλύτερα συμπληρώματα για να πάρετε μια δίαιτα κετο. Το συμπλήρωμα CLA από το έλαιο κνήκου μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τους ανθρώπους που ασχολούνται με τη διατροφή κετο, καθώς αυτό το συμπλήρωμα μπορεί να βοηθήσει στην παροχή υγιούς πρόσληψης λίπους όταν ακολουθεί μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Επιπλέον, το συμπλήρωμα CLA μπορεί να μεγιστοποιήσει τις επιπτώσεις της διατροφής κετογόνου στη γενική υγεία. Μια μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που ακολούθησαν δίαιτα κετο, οι οποίοι συμπληρώθηκαν με συμπλήρωμα CLA από έλαιο κνήκου, παρουσίασαν γρήγορη απώλεια βάρους, αυξημένη ενέργεια, καλύτερη εστίαση, χαμηλότερο σάκχαρο στο αίμα και λιγότερους φλεγμονώδεις δείκτες από αυτούς που δεν έλαβαν CLA.

Πώς να συνδυάσετε το συμπλήρωμα CLA και την κετο δίαιτα

Όταν αγοράζετε το συμπλήρωμα CLA, επιλέξτε μια αξιόπιστη μάρκα που παρέχει τουλάχιστον 1000mg ενεργού CLA ανά χάπι ή κάψουλα. Η γενική δόση για CLA είναι 3000mg, αλλά μπορείτε να την αυξήσετε σε 4000mg ή ακόμα και 9000mg την ημέρα. Ωστόσο, μόνο ο γιατρός σας γνωρίζει τη σωστή δοσολογία για εσάς. Επομένως, μην ξεχάσετε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε συμπλήρωμα CLA σε μια δίαιτα κετο. Για να πάρετε περισσότερες οδηγίες για αγορές για το καλύτερο συμπλήρωμα CLA, κάντε κλικ στο παρακάτω πανό.

CLA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>