CLA: κατασταλτικό της όρεξης που μπορείτε να βασιστείτε

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το CLA ως κατασταλτικό της όρεξης; Ναι μπορείς! Μια πρόσφατη μελέτη ανέφερε ότι το CLA μπορεί να μειώσει την πείνα και να αυξήσει την κορεσμό ως απάντηση στα γεύματα. Το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA) είναι ένας τύπος πολυακόρεστου λιπαρού οξέος που απαντάται φυσικά σε τρόφιμα όπως το γαλακτοκομικό και το βόειο κρέας. Επίσης πωλείται σε συμπυκνωμένη μορφή ως συμπλήρωμα απώλειας βάρους. Το CLA έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει τον αριθμό θερμίδων που καίγονται σε ηρεμία, αυξάνει την άπαχη σωματική μάζα και διεγείρει την απώλεια λίπους. Τώρα μια πρόσφατη μελέτη ανέφερε ότι το CLA μπορεί επίσης να αυξήσει την απώλεια λίπους μέσω ενός εντελώς διαφορετικού μηχανισμού – μειώνοντας την πείνα και αυξάνοντας την κορεσμό ως απάντηση στα γεύματα. Αυτή η έρευνα αποκάλυψε ότι το CLA κάνει μικρότερα γεύματα με λιγότερες θερμίδες πιο ικανοποιητικές και γεμίζοντας. Η απώλεια λίπους έρχεται να κάνει καύση περισσότερων θερμίδων από ό, τι παίρνετε. Τέλος πάντων, μπορείτε να κάνετε αυτή τη διαδικασία ευκολότερη και λιγότερο οδυνηρή, τόσο πιο επιτυχημένη θα είστε στην απώλεια λίπους. Αυτή η νέα έρευνα παρουσιάζει το CLA ως κατασταλτικό της όρεξης.

Μελέτες για το CLA ως κατασταλτικό της όρεξης

Το CLA έχει πολλά αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία. Το CLA έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην απώλεια βάρους αυξάνοντας το λίπος, εμποδίζοντας την παραγωγή λιπών και διεγείροντας την κατανομή του λίπους. Οι έρευνες δείχνουν ότι το CLA είναι επίσης αποτελεσματικό στην αύξηση του κορεσμού και στη μείωση της όρεξης. Με άλλα λόγια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το CLA ως κατασταλτικό της όρεξης. Μια μελέτη έδειξε ότι 54 άτομα που έδωσαν 3,6 γραμμάρια CLA ημερησίως για 13 εβδομάδες είχαν χαμηλότερες ορέξεις και υψηλότερη κορεσμό από εκείνους που έλαβαν εικονικό φάρμακο.

CLA: κατασταλτικό της όρεξης για να βοηθήσει τους στόχους απώλειας βάρους σας

Η αγορά των προϊόντων απώλειας βάρους και των συμπληρωμάτων ήταν θερμή από τότε που στις αρχές της δεκαετίας του 2000 εισήχθησαν στην αγορά μαζική παραγωγή διάφορες παρασκευές που αποτελούσαν τεχνητά παρασκευασμένα φυτικά σκευάσματα. Ενώ μερικές από αυτές μπορεί να έχουν πετύχει να μειώσουν την όρεξή μας εμποδίζοντας την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών ή αυξάνοντας τον αριθμό των θερμίδων που καίνε, σπάνια θα τους μαρτυράτε να υποστηρίζονται από γιατρούς και ειδικούς στον τομέα της διατροφής. Αυτό που συνιστάται όμως είναι να προσέξετε τα συστατικά που καταστέλλουν την όρεξή σας και να περιορίσετε την πρόσληψη τοξικών χημικών ουσιών και υλικών από τα ψεύτικα συμπληρώματα απώλειας βάρους που διαθέτουμε. Το CLA είναι φυσικό κατασταλτικό της όρεξης, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει με ασφάλεια το σωματικό λίπος. Μπορείτε να καταναλώσετε το CLA ως φαγητό ή να το βρείτε σε μορφή συμπλήρωσης στον τοπικό φαρμακοποιό σας, να συμπληρώνει τα καταστήματα ή ακόμα και στο διαδίκτυο εάν τα προμηθεύονται ως τρόφιμα είναι ένα ζήτημα. Το CLA είναι γνωστό ότι αυξάνει το λίπος, εμποδίζοντας την παραγωγή λίπους στο σύστημά μας και ενισχύοντας την κατανομή του λίπους. Βοηθά επίσης να μειώσετε την όρεξή σας αυξάνοντας την κορεσμό. Το CLA ως κατασταλτικό της όρεξης είναι μια μεγάλη εναλλακτική λύση για την κατανάλωση υψηλής λιπαρής τροφής.

Δοσολογία CLA ως κατασταλτικό της όρεξης

Αν επιλέξετε να πάρετε CLA με τη μορφή συμπληρώματος, βεβαιωθείτε ότι έχετε αγοράσει ένα προϊόν που δεν είναι ΓΤΟ. Ένα συμπλήρωμα CLA με ιδιότητες μη ΓΤΟ θα έχει μεγάλη δραστικότητα για να μειώσει τον υπάρχοντα αριθμό λιποκυττάρων στο σώμα και βοηθά στη μείωση της ανάπτυξης των λιπωδών κυττάρων λόγω της ενεργοποίησης της λιποπρωτεϊνικής λιπάσης. Το συμπλήρωμα CLA δεν πρέπει να περιέχει τεχνητά συστατικά και πρέπει επίσης να συμμορφώνεται με τα υψηλά πρότυπα δύναμης, καθαρότητας και ποιότητας. Η συνιστώμενη ημερήσια δοσολογία CLA είναι μεταξύ 3 και 6 γραμμαρίων. Θα πρέπει να λαμβάνεται με τα γεύματα. Μελέτες θεωρούν ασφαλές το CLA και δεν έχουν αναφερθεί ανεπιθύμητες ενέργειες σε δόσεις μέχρι 6 γραμμάρια ημερησίως. Επομένως, μην διστάζετε ή ανησυχείτε να πάρετε το CLA ως κατασταλτικό της όρεξης. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερες μελέτες σχετικά με το CLA, κάντε κλικ στο παρακάτω πανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>