CLA και φάρμακα υψηλής αρτηριακής πίεσης

Η λήψη συζευγμένων συμπληρωμάτων λινελαϊκού οξέος (CLA) μπορεί να επηρεάσει την αρτηριακή πίεση. Το ερώτημα, είναι εντάξει να παίρνουμε μαζί τα φάρμακα CLA και υψηλής αρτηριακής πίεσης; Το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ αναφέρεται σε μια ομάδα χημικών ουσιών που βρίσκονται στο λινολεϊκό οξύ λιπαρών οξέων. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το βόειο κρέας αποτελούν τις κυριότερες πηγές διατροφής. Το CLA χρησιμοποιείται για τον καρκίνο, τη σκλήρυνση των αρτηριών (αθηροσκλήρωση), την παχυσαρκία, την απώλεια βάρους που προκαλείται από χρόνιες παθήσεις, τον bodybuilding και τον περιορισμό των αντιδράσεων τροφικής αλλεργίας. Το CLA είναι επίσης πιθανόν αποτελεσματικό για υψηλή αρτηριακή πίεση. Τα πρώιμα στοιχεία υποδεικνύουν ότι η συμπλήρωση CLA μπορεί να μειώσει ή να αποτρέψει την υψηλή αρτηριακή πίεση. Ωστόσο, απαιτείται πρόσθετη έρευνα σχετικά με τη CLA και την υψηλή αρτηριακή πίεση, πριν καταλήξει σε τελικό συμπέρασμα.

CLA και υψηλή αρτηριακή πίεση

Το επιστημονικό ενδιαφέρον για το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ ξεκίνησε στη δεκαετία του 1980 ως αποτέλεσμα πρώιμων ενδείξεων που υποδηλώνουν αντικαρκινικές επιδράσεις. Από τότε, το ενδιαφέρον για το CLA έχει διευρυνθεί σε περιοχές απώλειας βάρους, βελτίωσης επιδόσεων άσκησης και αλλαγής της σωματικής σύνθεσης. Το CLA είναι πλέον ένα ευρύ πωλούμενο συμπλήρωμα που διατίθεται στο εμπόριο για τη μείωση της παχυσαρκίας και του σωματικού λίπους. Το CLA έχει επίσης μελετηθεί για τις επιδράσεις του στην υψηλή αρτηριακή πίεση. Για υψηλή αρτηριακή πίεση, προτείνεται να λαμβάνονται καθημερινά 4,7 γραμμάρια CLA για πέντε εβδομάδες. Αφού είναι γνωστό ότι η CLA μειώνει την αρτηριακή πίεση, μερικοί άνθρωποι ρωτούν αν μπορούν να συνδυάσουν CLA και φάρμακα υψηλής αρτηριακής πίεσης. Διαβάστε παρακάτω για να βρείτε την απάντηση.

Λαμβάνοντας CLA και φάρμακα υψηλής αρτηριακής πίεσης μαζί

Ορισμένα φάρμακα για υψηλή αρτηριακή πίεση περιλαμβάνουν ramipril, captopril, enalapril, losartan, valsartan, diltiazem, amlodipine, υδροχλωροθειαζίδη, furosemide και πολλά άλλα. Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση CLA μαζί με τη ραμιπρίλη φαίνεται να μειώνει την αρτηριακή πίεση περισσότερο από το να καταναλώνει μόνο ραμιπρίλη σε άτομα με ανεξέλεγκτη υψηλή αρτηριακή πίεση. Ωστόσο, η λήψη CLA και φαρμάκων υψηλής αρτηριακής πίεσης μπορεί να προκαλέσει πολύ χαμηλή πίεση αίματος. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε συστήσει άτομα να καταναλώνουν μαζί CLA και φάρμακα υψηλής αρτηριακής πίεσης. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, ένας γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει CLA και φάρμακα υψηλής αρτηριακής πίεσης για τους ασθενείς του. Η λήψη του CLA μαζί με τα φάρμακα υψηλής αρτηριακής πίεσης στη σωστή δοσολογία θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση των κινδύνων για την υγεία. Ωστόσο, για άλλη μια φορά θα πρέπει να πάρετε μια συνταγή γιατρού πριν συνδυάσετε CLA και φάρμακα υψηλής πίεσης blodd.

συμπέρασμα

Το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ ή το CLA έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Αυτό το συμπλήρωμα έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το λίπος, καταπολεμά την παχυσαρκία, δημιουργεί μυς, περιορίζει τις αντιδράσεις αλλεργίας στα τρόφιμα και προλαμβάνει ακόμη και τον καρκίνο. Μελέτες δείχνουν επίσης ότι το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ μπορεί να μειώσει την υψηλή αρτηριακή πίεση. Αυτό κάνει μερικούς ανθρώπους να σκέφτονται να αντικαταστήσουν τα φάρμακα υψηλής αρτηριακής πίεσης με CLA. Ωστόσο, οι ερευνητές δεν έχουν καταλήξει στο τελικό συμπέρασμα ότι το CLA μπορεί να αντικαταστήσει τα φάρμακα υψηλής αρτηριακής πίεσης. Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι το CLA θα αποτελέσει σημαντικό μέρος της θεραπείας υψηλής αρτηριακής πίεσης στο μέλλον. Η λήψη CLA και φαρμάκων υψηλής αρτηριακής πίεσης μαζί δεν είναι επίσης μια καλή ιδέα, διότι θα προκαλέσει την πίεση του αίματος σας να πάει πολύ χαμηλή. Αλλά σε ειδικές περιπτώσεις, είναι δυνατό για έναν γιατρό να συνταγογραφήσει CLA και φάρμακα υψηλής αρτηριακής πίεσης στον ασθενή του, βεβαίως στη σωστή δόση. Ως συμπλήρωμα ευρείας πώλησης στην αγορά, το CLA αξίζει πολλή προσοχή. Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το CLA, κάντε κλικ στο παρακάτω πανό.

CLA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>