CLA και παχυσαρκία: Μπορεί το CLA να αντιμετωπίσει την παχυσαρκία;

Αυτό το άρθρο αφορά το CLA και την παχυσαρκία. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το CLA μειώνει τα αποθέματα λίπους μετά το φαγητό, καθιστώντας έτσι μια λύση για την παχυσαρκία. Δεδομένου ότι το CLA μειώνει τα αποθέματα λίπους μετά από το φαγητό, έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του μεταβολισμού και της καταστροφής του λίπους που κάνουν τη συνολική ποσότητα των λιποκυττάρων να μειωθεί σημαντικά.

Τι είναι το CLA;

Κάποιοι από εσάς μπορεί να μην έχουν ιδέα για το τι είναι το CLA. Λοιπόν, το CLA είναι συζευγμένο λινολεϊκό οξύ – ένα φυσικό λιπαρό οξύ που βρίσκεται στο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Το CLA παράγεται φυσικά από βοσκότοπους. Οι αγελάδες και άλλα βοοειδή που έχουν υποστεί βόσκηση, όπως οι κατσίκες και τα ελάφια, έχουν ένα μοναδικό ένζυμο στο πεπτικό τους σύστημα, το οποίο μετατρέπει τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα σε πράσινα φυτά σε CLA. Στη συνέχεια, αποθηκεύεται στους μυς και το γάλα των ζώων. Το CLA είναι τεχνικά λίπος trans. Αλλά τα τρανς λιπαρά που απαντώνται φυσικά στο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πολύ διαφορετικά από τα τεχνητά trans-λιπαρά που παράγονται βιομηχανικά στα ψημένα αγαθά και το γρήγορο φαγητό. Τα βιομηχανικά παραγόμενα trans-λίπη συνδέονται στενά με καρδιακές παθήσεις, ενώ τα φυσικώς παραγόμενα trans-λίπη μπορεί να είναι ωραία για εσάς. Το CLA δεν είναι απαραίτητο λιπαρό οξύ, οπότε δεν χρειάζεται να το αποκτήσετε από τη διατροφή σας για βέλτιστη υγεία. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι λαμβάνουν συμπληρώματα CLA για τα υποτιθέμενα αποτελέσματα καύσης λίπους. Επομένως είναι σωστό να συνδέσετε το CLA και την παχυσαρκία. Η έρευνα δείχνει ότι το CLA είναι αποτελεσματικό για την απώλεια λίπους στους ανθρώπους. Το συμπλήρωμα CLA είναι αυτό που πρέπει να καταπολεμήσετε την παχυσαρκία.

Επιστημονικές μελέτες για την CLA και την παχυσαρκία

Βραχυπρόθεσμες μελέτες σχετικά με την CLA και την παχυσαρκία έδειξαν ότι το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ μπορεί να μειώσει τη σωματική μάζα λίπους και να αυξήσει την άπαχη μάζα, αλλά οι μακροχρόνιες επιπτώσεις αυτού του διαιτητικού συμπληρώματος δεν έχουν ερευνηθεί. Ωστόσο, μια νεότερη μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το CLA μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στη μείωση του σωματικού λίπους στους υπέρβαρους αλλά κατά τα άλλα υγιείς ενήλικες. Στη μελέτη των υποκειμένων σε περίοδο 12 μηνών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι έλαβαν 3,4 γραμμάρια CLA ημερησίως για 1 χρόνο εμφάνισαν μείωση κατά 9% της σωματικής τους λιπαρής μάζας σε σύγκριση με εκείνη της ομάδας του εικονικού φαρμάκου. Η ημερήσια πρόσληψη θερμίδων και η άσκηση ήταν παρόμοια και για τις δύο ομάδες σε αυτή την τυχαιοποιημένη, διπλή-τυφλή μελέτη. Μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι το CLA μειώνει τα αποθέματα λίπους μετά από το φαγητό, αυξάνοντας έτσι τον μεταβολισμό και τη διάσπαση του λίπους και μειώνοντας τη συνολική ποσότητα των λιποκυττάρων.

CLA και παχυσαρκία: το συμπέρασμα

Υπάρχει επιστημονική απόδειξη ότι το CLA βοηθά στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας. Η παχυσαρκία σχετίζεται έντονα με μεταβολικές διαταραχές. Η έρευνα υποδηλώνει ότι το CLA μειώνει το σωματικό λίπος και μπορεί να βελτιώσει τις μεταβολικές μεταβλητές στους ανθρώπους. Το CLA περιέχει ιδιότητες κατά της παχυσαρκίας και έχει ως αποτέλεσμα μεταβολικές επιδράσεις. Η συμπλήρωση CLA για 4 εβδομάδες σε παχύσαρκους άνδρες με μεταβολικό σύνδρομο μπορεί να μειώσει το κοιλιακό λίπος, χωρίς συνακόλουθα αποτελέσματα στη συνολική παχυσαρκία ή σε άλλους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου. Τα αποτελέσματα καύσης λίπους του CLA στους ανθρώπους είναι εντυπωσιακά. Συμβάλλει σε σημαντική απώλεια λίπους χωρίς πιθανές βλαβερές συνέπειες. Λοιπόν, το CLA είναι πραγματικά υποψήφιος για τα χάπια απώλειας βάρους. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το CLA και την παχυσαρκία, κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>