Candida συμπτώματα και πώς να απαλλαγούμε από αυτά

Η Candida μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα της υγείας σας και τη συνολική σας ζωή. Γνωρίστε τα συμπτώματα Candida και ανακαλύψτε τους τρόπους με τους οποίους θα τα αντιμετωπίσετε. Συνήθως, τα υγιή βακτήρια στο σώμα σας διατηρούν τα επίπεδα candida υπό έλεγχο. Ωστόσο, εάν τα επίπεδα των υγιών βακτηρίων διαταράσσονται ή το ανοσοποιητικό σύστημα παραβιάζεται, η candida μπορεί να αρχίσει να υπερπαραγάγει.

Πώς εμφανίζονται τα συμπτώματα candida;

Η Candida είναι μια μαγιά, μια πολύ μικρή ποσότητα της οποίας ζει στο στόμα και στα έντερα. Η δουλειά του είναι να βοηθήσει με την πέψη και την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών, αλλά όταν είναι υπερπαραγωγή μπορεί να οδηγήσει σε πολλά διαφορετικά προβλήματα υγείας. Τα υγιή ή “καλά” βακτηρίδια στο έντερο σας συνήθως διατηρούν τα επίπεδα Candida σας υπό έλεγχο. Ωστόσο, αυτοί οι έξι παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν την εξάντληση του πληθυσμού candida:

 1. Οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες προκαλούν υπερανάπτυξη candida.
 2. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
 3. Τα ζυμωμένα τρόφιμα τροφοδοτούν ενεργές λοιμώξεις από candida.
 4. Τα φάρμακα παρέχουν το τέλειο περιβάλλον για να ανθίσει η candida.
 5. Το χρόνιο στρες βλάπτει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και κλείνει το πεπτικό σας σύστημα.
 6. Οι αυτοάνοσες ασθένειες αντιμετωπίζονται με ανοσοκατασταλτικό που μειώνουν την ικανότητα του οργανισμού σας να καταπολεμά τις λοιμώξεις.

Κορυφαία 10 συμπτώματα candida

Τα παρακάτω είναι κοινά συμπτώματα candida που συχνά εμφανίζονται από τους ανθρώπους:

 1. Αισθάνεστε κουρασμένοι, φθαρμένοι ή υποφέρουν από χρόνια κόπωση ή ινομυαλγία.
 2. Στους άνδρες, ένα κόκκινο εξάνθημα, φαγούρα και καύση στο πέος. Σε γυναίκες, κολπική κνησμό, πόνο και ερυθρότητα. μια λευκή, αδέσμευτη απόρριψη από τον κόλπο. και οδυνηρή ή άβολη συνουσία.
 3. Δυσκολία συγκέντρωσης, κακή μνήμη, έλλειψη εστίασης και ομίχλη του εγκεφάλου.
 4. Σοβαρή εποχιακή αλλεργία.
 5. Ισχυρή ζάχαρη και εκλεπτυσμένοι πόνοι υδατανθράκων.
 6. Ευερεθιστότητα, μεταβολές της διάθεσης, άγχος ή κατάθλιψη.
 7. Πεπτικά προβλήματα όπως φούσκωμα, δυσκοιλιότητα ή διάρροια.
 8. Δερματικά θέματα όπως έκζεμα, ψωρίαση, κνίδωση και εξανθήματα.
 9. Λευκό παλτό στη γλώσσα, ερυθρότητα ή δυσφορία στο στόμα, πονόλαιμος, δυσκολία στην κατάποση ή ρήξη στις γωνίες του στόματος.
 10. Μυκητιασικές λοιμώξεις του δέρματος και των νυχιών που περιλαμβάνουν το πόδι του αθλητή ή το μύκητα των νυχιών.

Εάν αντιμετωπίζετε αυτά τα συμπτώματα και ο γιατρός σας έχει αποτύχει να εξηγήσει το λόγο για τον οποίο μπορεί να φταίει η υπερανάπτυξη ζύμης candida.

Λαμβάνω βοήθεια

Αν διαπιστώσετε ότι έχετε κάποια από τα κοινά συμπτώματα candida και επίσης παρουσιάζετε κάποια από τα γνωρίσματα του τρόπου ζωής που μπορεί να προκαλέσουν καντιντίαση, είναι πιθανό ότι η candida είναι η ρίζα τουλάχιστον σε μερικά από τα θέματα υγείας σας. Ευτυχώς, υπάρχουν όλοι οι φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης των συμπτωμάτων candida. Εδώ είναι οι αλλαγές στον τρόπο ζωής που θα προκαλέσουν τη μεγαλύτερη βελτίωση στη γενική υγεία σας και θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση του φυσικού ισοζυγίου βακτηριδίων του σώματός σας:

 • Κόψτε τη ζάχαρη.

Όχι μόνο η candida ευδοκιμεί στη ζάχαρη, αλλά χρειάζεται επίσης ένα όξινο περιβάλλον για να επιβιώσει. Τα επεξεργασμένα και εκλεπτυσμένα τρόφιμα, καθώς και τα υψηλής περιεκτικότητας σε γλουτένη και ζάχαρη (συμπεριλαμβανομένων των φυσικών σακχάρων), δημιουργούν ένα ιδανικό σπίτι για candida, οπότε το πιο λογικό μέρος για να αρχίσετε να παλεύετε με τον εχθρό είναι να αφαιρέσετε αυτές τις πηγές ανάπτυξης.

 • Προσθέστε τους αγώνες candida.

Με το να μην επιτρέπεται η επιβίωση των candida, τα αβοκάντο, οι σπόροι chia, τα άγρια ​​ψάρια και άλλα υγιεινά τρόφιμα βοηθούν στην καντιντίαση, αλλά υπάρχουν και άλλα τρόφιμα που κυριολεκτικά επιτίθενται και σκοτώνουν τα βακτήρια. Το σκόρδο είναι ένα φυσικό αντιμυκητιασικό που θα σκοτώσει candida, όπως είναι το κουρκούμη (επίσης γνωστό ως κουρκουμίνη). Όμως, ο καλύτερος, πιο ισχυρός, φυσικός φονιάς candida είναι πιθανώς λάδι καρύδας.

 • Τοποθετήστε τα σε προβιοτικά.

Είναι σημαντικό να συμπληρώσετε με ένα προβιοτικό υψηλής ποιότητας, καθώς τα προβιοτικά βοηθούν στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος, ρυθμίζουν την πέψη και αποκαθιστούν μια υγιή ισορροπία των βακτηρίων του εντέρου εξαφανίζοντας το candida. Και η λήψη προβιοτικών σε μορφή χαπιών δεν είναι η μόνη σας επιλογή. Υψηλά προβιοτικά τρόφιμα, όπως το κεφίρ, το kombucha και το γιαούρτι, αποκομίζουν τα οφέλη από την καταστροφή των υγιών βακτηρίων candida τόσο εύκολα όσο και νόστιμα. Βρείτε περισσότερες συμβουλές για το πώς να χειριστείτε τα συμπτώματα Candida στο σπίτι κάνοντας κλικ στο παρακάτω πλαίσιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>