BCAA για αθλητική διατροφή: μπορεί να βελτιώσει την απόδοση;

Η χρήση συμπληρωμάτων BCAA για αθλητική διατροφή για τη βελτίωση της απόδοσης έχει εξελιχθεί σε μια βιομηχανία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Τα αμινοξέα μπορούν να ταξινομηθούν ως «ουσιώδη» ή «μη απαραίτητα». Τα βασικά αμινοξέα είναι αυτά που πρέπει να καταναλώνονται στη διατροφή, επειδή το σώμα δεν μπορεί να τα συνθέσει. Από τα οκτώ γενικά ονομαζόμενα απαραίτητα αμινοξέα, τα τρία ‘αμινοξέα διακλαδισμένης αλυσίδας’ – ισολευκίνη, λευκίνη και βαλίνη – θεωρούνται συχνά τα πιο σημαντικά, ειδικά σε σχέση με την άσκηση. Η συμπλήρωση του BCAA έχει υποστηριχθεί για πολλούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της απόδοσης και της ανάκτησης.

Πότε πρέπει να πάρω BCAA για αθλητική διατροφή;

Ο οργανισμός μπορεί να πάρει BCAA από τρόφιμα που περιέχουν πρωτεΐνες, όπως ψάρια, κρέας και αυγά, αλλά αν σχεδιάζετε να αυξήσετε την εκπαίδευσή σας και συνεπώς απαιτούν αυξημένα επίπεδα πρόσληψης πρωτεΐνης, προτείνεται η λήψη BCAA για αθλητική διατροφή σε καθημερινή βάση. Τα συμπληρώματα μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση των ποσοστών κόπωσης στους νεοαφιχθέντες αθλητές, οπότε αν ξεκινήσετε απλά το ταξίδι σας στο γυμναστήριο, η προσθήκη BCAA στη διατροφή σας νωρίτερα από ό, τι αργότερα μπορεί να είναι επωφελής. Οι περισσότεροι ειδικοί προτείνουν τη λήψη αυτών των συμπληρωμάτων ως συμπλήρωμα πριν ή μετά την προπόνηση σε καθημερινή βάση, είτε προσθέτοντάς το σε κούνημα, νερό ή χυμό φρούτων. Εάν θέλετε να μαζέψετε μέσω της προπόνησης, ίσως θελήσετε να έχετε BCAA πρώτο πράγμα για να καταπολεμήσετε την καταστροφή των μυών που εμφανίζεται κατά τις ώρες του ύπνου. Αυτό είναι ιδανικό για όσους αναζητούν να κατασκευάσουν μάζα, καθώς και για τους αρχαίους αθλητές που αναφέρθηκαν προηγουμένως.

Ποια είναι τα κύρια οφέλη της BCAA για αθλητική διατροφή;

Όταν σκέφτεστε ένα BCAA για αθλητική διατροφή, τα οφέλη που μπορείτε να περιμένετε κυμαίνονται από την οικοδόμηση μυών μέχρι την απώλεια λίπους και πολλά άλλα μεταξύ τους:

  • Αυξημένα επίπεδα σύνθεσης πρωτεϊνών.

Το BCAA μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα πρωτεϊνικής σύνθεσης, μεγιστοποιώντας τα αποτελέσματα των μυών σας. Η σύνθεση πρωτεϊνών είναι κρίσιμη για τη διαδικασία ανάπτυξης μυών, επειδή επιτρέπει στο σώμα σας να επεξεργάζεται πρωτεΐνες με αποτελεσματικό τρόπο για να υποστηρίξει την οικοδόμηση και την αποκατάσταση των μυών. Συμπληρώνοντας τη διατροφή σας με μια ποιοτική σκόνη BCAA μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να γίνει μια λεπτή μηχανή σύνθεσης πρωτεϊνών. Θα δείτε καλύτερα αποτελέσματα με ταχύτερο ρυθμό. Επιπλέον, η βελτιωμένη σύνθεση πρωτεϊνών μπορεί να αποτρέψει την υπερβολική φθορά των μυών, ώστε να αποφευχθεί η εκτροχιά από τραυματισμό ή απογοητευτική ακραία μυϊκή μούχλα.

  • Αυξάνει τον μεταβολισμό και καίει περισσότερα λιπώδη κύτταρα.

Τα BCAAs έχουν συνδεθεί με μεγαλύτερη ισχύ για καύση λίπους. Εάν οι στόχοι υγείας σας επικεντρώνονται στην απώλεια λίπους, τότε η προσθήκη ενός BCAA στη ρουτίνα σας μπορεί να σας δώσει ένα σοβαρό πλεονέκτημα. Τα συμπληρώματα BCAA έχουν συσχετιστεί με λιγότερο σωματικό λίπος και καλύτερη σύνθεση σώματος, κάτι που πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι είναι χάρη στον αυξημένο μεταβολισμό που υποστηρίζει τα συμπληρώματα. Επιπλέον, η BCAA μπορεί να ανεβάσει την ανοχή σας στη γλυκόζη, κάτι που αποτελεί άλλο ένα όφελος για τους ανθρώπους που θέλουν να μεγιστοποιήσουν την απώλεια λίπους.

  • Ισορροπία ορμονών.

Το BCAA υποστηρίζει ισορροπημένα επίπεδα ορμονών, ειδικά κατά τη διάρκεια άσκησης υψηλής έντασης. Υπάρχουν δύο ορμόνες που μπαίνουν στο παιχνίδι κατά τη διάρκεια μιας έντονης προπόνησης: κορτιζόλης και τεστοστερόνης. Τελικά, ο στόχος είναι να διατηρηθούν τα χαμηλά επίπεδα κορτιζόλης (η «ορμόνη στρες») και τα υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης. Αυτό παρέχει στο σώμα ιδανικά ισορροπημένες συνθήκες για καλή απόδοση και αποτελέσματα προπόνησης. Το BCAA υποστηρίζει αυτή την ισορροπία, η οποία με τη σειρά της σας επιτρέπει να ασκηθείτε σκληρότερα και μακρύτερα, χωρίς να τρέχετε στο θέμα της κόπωσης.

Δοσολογία

Πώς λοιπόν τα αμινοξέα διακλαδισμένης αλυσίδας συνδέονται με τη διατροφή σας και άλλα συμπληρώματα; Η τυποποιημένη δοσολογία για ισολευκίνη είναι 48-72 χιλιοστόγραμμα ανά χιλιόγραμμο σωματικού βάρους και η συνιστώμενη δοσολογία για τη λευκίνη είναι μεταξύ 2-10 γραμμαρίων. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 20 γραμμάρια συνδυασμένων αμινοξέων με ισορροπημένη αναλογία λευκίνης και ισολευκίνης. Αυτό θα ισοδυναμούσε με την κατανάλωση φυσικών πηγών πρωτεϊνών όπως το κρέας και τα αυγά σε αναλογία 1-1,5 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά χιλιόγραμμο σωματικού βάρους ανά ημέρα. Αλλά θυμηθείτε, για να πάρετε τις άμεσες επιδράσεις των αμινοξέων διακλαδισμένης αλυσίδας στα επίπεδα BCAA του πλάσματός σας, τα παίρνετε μόνοι τους αντί να τα παίρνετε μόνο από τα τρόφιμα. Ελέγξτε με ακρίβεια τη δόση σας. Οι υπερβολικές ποσότητες συμπληρωμάτων BCAA μπορούν να υπερνικήσουν τα σήματα ινσουλίνης που προκαλούν αντίσταση στην ινσουλίνη. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη χρήση του BCAA για αθλητική διατροφή κάνοντας κλικ στο παρακάτω πανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>