6 εκπληκτικά πλεονεκτήματα καψαϊκίνης

Τα πλεονεκτήματα της καψαϊκίνης είναι εξαιρετικά καλά ερεθισμένα. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί πάνω από 6000 άρθρα και μελέτες σχετικά με αυτό το πικάντικο συστατικό στοιχείο. Στις κλινικές δοκιμές, η καψαϊκίνη έδειξε τόσο αντιοξειδωτικές όσο και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ωστόσο, τα πιο γνωστά οφέλη από την καψαϊκίνη είναι να συμβάλλουν στη βελτίωση της σωματικής σύνθεσης λόγω των θερμογενών (καύση του λίπους) επιδράσεων και να αυξήσουν τα επίπεδα σακχάρου και λιπιδίων στο αίμα.

Τι είναι η καψαϊκίνη;

Η καψαϊκίνη είναι μια βιοδραστική φυτική χημική ουσία που βρίσκεται σε όλες τις πιπεριές τσίλι (capsicum). Jalapenos, habaneros, πιπεριές φάντασμα, serranos και διάφορες άλλες chilis παίρνουν την καυτή γεύση τους από την καψαϊκίνη. Μια πιπεριά τσίλι θα γευτεί πικάντικο εάν περιέχει περισσότερα από αυτά τα φυτικά χημικά. Το εκχύλισμα καψαϊκίνης που προέρχεται από καυτερές πιπεριές τσίλι υποτίθεται ότι έχει πολλά οφέλη για την υγεία που σχετίζονται με την απώλεια βάρους, τη διαχείριση του πόνου και τη λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος. Επίσης, η καψαϊκίνη διερευνάται για τις προφανείς προστατευτικές της καρδιάς και αντικαρκινικές ιδιότητες, διάφορες πεπτικές διαταραχές, υπερλιπιδαιμία και αλκοολισμό.

Έξι πλεονεκτήματα για την υγεία της καψαϊκίνης

Τα σημαντικά οφέλη για την υγεία στην καψαϊκίνη περιλαμβάνουν την ικανότητά της να καταπραΰνει τους πονοκεφάλους, να θεραπεύει την ψωρίαση, να διαχειρίζεται τον διαβήτη, να βοηθάει στις προσπάθειες απώλειας βάρους, να αποτρέπει ορισμένα είδη καρκίνου και να βελτιώνει το πεπτικό σύστημα.

  • Καρκίνος.

Ως ισχυρή αναλγητική και αντιοξειδωτική ένωση, η καψαϊκίνη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του οξειδωτικού στρες σε διάφορα μέρη του σώματος, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες. Αυτά είναι τα επικίνδυνα υποπροϊόντα κυτταρικής αναπνοής που μπορεί να προκαλέσουν χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου.

  • Επιδερμίδες.

Όταν εφαρμόζετε αυτή την ουσία στο δέρμα σας, αυτό θα βοηθήσει να μετριάσει τον πόνο και τη φλεγμονή, αν και μπορεί να προκαλέσει αρχικό ερεθισμό ή δυσφορία. Με την παρεμπόδιση των υποδοχέων του πόνου στο δέρμα, μπορεί να μειώσει τη χρόνια ταλαιπωρία.

  • Διαβήτης.

Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η καψαϊκίνη είναι σε θέση να μειώσει την ποσότητα του πόνου από τη διαβητική νευροπάθεια, η οποία είναι ένα πολύ κοινό δευτερεύον σύμπτωμα των διαβητικών ηλικίας χρόνων.

  • Απώλεια βάρους.

Ενισχύοντας το μεταβολισμό και βοηθώντας στην αποτοξίνωση του σώματος, η ουσία αυτή μπορεί να βοηθήσει όλο το σύστημα σας να τρέξει πιο ομαλά και να κάνει τις προπονήσεις σας πιο αποτελεσματικές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την καψαϊκίνη για να χάσετε βάρος χωρίς να χρειαστεί να αισθανθείτε την αίσθηση καψίματος.

  • Πέψη.

Τα αποτελέσματα της καψαϊκίνης μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του πεπτικού συστήματος και στην αποτελεσματικότερη εξάλειψη των αποβλήτων, μειώνοντας έτσι τα συμπτώματα της διάρροιας και της δυσκοιλιότητας.

  • Πονοκέφαλοι.

Το τρίψιμο αυτής της ουσίας στους ναούς σας, σε μορφή αλοιφής, μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε την πίεση στο κεφάλι σας και να απαλύνει τα συμπτώματα της ημικρανίας.

Τύποι συμπληρωμάτων καψαϊκίνης

Τα συμπληρώματα καψαϊκίνης είναι για όλους. Μπορείτε να πάρετε παροχές capsaicin, ακόμη και αν δεν είστε οπαδός πικάντικων τροφίμων. Οι επιλογές συμπλήρωσής σας περιλαμβάνουν:

  • χάπια Cayenne: χάπια πιπεριού Cayenne είναι ευρέως διαθέσιμα. Μπορούν να αποτελούνται από τον πραγματικό καρπό ή από τα εκχυλισμένα κασσινοειδή.
  • Συνδυασμός πράσινου τσαγιού και καγιέν: Και τα δύο αυτά συστατικά διεγείρουν τη θερμογόνο απόκριση. Ο συνδυασμός τους θεωρείται ότι πολλαπλασιάζει τα αντίστοιχα οφέλη τους.
  • Δημιουργήστε βάμμα: Συνδυάστε ένα μέρος καγιέν σε δύο μέρη βότκα ή Everclear. Αποθηκεύετε σε σκοτεινό μέρος και ανακατεύετε κάθε δύο ημέρες. Σε περίπου τέσσερις εβδομάδες, το βάμμα σας θα είναι έτοιμο.

Κάντε κλικ στο παρακάτω έμβλημα για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα πλεονεκτήματα της καψαϊκίνης και πώς να βρείτε το σωστό συμπλήρωμα καψαϊκίνης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>