3 επιλογές θεραπείας έκζεμα

Το προφορικό φάρμακο είναι η τυπική θεραπεία έκζεμα, αλλά υπάρχουν και πολλές άλλες επιλογές. Το έκζεμα είναι μια χρόνια πάθηση του δέρματος που προκαλεί κυρίως ξηρό, φαγούρα δέρμα, το οποίο αναγκαστικά αναγκάζει τους ανθρώπους να γρατσουνίσουν ή να τρίψουν την πληγείσα περιοχή. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή, εξανθήματα, φλύκταινες και δέρμα που «κλαίει» (διαχέει διαυγές υγρό), μεταξύ άλλων συμπτωμάτων. Οι βακτηριακές, ιογενείς και μυκητιασικές λοιμώξεις μπορούν επίσης να αναπτυχθούν επειδή το έκζεμα διασπά το φράγμα του δέρματος. Δεν υπάρχει θεραπεία για το έκζεμα. Ο στόχος της θεραπείας του έκζεμα είναι να μειώσει τα συμπτώματα, να θεραπεύσει το δέρμα και να αποτρέψει περαιτέρω βλάβες.

Θεραπεία έκζεμα

Τα συμπτώματα του έκζεμα και οι αποτελεσματικές θεραπείες ποικίλλουν. Η θεραπεία του έκζεμα μπορεί να περιλαμβάνει θεραπείες στο σπίτι συν συνταγογραφούμενα φάρμακα για να διευκολύνουν την τρομερή, τσούξινη φαγούρα και δυσφορία. Οι ερευνητές πραγματοποιούν κλινικές δοκιμές για νέα φάρμακα με την ελπίδα να βρουν μακροχρόνιες λύσεις για τη διαχείριση του έκζεμα. Υπήρξαν πολλές εξελίξεις, με ιδανικά περισσότερα να έρθουν. Εκτός από τον τακτικό καθαρισμό και την ενυδάτωση, εδώ είναι κοινές επιλογές θεραπείας έκζεμα.

  • Από του στόματος φάρμακα.

Οι γιατροί μπορούν να συνταγογραφούν φάρμακα από το στόμα σε άτομα με έκζεμα που δεν βρίσκονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Αυτές οι εργασίες επιβραδύνουν την ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της σοβαρότητας των συμπτωμάτων του έκζεμα. Παραδείγματα φαρμάκων από το στόμα για σοβαρά συμπτώματα εκζέματος περιλαμβάνουν αζαθειοπρίνη, κυκλοσπορίνη, μεθοτρεξάτη, μυκοφαινολάτη μοφετίλη και στοματικά στεροειδή. Ενώ αυτά μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της συχνότητας εμφάνισης έκζεμα, μπορούν να έρθουν με κάποιες σοβαρές παρενέργειες, όπως αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης, ναυτία, υψηλή αρτηριακή πίεση και βλάβη στα νεφρά ή στο ήπαρ, ανάλογα με το φάρμακο Ως αποτέλεσμα, τα φάρμακα αυτά χρησιμοποιούνται συνήθως για μικρό χρονικό διάστημα για τη μείωση των σοβαρών συμπτωμάτων.

  • Φωτοθεραπεία.

Στη φωτοθεραπεία, χρησιμοποιείται ένα ειδικό μηχάνημα για να εκπέμπει στενές ζώνες υπεριώδους Β στο δέρμα ώστε να μειωθεί ο κνησμός και η φλεγμονή, να αυξηθεί η παραγωγή βιταμίνης D και να καταπολεμηθούν τα βακτήρια στο δέρμα. Περίπου το 70% των ανθρώπων με έκζεμα βελτιώνεται με τη φωτοθεραπεία. Μερικοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι η φωτοθεραπεία βάζει το έκζεμά τους σε μια κατάσταση “ανασταλτική” ή “ήσυχη” πολύ πριν από το τέλος της θεραπείας. Συνολικά, η φωτοθεραπεία θεωρείται ασφαλής. Οι γνωστοί κίνδυνοι της φωτοθεραπείας περιλαμβάνουν ηλιακό έγκαυμα, γήρανση του δέρματος, μελάνωμα, πονοκεφάλους, ναυτία και καταρράκτη από ανεπαρκή προστασία ματιών κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

  • Ενέσιμα φάρμακα.

Τον Μάρτιο του 2017, η FDA ενέκρινε το Dupilumab (Dupixent). Αυτό το φάρμακο είναι ένα βιολογικό που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής στην αντιμετώπιση του έκζεμα. Μπορεί να βοηθήσει εκείνους με έκζεμα που δεν είναι καλά ελεγχόμενοι. Περισσότεροι από 2.000 ενήλικες με έκζεμα συμμετείχαν σε τρεις κλινικές δοκιμές που περιελάμβαναν διπιλυμαμπ. Απαιτεί έγχυση. Οι δοκιμές έδειξαν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι εμφάνισαν καθαρό δέρμα και μείωσαν τον κνησμό μετά από περίπου 16 εβδομάδες. Οι συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με αυτό το φάρμακο περιλαμβάνουν επιπεφυκίτιδα, κρύες πληγές και φλεγμονή των βλεφάρων.

Φυσική θεραπεία έκζεμα χωρίς παρενέργειες

Οι τρεις θεραπείες έκζεμα που περιγράφηκαν παραπάνω έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές, αλλά δυστυχώς μπορούν να παράγουν κάποιες παρενέργειες ταυτόχρονα. Αν θέλετε μια φυσική θεραπεία έκζεμα χωρίς παρενέργειες, δοκιμάστε το Revitol Eczema Cream! Το μείγμα των συστατικών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του Revitol Eczema Cream είναι παντο-φυσικό και στοχεύει στην ασφαλή απαλλαγή από την κατάσταση του δέρματος του έκζεμα γρήγορα. Ο τύπος που χρησιμοποιείται βοηθά στην αποκατάσταση της φυσιολογικής λειτουργίας του δέρματος, καταπραΰνοντας το δέρμα και αντιμετωπίζοντας τραύματα από ουλές. Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται είναι:

  • Κολλοειδές πλιγούρι βρώμης – ενυδατώνει και καταπραΰνει το δέρμα.
  • Κεραμίδια – ενισχύουν την ενυδάτωση και προστατεύουν το δέρμα από επιβλαβείς παθογόνους παράγοντες.
  • Πλιγούρι βρώμης – παρέχει αντιοξειδωτικά.
  • Aloe vera – μειώνει τη φλεγμονή του δέρματος. Η αλόη χρησιμοποιείται για την αποτελεσματική θεραπεία χρόνιων δερματικών προβλημάτων, όπως η ψωρίαση, η ακμή και το έκζεμα.

Το Revitol Eczema Cream μπορεί να εφαρμοστεί σε καθημερινή βάση. Επίσης, αυτό το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες ανά πάσα στιγμή. Ωστόσο, ο χρήστης θα πρέπει να χρησιμοποιεί αυτή την κρέμα τακτικά για να αποκτήσει τα συνολικά οφέλη. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Revitol Eczema Cream, μπορείτε να μεταβείτε στον επίσημο ιστότοπο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>