Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για προβλήματα ουρικού στα αρσενικά

Πολλά προβλήματα στα ούρα στα αρσενικά είναι μικρά και η θεραπεία στο σπίτι είναι αυτό που χρειάζεται για να ανακουφίσει τα συμπτώματά σας. Οι περισσότεροι άνδρες θα έχουν κάποιο πρόβλημα ούρων ή τραυματισμό στη ζωή τους. Τα προβλήματα ούρων στα αρσενικά μπορεί να κυμαίνονται από μικρό έως σοβαρότερο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ωστόσο, τα ουρολογικά προβλήματα στα αρσενικά είναι μικρά. Μερικές φορές, μικρά και σοβαρά προβλήματα μπορεί να ξεκινήσουν με τα ίδια συμπτώματα. Οι αιτίες των προβλημάτων ούρων στα αρσενικά μπορεί να περιλαμβάνουν καλοήθη υπερπλασία του προστάτη ή αυξημένο προστάτη. Η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη μπορεί να συνοδεύεται από ενοχλητικά συμπτώματα του ουροποιητικού, όπως η αδυναμία εκκένωσης της ουροδόχου κύστης.

Τα συμπτώματα των προβλημάτων ούρων στα αρσενικά

Τα συμπτώματα ενός ουροποιητικού προβλήματος ποικίλλουν ανάλογα με το είδος του ουροποιητικού προβλήματος. Εδώ είναι τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα των προβλημάτων ούρων στα αρσενικά.

 • Ξυπνήστε δύο ή περισσότερες φορές τη νύχτα για να ουρήσετε.
 • Αίμα στα ούρα.
 • Αλλαγή χρώματος ούρων.
 • Συννεφιά ούρα.
 • Δυσκολία εκκένωσης της ουροδόχου κύστης ή ασθενούς ρεύματος ούρων.
 • Δυσκολία στην έναρξη της ούρησης.
 • Συχνή ούρηση.
 • Ακούσια απώλεια ούρων.
 • Πόνος ή καύση κατά την ούρηση.
 • Ισχυρή, επίμονη παρόρμηση για ούρηση.

Ποιες είναι οι αιτίες των προβλημάτων ούρων στα αρσενικά;

Τα προβλήματα ούρων στα αρσενικά συχνά συμβαίνουν όταν το ουροποιητικό σύστημα μολύνεται από μικρόβια όπως μύκητες, βακτήρια ή ιούς. Παρακάτω παρατίθενται μερικές αιτίες ουρολογικών προβλημάτων:

 • Ένα ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα.
 • Καλοήθης υπερπλασία του προστάτη ή αυξημένος προστάτης.
 • Χρήση προφυλακτικών που είναι επικαλυμμένα με σπερματοκτόνο.
 • Διαβήτης.
 • Κάποιες άλλες καταστάσεις που εμποδίζουν την ουροδόχο κύστη. Για παράδειγμα, πέτρες στα νεφρά.

Πόσο ενοχλητικά είναι τα ουρολογικά προβλήματα;

Οι γιατροί χρησιμοποιούν ένα τεστ για να μετρήσουν πόσο ενοχλητικά είναι τα συμπτώματα ενός ανθρώπου. Πρόκειται για ένα ερωτηματολόγιο επτά στοιχείων σχετικά με τα τυπικά συμπτώματα ουροφόρων προβλημάτων που παρέχουν βαθμολογία από το 0 έως το 35. Συνήθως, οι άνδρες που βαθμολογούν 8 και άνω έχουν περισσότερες πιθανότητες να σκέφτονται ότι η κατάστασή τους χρειάζεται θεραπεία, αλλά ποικίλλει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Πάνω από ένα σκορ 8 υπάρχει στην πραγματικότητα ένα φάσμα ενοχλώντας. Δύο άντρες μπορούν να έχουν την ίδια βαθμολογία συμπτωμάτων και κάποιος μπορεί να το ανεχτεί, αλλά ο άλλος δεν μπορεί. Η δοκιμή περνάει από την υποκειμενικότητα με αυτήν την πρόσθετη ερώτηση: “Αν θα περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας με το πρόβλημα των ούρων σας ακριβώς όπως είναι τώρα, πώς θα το αισθάνεστε γι ‘αυτό;” Αν η απάντηση είναι “Θα μπορούσα να ζήσω μαζί του”, τότε η προσεκτική αναμονή μπορεί να είναι καλύτερη για εσάς. Αλλά η προσεκτική αναμονή δεν σημαίνει “μην κάνετε τίποτα”. Θα πρέπει να περιλαμβάνει στρατηγικές για τη μείωση των συμπτωμάτων ή τη διευκόλυνση της αντιμετώπισης τους.

Θεραπεία προβλημάτων ούρων στα αρσενικά

Το συνιστώμενο θεραπευτικό σχέδιο του γιατρού σας θα εξαρτηθεί από την υποκείμενη αιτία των συμπτωμάτων σας. Ανάλογα με τη διάγνωση, μπορεί να συστήσουν φάρμακα, χειρουργικές επεμβάσεις ή άλλες θεραπείες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ένδικα μέσα μπορεί να σας βοηθήσουν να ανακουφίσετε τα συμπτώματά σας. Για παράδειγμα, μπορεί να σας βοηθήσει να τοποθετήσετε ένα μπουκάλι ζεστού νερού ή ένα μαξιλάρι θέρμανσης στην κάτω κοιλιά σας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε τους μυς σας, να βελτιώσετε τη ροή των ούρων σας και να ανακουφίσετε τον πόνο. Η απαλή μασάζ στην περιοχή μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αύξηση της ροής των ούρων. Είναι επίσης σημαντικό να πίνετε πολλά υγρά. Το να λαμβάνετε ένα φυσικό συμπλήρωμα υποστήριξης της ουροδόχου κύστης όπως το Flotrol είναι επίσης πολύ χρήσιμο για τη θεραπεία πολλών συμπτωμάτων ουρολογικών προβλημάτων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αντιμετώπιση του ουροποιητικού προβλήματος, κάντε κλικ στο παρακάτω πλαίσιο.

Flotrol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>