Όλα σχετικά με την αθλητική διατροφή για χορτοφάγους αθλητές

Η αθλητική διατροφή για χορτοφάγους αθλητές είναι περίπλοκη. εξαρτάται από το άτομο, ποιο άθλημα προπονούνται και ποιος είναι ο όγκος εκπαίδευσης τους. Οι χορτοφάγοι τυπικά υπομένουν όλα τα είδη των ζητημάτων που σχετίζονται με τη διατροφή. Πώς παίρνετε την πρωτεΐνη σας; Τι γίνεται με το σίδηρο; Τρώτε αρκετές βιταμίνες Β; Όταν πρόκειται για χορτοφάγους αθλητές αυτές οι ερωτήσεις ενισχύονται. Είναι ακόμη δυνατό να τροφοδοτήσετε την εκπαίδευσή σας και την ανάκτηση ως χορτοφάγο; Φυσικά είναι!

Ιστορικό

Οι αθλητές της Vegan αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες προκλήσεις όσον αφορά την κάλυψη των αναγκών τους σε θρεπτικά συστατικά, αλλά με προσεκτικό σχεδιασμό μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της κατάρτισης και του ανταγωνισμού. Αν και δεν υπάρχει μεγάλη έρευνα για την αθλητική διατροφή για χορτοφάγους αθλητές, μερικοί αθλητές στρέφονται σθεναρά σε δίαιτες από την ανησυχία για το περιβάλλον, την καλή διαβίωση των ζώων και για τα αισθητά οφέλη για την υγεία.

Ιδανική αθλητική διατροφή για χορτοφάγους αθλητές

Αν μπορούσαμε να συνοψίσουμε την αθλητική διατροφή για χορτοφάγους αθλητές σε λίγες προτάσεις, θα ήταν αυτό: οι υδατάνθρακες γρήγορης αφομοίωσης είναι χρήσιμοι πριν την άσκηση (αφού οι μύες προτιμούν τη γλυκόζη για ενέργεια) και η διατροφή μετά την προπόνηση θα πρέπει να περιλαμβάνει μια καλή πηγή πρωτεΐνης, ποιότητας υδατάνθρακες και αντιοξειδωτικά. Ας παραλείψουμε τη συζήτηση για προ-προπόνηση για τώρα και εστιάστε μόνο στη διατροφή μετά την προπόνηση. Γενικά, η διατροφή μετά την προπόνηση έχει τρεις ειδικούς σκοπούς: ανασύσταση του γλυκογόνου, μείωση της διάσπασης πρωτεϊνών και αύξηση της πρωτεϊνικής σύνθεσης. Όταν ασκείστε, το σώμα σας χρησιμοποιεί αποθηκευμένη ενέργεια (γλυκογόνο) για να σας τροφοδοτήσει μέσω της δραστηριότητάς σας. Όταν τελειώσετε, θα πρέπει να ξαναγεμίζετε τα θρεπτικά συστατικά που χάνονται, εκτός από την πρωτεΐνη για την αποκατάσταση των μυών. Συνήθως θα δείτε συστάσεις για υδατάνθρακες 3: 1 σε πρωτεΐνες για βέλτιστη αποκατάσταση και ανάκτηση μυών, αλλά δεν νομίζουμε ότι πρέπει να είναι τόσο άκαμπτο. Εκτός αν προπονούνται για συγκεκριμένο διαγωνισμό, οι κανόνες είναι πολύ πιο χαλαροί. Για τους περισσότερους, η κατοχή ενός σνακ που περιέχει τόσο υδατάνθρακες όσο και πρωτεΐνες είναι αποτελεσματική, ιδανικά εντός 20-30 λεπτών από την άσκηση. Η αθλητική διατροφή για χορτοφάγους αθλητές μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά, ακόμη και για εκείνους που είναι casual ασκήσεις. Η καλή διατροφή μετά την προπόνηση μπορεί να βελτιώσει την ανάρρωση, να μειώσει την πονόλαιση των μυών, να αυξήσει την ικανότητα να χτίσει τους μυς, να βελτιώσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και να βελτιώσει την ικανότητα χρήσης αποθεμάτων λίπους σώματος.

Ποιοι χορτοφάγοι αθλητές μπορούν να φάνε

Στην πραγματικότητα, οι χορτοφαγικές δίαιτες μπορούν να χωρέσουν καλά στο σχέδιο κατάρτισης ενός αθλητή. Με το κρέας, τα πουλερικά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα ψάρια και άλλα ζωικά προϊόντα που απομακρύνονται από την εξίσωση, οι χορτοφαγικές δίαιτες τείνουν να είναι υψηλότερες στους υδατάνθρακες, το κύριο καύσιμο για τους αθλητές. Λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηροί καρποί και σπόροι περιέχουν υδατάνθρακες ποιότητας, βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Οι πηγές πρωτεϊνών φυτικής προέλευσης είναι επίσης χαμηλές σε κορεσμένα λιπαρά και δεν περιέχουν χοληστερόλη, υποστηρίζοντας ένα υγιές καρδιαγγειακό σύστημα. Καλές πηγές πρωτεϊνών για χορτοφάγους αθλητές περιλαμβάνουν quinoa, καστανό ρύζι, ζυμαρικά εμπλουτισμένα σε πρωτεΐνες, ξηρούς καρπούς, tofu, γάλα σόγιας, γιαούρτι σόγιας, τυρί σόγιας, φυστικοβούτυρο, φασόλια και μπιζέλια.

Είναι αρκετά φυτικά τρόφιμα;

Ωστόσο, οι αθλητές έχουν μερικές ιδιαίτερες σκέψεις για να λάβουν υπόψη τους κατά τη διάρκεια της χορτοφαγικής δίαιτας. Η λήψη βιταμίνης Β12 θα πρέπει να παρακολουθείται στενά καθώς η θρεπτική αυτή ουσία βρίσκεται μόνο στις ζωοτροφές. Vegans μπορεί να πάρει αυτή τη βιταμίνη μέσω εμπλουτισμένων θρεπτικών ζυμών, ή μέσω συμπληρώματος. Οι χορτοφάγοι αθλητές μπορούν να ικανοποιήσουν τις θρεπτικές τους ανάγκες με τα τρόφιμα, αλλά τα αθλητικά συμπληρώματα διατροφής για χορτοφάγους αθλητές υπάρχουν. Εάν είστε αθλητής που απαιτεί ένα συμπληρωματικό σπορ για να καλύψει τις διατροφικές σας ανάγκες, αναζητήστε αυτό που περιέχει 100% φυσικά συστατικά. Το συμπλήρωμα που λαμβάνετε θα πρέπει να είναι σε θέση να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειας, να μεγιστοποιήσει τα κέρδη μυών στο γυμναστήριο, να αυξήσει τη συνολική απόδοση προπόνησης χωρίς παρενέργειες. Βεβαιωθείτε ότι το συμπλήρωμα σπορ είναι μια καλή συνταγή αμινοξέων, πρωτεϊνών υψηλής ποιότητας, βιταμινών, ginseng ή BCAAs. Θα πρέπει επίσης να περιέχει συστατικά που βοηθούν στη βελτίωση της ροής του αίματος και της παροχής οξυγόνου στους μυς. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο παρακάτω έμβλημα για να βρείτε το καλύτερο συμπλήρωμα αθλητικής διατροφής για χορτοφάγους αθλητές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>