Όλα για την παχυσαρκία και τη διαχείριση του βάρους

Ένας στους τρεις Αμερικανούς είναι παχύσαρκος. Βλέποντας αυτό το γεγονός, είναι απαραίτητο να μάθουμε για την παχυσαρκία και τη διαχείριση του βάρους. Σε έναν κόσμο όπου η παχυσαρκία – που συμβαίνει όλο και περισσότερο στα παιδιά και τους εφήβους – είναι πιο διαδεδομένη από ποτέ, η ανάγκη εκπαίδευσης για την παχυσαρκία και τη διαχείριση του βάρους είναι μία από τις σημαντικότερες ανησυχίες όλων των ανθρώπων για την υγεία τους.

Γενική περιγραφή της παχυσαρκίας

Η παχυσαρκία είναι μια χρόνια κατάσταση που ορίζεται από μια υπερβολική ποσότητα σωματικού λίπους. Ο δείκτης μάζας σώματος (BMI) είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται συνήθως από τους γιατρούς και τους ερευνητές για να περιγράψει και να υπολογίσει το σωματικό βάρος ενός ατόμου, λαμβάνοντας υπόψη το ύψος του ατόμου για να καθορίσει την παχυσαρκία ενός ατόμου ή τη γενική κατάσταση υπερβολικού βάρους / χαμηλού βάρους. Ο δείκτης μάζας σώματος ισούται με το βάρος ενός ατόμου σε χιλιόγραμμα διαιρούμενο κατά ύψος σε τετραγωνικά μέτρα (δείκτης μάζας σώματος = kg / m2). Για τους ενήλικες, ένας δείκτης μάζας σώματος 30 ή περισσότερο θεωρείται ως κατάσταση παχυσαρκίας και ένας ΔΜΣ μεγαλύτερος από 40 θεωρείται ως κατάσταση σοβαρής παχυσαρκίας. Περίπου ένας στους τρεις Αμερικανούς είναι παχύσαρκοι και η επίπτωση της παχυσαρκίας έχει διπλασιαστεί ακόμη και από το 1991. Με απλά λόγια, το να είσαι παχύσαρκος σημαίνει να έχεις τόσο λίπος στο σώμα, ώστε η υγεία σου να κινδυνεύει. Έχοντας πάρα πολύ σωματικό λίπος μπορεί να οδηγήσει σε:

 • Διαβήτης τύπου 2.
 • Καρδιακή ασθένεια.
 • Υψηλή πίεση του αίματος.
 • Αρθρίτιδα.
 • Απνοια ύπνου.
 • Εγκεφαλικό.

Τα παιδιά και οι έφηβοι πρέπει πραγματικά να εκπαιδεύονται για την παχυσαρκία και τη διαχείριση του βάρους, έτσι ώστε να έχουν την ευαισθητοποίηση για την αποφυγή των κινδύνων για την υγεία που προκαλούνται από το υπερβολικό βάρος.

Τα αίτια της παχυσαρκίας

Η παχυσαρκία είναι πολύ περίπλοκη και όχι απλά ένα απλό πρόβλημα βίας ή αυτοέλεγχου. Γενικά, προκύπτει από ένα συνδυασμό:

 • τρώει πάρα πολύ,
 • να πάρει πολύ λίγη σωματική δραστηριότητα,
 • και της γενετικής.

Το υπερβολικό βάρος ή η παχυσαρκία εμφανίζεται όταν, με την πάροδο του χρόνου, το σώμα παίρνει περισσότερες θερμίδες από ό, τι καίει. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι κερδίζουν βάρος πιο εύκολα από τους άλλους. Μια άλλη πιθανή αιτία της παχυσαρκίας είναι η ανισορροπία των ορμονών, όπως στον υποθυρεοειδισμό (υπολειτουργικός θυρεοειδής αδένας) ή στο σύνδρομο Cushing. Αυτά είναι σπάνια. Μερικά φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν αύξηση βάρους, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του διαβήτη, ψυχιατρικών ασθενειών, νευρολογικών διαταραχών ή φλεγμονωδών καταστάσεων. Ο γιατρός σας μπορεί να είναι σε θέση να προτείνει ένα διαφορετικό φάρμακο που έχει μικρότερη επίδραση στην αύξηση του σωματικού βάρους. Η κατανόηση της παχυσαρκίας αυξάνεται με ταχύ ρυθμό. Για παράδειγμα, τώρα γνωρίζουμε ότι τα λιπώδη κύτταρα, η γαστρεντερική οδός και ο εγκέφαλος παράγουν πολλές ορμόνες που παίζουν σημαντικό ρόλο στο πόσο τρώτε, πόση ενέργεια καταναλώνετε (θερμίδες) και πόσο ζυγίζετε.

Η επισκόπηση της παχυσαρκίας και της διαχείρισης του βάρους

Η παχυσαρκία είναι μια κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει διάφορους κινδύνους για την υγεία. Η λύση για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας δυστυχώς δεν είναι εύκολη. Ωστόσο, ορισμένες θεραπείες έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές για τη διαχείριση της παχυσαρκίας. Τα κύρια κλειδιά για τη διαχείριση ή την πρόληψη της παχυσαρκίας είναι η διατροφή, η άσκηση και ο υγιεινός τρόπος ζωής. Ορισμένα συμπληρώματα μπορούν να ληφθούν για να βοηθήσουν, αλλά φροντίστε να επιλέξετε μόνο ένα προϊόν που είναι υψηλής ποιότητας και φυσικό. Πάνω απ ‘όλα, η διαβίωση ενός υγιεινού τρόπου ζωής είναι αυτό που χρειάζεστε περισσότερο για να διαχειριστείτε την παχυσαρκία. Κάντε τα εξής για να ξεκινήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής:

 • Μειώστε την κατανάλωση τροφίμων με υψηλά επίπεδα ζάχαρης και λίπους.
 • Αυξήστε την κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και δημητριακών ολικής αλέσεως.
 • Περάστε τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα για να κάνετε μετριοπαθή σωματική δραστηριότητα, για παράδειγμα γρήγορο περπάτημα.
 • Μην αφήνετε το πρωινό σας, τρώτε τρία γεύματα κάθε μέρα.
 • Πρέπει να είστε πιο ενεργός σωματικά. Για παράδειγμα, πάρτε τις σκάλες όποτε είναι δυνατόν ή παρκάρετε το αυτοκίνητό σας πιο μακριά στο χώρο στάθμευσης.

Πρέπει να ζείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής για το υπόλοιπο της ζωής σας. Αυτό θα εγγυηθεί όχι μόνο το ιδανικό βάρος σώματος, αλλά και μια μεγάλη γενική υγεία και ευτυχισμένο μυαλό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παχυσαρκία και τη διαχείριση βάρους, κάντε κλικ στο παρακάτω πανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>