Όλα για σκόνη πρωτεΐνης ορού γάλακτος

Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος σε σκόνη είναι ένα υψηλής ποιότητας συμπλήρωμα από φυσική πρωτεΐνη που βρίσκεται στο αγελαδινό γάλα. Το γάλα έχει δύο πρωτεΐνες: καζεΐνη (περίπου 80%) και πρωτεΐνη ορρού γάλακτος (περίπου 20%). Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος σε σκόνη είναι πιο διαλυτή από την καζεΐνη και έχει επίσης υψηλότερη ποιότητα. Ο ορός γάλακτος αναφέρεται συχνά ως η καλύτερη πρωτεΐνη, καθώς είναι η πιο θρεπτική πρωτεΐνη που διατίθεται και παρέχει τη βέλτιστη διατροφή για γρήγορη απορρόφηση στους μυς.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι πρωτεΐνης ορού γάλακτος;

Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος έρχεται σε τέσσερις κύριους τύπους, ανάλογα με τη διαδικασία παραγωγής που χρησιμοποιείται. Καθένα έχει τα οφέλη και τα χαρακτηριστικά του, και ταιριάζει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις.

  • Συμπύκνωμα πρωτεΐνης ορού γάλακτος.

Αυτός είναι ο τύπος της πρωτεΐνης ορού γάλακτος που θα δείτε πιο συχνά, καθώς είναι το πιο κοινό. Έχει λιγότερο λίπος από άλλες μορφές και υψηλότερα επίπεδα λακτόζης και ωφέλιμων συστατικών. Η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη του συμπυκνώματος πρωτεΐνης ορού γάλακτος μειώνεται συνήθως μεταξύ 30 και 90%.

  • Απομονωμένη πρωτεΐνη ορρού γάλακτος.

Αυτή η μορφή περιλαμβάνει την απομάκρυνση του λίπους και της λακτόζης, η οποία έχει ως αποτέλεσμα μια πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες περίπου 90 τοις εκατό. Πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτός ο τύπος περιέχει πολύ λιγότερο ευεργετικές βιοδραστικές ενώσεις, καθώς χάνονται κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας. Οι άνθρωποι που έχουν προβλήματα με δυσανεξία στη λακτόζη θα διαπιστώσουν ότι αυτή είναι μια καλή επιλογή γι ‘αυτούς.

  • Υδρόλυση πρωτεϊνών ορού γάλακτος.

Αυτός ο τύπος είναι πιο ακριβός από τους άλλους. Περιλαμβάνει την προσθήκη νερού στο σκεύασμα, επομένως είναι ευκολότερο να χωνέψει.

  • Πρωτεΐνη ορρού γάλακτος.

Με αυτή τη μορφή, το αποκορυφωμένο γάλα χρησιμοποιείται στη διαδικασία παρασκευής. Αυτός ο τύπος, σε αντίθεση με τους άλλους, δεν είναι παραπροϊόν της τυροκομίας. Θα δείτε αυτό το είδος που πωλείται είτε ως συμπύκνωμα είτε ως απομόνωση.

Πώς και πότε πρέπει να χρησιμοποιείτε σκόνη πρωτεΐνης ορού γάλακτος

Δεν υπάρχουν πραγματικοί σκληροί κανόνες σχετικά με τον τρόπο και τον χρόνο χρήσης της σκόνης πρωτεΐνης ορού γάλακτος, καθώς είναι ουσιαστικά ένα προϊόν διατροφής, όπως το τυρί ή το γιαούρτι. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί έξυπνοι τρόποι για να το χρησιμοποιήσετε. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος σε σκόνη χρησιμοποιείται συχνά μετά την προπόνηση καθώς απορρίπτεται γρήγορα και έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τη σύνθεση των μυϊκών πρωτεϊνών και μειώνει τη διάσπαση των μυϊκών πρωτεϊνών μετά την προπόνηση. Το τυπικό εύρος για την κατανάλωση σκόνης πρωτεΐνης ορού γάλακτος μετά την προπόνηση είναι μεταξύ 20-40 γραμμαρίων. Μπορείτε να πάρετε μια επίδραση σε χαμηλότερες δόσεις, αλλά δεν φαίνεται να μεγιστοποιεί το αποτέλεσμα και πολύ περισσότερο από 40 γραμμάρια οδηγεί σε χαμηλότερη απόδοση της επένδυσης. Μπορείτε να καταναλώσετε τη σκόνη ορού γάλακτος μετά την προπόνηση που αναμιγνύεται με νερό ή μπορείτε να την αναμίξετε με γάλα. Μπορείτε ακόμη να το συνδυάσετε με κατεψυγμένα φρούτα για ένα λείο ή να το προσθέσετε σε οποιοδήποτε άλλο φαγητό για να αυξήσετε την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες του γεύματος μετά την προπόνηση. Η πρωτεΐνη του ορού γάλακτος μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για μια πηγή πρωτεΐνης σε ένα γεύμα ή σε ένα πρόχειρο σνακ. Για παράδειγμα, η ανάμιξη σκόνης πρωτεΐνης ορού γάλακτος με την πλιγούρι βρώμης σας το πρωί μπορεί να αυξήσει την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες του πρωινού σας ή μπορείτε να το πάρετε στη δουλειά και να το πίνετε σαν σνακ.

Επιλογή της ασφαλούς σκόνης πρωτεΐνης ορού γάλακτος

Να είστε προσεκτικοί κατά την επιλογή σκόνης πρωτεΐνης ορού γάλακτος. Περισσότερο από το 25% όλων των συμπληρωμάτων στην αγορά είναι μολυσμένα με πρόσθετα συστατικά ή δεν περιέχουν αρκετό από το touted συστατικό στην ύλη. Για τους συλλόγους και τους επαγγελματίες αθλητές, αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό επειδή μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια υποτροφιών, απαγορευμένων από το άθλημα ή απογύμνωσης μετάλλων και τίτλων. Για οποιονδήποτε αθλητή, όμως, τα προσβεβλημένα συμπληρώματα μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες για την υγεία και την ασφάλειά σας, οπότε πρέπει να επιλέξετε με σύνεση. Αγοράστε σκόνη πρωτεΐνης ορού γάλακτος από αξιόπιστες εταιρείες. Μπορεί επίσης να θέλετε να συναντηθείτε με έναν αθλητικό διαιτολόγο για να καθορίσετε ποιο εμπορικό σήμα είναι κατάλληλο για εσάς. Ή μπορείτε να κάνετε κλικ στο banner παρακάτω για να πάρετε τον αξιόπιστο οδηγό για την αγορά της καλύτερης σκόνης πρωτεΐνης ορού γάλακτος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>