Ωφελήματα κουρκουμίνης: το μυστικό της υγείας

Δεν μπορείτε να συζητήσετε τα πολλά οφέλη κουρκουμίνης για την υγεία χωρίς να αναφέρετε το κουρκούμη. Η κουρκουμίνη είναι η δραστική ουσία που βρίσκεται στο κουρκούμη. Το κουρκούμη προέρχεται από το φυτό curcuma longa, το οποίο αναπτύσσεται στην Ινδία και σε άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας. Είναι μέλος της οικογένειας τζίντζερ. Η αποξηραμένη ρίζα του φυτού curcuma longa αλέθεται στη χαρακτηριστική κίτρινη κουρκούμη σκόνη, δίνοντάς της το όνομα golden spice. Το κουρκούμη είναι καλό για εσάς επειδή υπάρχουν πολλές χημικές ενώσεις που βρίσκονται στο κουρκούμη, γνωστές ως κουρκουμινοειδή. Η δραστική ουσία στο κουρκούμη είναι η κουρκουμίνη. Η κουρκουμίνη είναι αυτό που κάνει το κουρκούμη ως τρόφιμα που έχουν δυνητικά θετική επίδραση στην υγεία πέρα ​​από τη βασική διατροφή.

Curcumin: τι είναι αυτό;

Η κουρκουμίνη ανήκει σε μια οικογένεια ενώσεων που ονομάζονται κουρκουμινοειδή. Δύο άλλα καλά μελετημένα κουρκουμινοειδή, δισμεδιθοξυκουρκουμίνη και δεμεθοξυουρκουμίνη, παρέχουν πρόσθετη αντιοξειδωτική και άλλη θρεπτική υποστήριξη. Αλλά η κουρκουμίνη είναι το πιο μελετημένο κουρκουμινοειδές, είναι επίσης το πρωταρχικό αίτημα της κουρκούμης για φήμη. Η κουρκουμίνη έχει μελετηθεί συχνότερα για τις χρήσεις της ως συμπληρώματα κουρκούμης και για τα χρωστικά τροφίμων και τα καλλυντικά. Μια μελέτη έδειξε ότι η κουρκουμίνη έχει αντιμυκητιασικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν περισσότερες από ογδόντα μελέτες που εξετάζουν τα οφέλη της κουρκουμίνης και την ικανότητα θεραπείας και θεραπείας των προβλημάτων, από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου έως τη διαβητική νεφροπάθεια.

Αξιοσημείωτα οφέλη κουρκουμίνης για την υγεία σας

Λόγω των υποτιθέμενων οφελών για την υγεία του κουρκούμη κατά τη διάρκεια των αιώνων, πολλοί ερευνητές έχουν διερευνήσει αυτό το καρύκευμα για να ανακαλύψουν την αλήθεια σε αυτούς τους ισχυρισμούς. Ο παρακάτω κατάλογος παρουσιάζει μερικά από τα ευρήματά τους σχετικά με τα οφέλη της κουρκουμίνης, τα οποία μπορεί να σας φανεί πολύ αξιοσημείωτο:

  • Αντιφλεγμονώδες – Η έρευνα έχει ανακαλύψει ότι το κουρκούμη μπορεί να αναστέλλει τη δραστηριότητα και τη σύνθεση των ενζύμων που σχετίζονται με τη φλεγμονή.4 Σε μια μελέτη, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η κουρκουμίνη βοήθησε βαθιά στη μείωση της φλεγμονής των αρθρώσεων.
  • Υγεία του πεπτικού συστήματος – Η κουρκουμίνη μπορεί να έχει θετική επίδραση στη συντήρηση της πεπτικής υγείας. Σε μια μελέτη που περιελάμβανε πέντε άτομα που πάσχουν από φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κουρκουμίνη συνέβαλε στη βελτίωση των συμπτωμάτων των συμμετεχόντων.
  • Μειωμένος κίνδυνος διαβήτη – Σύμφωνα με μια επιστημονική μελέτη, η κουρκουμίνη που καταναλώνει τακτικά μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της εμφάνισης του διαβήτη τύπου 2.
  • Θεραπεία του καρκίνου – Η έρευνα δείχνει ότι η κουρκουμίνη μπορεί να επηρεάσει τη φυσική θεραπεία αρκετών μορφών καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του παχέος εντέρου, του στομάχου, του πνεύμονα, του μαστού και του δέρματος.
  • Υγεία του δέρματος – Η εφαρμογή κρέμας με βάση την κουρκουμίνη στο δέρμα σας μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθεί υγιής και να αποφευχθεί η εμφάνιση δερματικών παθήσεων.
  • Υγεία των ματιών – Σε μια μελέτη, οι ασθενείς που έπασχαν από χρόνια φλεγμονή του μεσαίου στρώματος του οφθαλμού έλαβαν 375 χιλιοστόγραμμα κουρκουμίνης τρεις φορές την ημέρα για 12 ημέρες. Μέσα σε δύο εβδομάδες, οι συμμετέχοντες εμφάνισαν ανακούφιση από τα συμπτώματα, χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες.
  • Η υγεία του εγκεφάλου – Πρόσφατη έρευνα έχει διερευνήσει τα πιθανά νευροπροστατευτικά οφέλη της κουρκουμίνης. Σε μια τέτοια μελέτη, οι ερευνητές πρότειναν ότι μπορεί να είναι αποτελεσματική κατά της νόσου του Πάρκινσον, μιας νευροεκφυλιστικής νόσου που προκαλεί στον εγκέφαλό σας να παράγει σταδιακά χαμηλότερα επίπεδα ντοπαμίνης.

Οι τρεις διαφορετικές μορφές κουρκούμης

Υπάρχουν τρεις βασικές μορφές κουρκούμης. Κάθε επιλογή έχει τα δικά της οφέλη, ανάλογα με το τι θέλετε να κάνετε με αυτήν.

  1. Φρέσκια ρίζα κουρκούμης – Μπορείτε να βρείτε φρέσκια οργανική ρίζα κουρκούμης στο τμήμα παραγωγής σε φυσικά καταστήματα τροφίμων. Αυτή είναι η καλύτερη μορφή όταν προσθέτετε κουρκούμη σε φρέσκο ​​χυμό.
  2. Ground turmeric – Βρέθηκε στο διάδρομο μπαχαρικών σχεδόν σε κάθε μανάβικο. Αυτή είναι η καλύτερη μορφή για την προετοιμασία των λαχανικών και των γευμάτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει βιολογικά, επειδή πολλά συμβατικά καρυκεύματα ακτινοβολούνται και καλλιεργούνται με συνθετικά φυτοφάρμακα.
  3. Συμπληρώματα κουρκούμης – Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι παίρνετε τα οφέλη κουρκουμίνης στη διατροφή σας καθημερινά.

Η λήψη κουρκουμίνης ωφελείται από το καλύτερο κουρκούμη συμπλήρωμα

Εάν οδηγείτε μια αγχωτική ζωή ή δεν έχετε χρόνο για μια σωστή διατροφή ή τρόπο ζωής, η υγεία σας μπορεί να είναι σε κίνδυνο. Ευτυχώς, υπάρχει το TurmericCurcuminPlus – ένα συμπλήρωμα διατροφής που μπορεί να βοηθήσει το σώμα και το μυαλό σας να παραμείνουν υγιείς. Το TurmericCurcuminPlus παρέχει μια πλήρη ώθηση στην υγεία. Χρησιμοποιεί ένα ισχυρό σύνθετο συστατικά που βασίζονται σε curcuma για να φροντίσει τόσο το σώμα όσο και το μυαλό σας και να προωθήσει τη γενική υγεία σας. Το προϊόν είναι εντελώς φυσικό, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα προκαλέσει παρενέργειες και ότι είναι ασφαλές να χρησιμοποιηθεί από όλους. Ίσως γνωρίζετε τα οφέλη της κουρκουμίνης. Χάρη στην ακριβή δοσολογία αυτής της δραστικής ουσίας στο TurmericCurcuminPlus, μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της πεπτικής υγείας και στην προώθηση της αντιφλεγμονώδους αντίδρασης και της υγείας του εγκεφάλου. Το TurmericCurcuminPlus μπορεί επίσης να υποστηρίξει την υγεία των αρθρώσεων, να παρέχει ισχυρό αντιοξειδωτικό, να ενισχύσει το μεταβολισμό, να διατηρήσει υγιή επίπεδα λιπιδίων και να δώσει άλλα οφέλη για την υγεία. Αν θέλετε να αγοράσετε το TurmericCurcuminPlus, απλά πηγαίνετε στον επίσημο ιστότοπο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>