Ψωριασική διάγνωση: πώς διαγιγνώσκεται η ψωρίαση;

Η διάγνωση της ψωρίασης συνήθως περιλαμβάνει μια φυσική εξέταση για τον εντοπισμό των σημείων και των συμπτωμάτων της νόσου. Η ψωρίαση είναι μια αυτοάνοση διαταραχή που επηρεάζει κυρίως το δέρμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η διάγνωση ψωρίασης είναι αρκετά απλή.

 • Φυσική εξέταση και ιατρικό ιστορικό. Ο δερματολόγος σας μπορεί συνήθως να διαγνώσει την ψωρίαση λαμβάνοντας το ιατρικό σας ιστορικό και να εξετάσει το δέρμα, το τριχωτό της κεφαλής και τα νύχια.
 • Βιοψία δέρματος. Σπάνια, ο δερματολόγος σας μπορεί να πάρει ένα μικρό δείγμα δέρματος (βιοψία). Αρχικά θα εφαρμόσει τοπικό αναισθητικό. Το δείγμα εξετάζεται με μικροσκόπιο για να προσδιοριστεί ο ακριβής τύπος ψωρίασης και να αποκλειστούν άλλες διαταραχές.

Ψωριασική διάγνωση: πώς οι δερματολόγοι διαγιγνώσκουν την ψωρίαση;

Ένας δερματολόγος που έχει πιστοποιηθεί από το διοικητικό συμβούλιο μπορεί να κάνει ακριβή διάγνωση ψωρίασης. Οι δερματολόγοι ειδικεύονται στη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών που επηρεάζουν το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια. Για τη διάγνωση της ψωρίασης, ένας δερματολόγος θα εξετάσει το δέρμα, τα νύχια και το τριχωτό της κεφαλής για ενδείξεις αυτής της πάθησης. Ο δερματολόγος σας θα ρωτήσει επίσης εάν έχετε κάποια:

 • Συμπτώματα, όπως κνησμώδες δέρμα.
 • Κοιλιακά προβλήματα, όπως πόνος και οίδημα ή δυσκαμψία όταν ξυπνάτε.
 • Συγγενείς αίματος που έχουν ψωρίαση.
 • Πρόσφατες αλλαγές στη ζωή σας, όπως ασθένεια ή αυξημένο άγχος.

Μερικές φορές, ένας δερματολόγος αφαιρεί επίσης λίγο δέρμα. Εξετάζοντας το αφαιρούμενο δέρμα κάτω από ένα μικροσκόπιο, ένας γιατρός μπορεί να επιβεβαιώσει εάν έχετε ψωρίαση.

Διάγνωση αυτοψυχολόγου

Εάν παρατηρήσετε μεταβολές στο δέρμα που πιστεύετε ότι προκαλούνται από την ψωρίαση, είναι σημαντικό να τις ελέγξετε από έναν δερματολόγο. Εντούτοις, μπορεί να είστε σε θέση να διαγνώσετε την ψωρίαση μόνοι σας. Για τη διάγνωση της αυτοψυχολόγου, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα σημεία και τα συμπτώματα των διαφόρων τύπων ψωρίασης. Οι πιο κοινές μορφές περιλαμβάνουν:

 • Ψωρίαση πλάκας: Η ψωρίαση της πλάκας εμφανίζεται ως ξηρές, κόκκινες, ανυψωμένες αλλοιώσεις που καλύπτονται με ασημένιες λευκές ζυγαριές που μπορεί να χυθούν. Εμφανίζεται συνήθως στους αγκώνες, τα γόνατα, το τριχωτό της κεφαλής ή το κάτω μέρος της πλάτης, αν και μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των γεννητικών οργάνων και μέσα στο στόμα.
 • Ψωρίαση των νυχιών: Η ψωρίαση που επηρεάζει τα νύχια προκαλώντας μη φυσιολογική ανάπτυξη, χαλάρωση, αποχρωματισμό και / ή ξεχωριστή από το κρεβάτι των νυχιών. Τα νύχια μπορούν να καταρρεύσουν μακριά από το δάχτυλο σε σοβαρές περιπτώσεις.
 • Η ψωρίαση με γλουτένη: Η ψωρίαση με γλουτένη συνήθως επηρεάζει τα άτομα κάτω των 30 ετών. Σε αυτή τη μορφή, οι πλάκες είναι μικρότερες και μοιάζουν με σταγόνες νερού και τυπικά αναπτύσσονται ξαφνικά, συχνά ακολουθώντας μία λοίμωξη από το κρύο ή το άνω αναπνευστικό σύστημα. Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που προκαλούν τη ψωρίαση των γλουτών είναι ο στρεπτικός λαιμός. Οι πλάκες συνήθως εμφανίζονται στον κορμό, τους βραχίονες, τα πόδια και το τριχωτό της κεφαλής και μπορεί να καλύπτονται σε μια λεπτότερη κλίμακα από εκείνες στην πλάκα ψωρίασης.
 • Φυσιολογική ψωρίαση: Σύμφωνα με το όνομά της, η φλυκταινώδης ψωρίαση χαρακτηρίζεται από περιοχές με κοκκινωμένο δέρμα που καλύπτονται σε κυψέλες γεμάτες με ουλές. Η εστιακή μορφή της ασθένειας περιορίζεται στις σόλες και / ή τις παλάμες.
 • Αντίστροφη ψωρίαση: Η αντίστροφη ψωρίαση αναπτύσσεται στις πτυχές του δέρματος, όπως οι μασχάλες, η βουβωνική χώρα, κάτω από τα στήθη, γύρω από τα γεννητικά όργανα και τους γλουτούς, και μερικές φορές πίσω από τα αυτιά. Επιδεινώνεται από την τριβή και την εφίδρωση. Το πιο συνηθισμένο στους ανθρώπους που είναι υπέρβαροι, αρχίζει συχνά πολύ κόκκινο χωρίς μεγάλη κλίμακα και μπορεί να φαίνεται λαμπερό.

Πώς να θεραπεύσετε την ψωρίαση

Αφού υποβληθείτε σε μια διαδικασία διάγνωσης της ψωρίασης, μπορεί να διαπιστώσετε ότι υποφέρετε πραγματικά από αυτή την κατάσταση του δέρματος. Μην ανησυχείτε επειδή υπάρχουν καλά νέα: Όποιος και αν είναι ο τύπος ψωρίασης που έχετε, μπορείτε να την αντιμετωπίσετε με το Revitol Dermasis Psoriasis Cream! Η κρέμα είναι μια παντογενής συνταγή που αποτελείται από διάφορα συστατικά, όπως:

 • Φοινικέλαιο – Κάνει τη σύνθεση πιο εύκολη να απορροφηθεί από τις παχιές πλάκες.
 • Οξική βιταμίνη Ε – Είναι έντονο αντιοξειδωτικό που προστατεύει το δέρμα από την καταστροφική επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας από τον ήλιο και δίνει επιπλέον ενυδατική δράση.
 • Melaleuca alternifolia – Έχει αντιβακτηριακή δράση, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην προστασία της καλής κατάστασης του δέρματος.
 • Σαλικυλικό οξύ – Μειώνει το pH στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος και αποδυναμώνει τη σύνδεση μεταξύ των κυττάρων του δέρματος. Αυτός ο μηχανισμός βοηθά στη συνέχεια να μαλακώσει και να χαλαρώσει τις πλάκες.

Είναι πολύ εύκολο να εφαρμόσετε το Revitol Dermasis Psoriasis Cream. Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μόνο ένα λεπτό. Απλά πλύνετε την περιοχή που επηρεάζεται από την ψωρίαση και τρίψτε την κρέμα εκεί. Το Revitol Dermasis Psoriasis Cream βοηθά στην εξάλειψη των συμπτωμάτων κάθε τύπου ψωρίασης. Απορροφά γρήγορα και δεν θα λερώσει τα ρούχα ή το δέρμα σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κρέμα μέχρι και 4 φορές την ημέρα. Οποιοσδήποτε με οποιοδήποτε τύπο ψωρίασης θα πρέπει να ενδιαφέρεται για το Revitol Dermasis Psoriasis Cream. Κάντε κλικ στο παρακάτω πανό, εάν θέλετε να δοκιμάσετε αυτό το εκπληκτικό προϊόν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>