Ψωρίαση και έκζεμα: ξέρετε τη διαφορά;

Μπορείτε να πείτε τη διαφορά ανάμεσα στην ψωρίαση και το έκζεμα; Όπως και αν αυτά τα χρόνια δερματικά θέματα δεν ήταν αρκετά απογοητευτικά, μπορούν επίσης να είναι απίστευτα συγκεχυμένα. Τόσο η ψωρίαση όσο και το έκζεμα προκαλούν κόκκινες, λειωμένες περιοχές στο δέρμα και μπορούν να μοιάζουν με το μη εκπαιδευμένο μάτι. Αυτό το άρθρο είναι για το πώς να καταλάβω ποια είναι η οποία, μαζί με τους καλύτερους τρόπους για την πραγματική θεραπεία αυτών των ενοχλητικών δερματικών συνθηκών.

Οι βασικές διαφορές της ψωρίασης και του έκζεμα

Και η ψωρίαση και το έκζεμα είναι παθήσεις του δέρματος με παρόμοια συμπτώματα, αλλά υπάρχουν τρόποι να τους ξεχωρίσεις.

Ψωρίαση.

Η ψωρίαση είναι μια χρόνια ασθένεια που προκαλείται από τον ανοσοποιητικό παράγοντα. Αυτό σημαίνει ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα καθίσταται δυσλειτουργικό και ενεργοποιείται χρόνια, με αποτέλεσμα αλλαγές στο δέρμα. Προκαλεί αυξημένα, κόκκινα, κηλιδωτά μπαλώματα στο δέρμα ή στο τριχωτό της κεφαλής. Υπάρχουν πολλοί υποτύποι ψωρίασης. Η ψωρίαση της πλάκας είναι η συνηθέστερη και αντιπροσωπεύει σχεδόν το 80-90% των περιπτώσεων ψωρίασης. Τα άτομα με ψωρίαση πλάκας έχουν συνήθως οριοθετημένες, ανυψωμένες, φαγούρες, οδυνηρές κόκκινες πλάκες που καλύπτονται με ασημένιες κλίμακες. Οι πλάκες εντοπίζονται συχνότερα στους αγκώνες και τα γόνατα, αλλά μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε.

Εκζεμα.

Το έκζεμα είναι μια φλεγμονή του δέρματος που μπορεί να έχει πολλές ασκήσεις. Η ατοπική δερματίτιδα είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος έκζεμα. Συνήθως εμφανίζεται σε άτομα με προσωπικό ή οικογενειακό ιστορικό άσθματος, αλλεργίας ή άλλων αλλεργιών και συχνά παρατηρείται στα παιδιά. Κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο και πιο επιρρεπές σε λοίμωξη. Σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής σας, μπορείτε να αναπτύξετε έκζεμα από ξηρό δέρμα ή χημικά που έρχονται σε επαφή με το δέρμα και προκαλούν ερεθισμό ή αλλεργικές αντιδράσεις. Ούτε η ψωρίαση ούτε το έκζεμα είναι μεταδοτικές. Αλλά ενώ δεν μπορείτε να τα περάσετε από άτομο σε άτομο, μπορούν να τρέξουν σε οικογένειες.

Ποια συμπτώματα πρέπει να προσέχετε;

Η ψωρίαση και το έκζεμα είναι παρόμοιες, αλλά το φάσμα των συμπτωμάτων για το καθένα είναι συνήθως αρκετά διαφορετικό ώστε να τους ξεχωρίζει χωρίς να κάνει βιοψία δέρματος ή άλλες διαγνωστικές εξετάσεις.

Ψωρίαση.

Τα σημάδια και τα συμπτώματα της ψωρίασης μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο, αλλά μπορεί να περιλαμβάνουν ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα:

 • Κόκκινα κομμάτια δέρματος που καλύπτονται με ασημένιες κλίμακες.
 • Μικρά κηλιδωτά σημεία (συνήθως εμφανίζονται σε παιδιά).
 • Ξηρό, ραγισμένο δέρμα που μπορεί να αιμορραγεί.
 • Κνησμός, κάψιμο ή πόνος.
 • Καρφιτσαρισμένα, καρφωμένα ή καρφωμένα καρφιά.
 • Πρησμένοι και δύσκαμπτοι αρθρώσεις.

Εκζεμα.

Τα σημεία και τα συμπτώματα του εκζέματος ποικίλλουν ευρέως από άτομο σε άτομο και μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Κνησμός, ο οποίος μπορεί να είναι σοβαρός, ειδικά τη νύχτα.
 • Κόκκινα έως καστανόχρωμα έμπλαστρα, ειδικά στα χέρια, τα πόδια, τους αστραγάλους, τους καρπούς, το λαιμό, το άνω μέρος του στήθους, τα βλέφαρα, στο εσωτερικό της καμπής των αγκώνων και των γόνατων, και στα βρέφη, το πρόσωπο και το τριχωτό της κεφαλής.
 • Μικρές, ανυψωμένες προσκρούσεις που μπορεί να διαρρεύσουν υγρό και να κρούσουν πάνω όταν γρατσουνιστεί.
 • Ξεφλουδισμένο, ραγισμένο, ξηρό, λείο δέρμα.
 • Ακατέργαστο, ευαίσθητο, διογκωμένο δέρμα από το ξύσιμο.

Το έκζεμα αρχίζει συνήθως πριν από την ηλικία των 5 ετών και μπορεί να παραμείνει στην εφηβεία και την ενηλικίωση. Για μερικούς ανθρώπους, αναβλύζει περιοδικά και στη συνέχεια εκκαθαρίζεται για κάποιο χρονικό διάστημα, ακόμα και για αρκετά χρόνια.

Πώς να θεραπεύσετε την ψωρίαση και το έκζεμα

Η ψωρίαση και το έκζεμα είναι διαφορετικές καταστάσεις, αλλά η θεραπεία για τα δύο είναι συχνά παρόμοια. Τα τοπικά φάρμακα για τη μείωση της φλεγμονής, όπως τα κορτικοστεροειδή και τα ρετινοειδή, είναι μερικές από τις πρώτες γραμμές άμυνας για την ψωρίαση και το έκζεμα. Οι γιατροί μπορούν επίσης να συνταγογραφήσουν φάρμακα για την καταστολή του ανοσοποιητικού σας συστήματος, εάν είναι απαραίτητο. Η φωτοθεραπεία, όπου ένα ειδικό μηχάνημα εκπέμπει υπεριώδες φως πάνω στο δέρμα για να μειώσει τον κνησμό και τη φλεγμονή, είναι επίσης μια επιλογή θεραπείας τόσο για την ψωρίαση όσο και για το έκζεμα. Εάν αυτό που θέλετε είναι μια φυσική θεραπεία, η κύρια σύστασή μας είναι το Revitol Eczema Cream. Αυτή η κρέμα είναι σχεδιασμένη για έκζεμα, αλλά θεωρούμε ότι είναι επίσης αποτελεσματική για την ψωρίαση. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα του Revitol Eczema Cream στη θεραπεία τόσο της ψωρίασης όσο και του έκζεμα. Το Revitol Eczema Cream έχει παράγοντες ενυδάτωσης για να μην στεγνώσει το δέρμα. εμποδίζει την κνησμό στο δέρμα και εξανθήματα επίσης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από ενήλικες όσο και από παιδιά. Με τη βοήθεια αυτού του προϊόντος κάποιος δεν χρειάζεται να πάει για άλλες δερματικές θεραπείες που είναι πολύ ακριβές. Το κύριο συστατικό στο Revitol Eczema Cream είναι το κολλοειδές πλιγούρι βρώμης, το οποίο αποτελεί μέρος της ρουτίνας φροντίδας της επιδερμίδας για αιώνες τώρα. Αυτό το συστατικό είναι διαθέσιμο σε κονιοποιημένη μορφή και μετά από άλεση και επεξεργασία ολόκληρων κόκκων βρώμης. Επιπλέον, ο FDA ενέκρινε το κολλοειδές πλιγούρι βρώμης για να είναι ένα αποτελεσματικό και ασφαλές συστατικό προστασίας του δέρματος, το οποίο μπορεί να προστατεύσει τη βοήθεια στην ανακούφιση του ερεθισμού του δέρματος. Αυτό είναι το κύριο ενεργό συστατικό που χρησιμοποιείται σε αυτή την κρέμα μαζί με μερικά άλλα φυσικά συστατικά, επίσης. Δεν υπάρχει τέτοια συνταγή που να συνιστά τρόπους χρήσης αυτού του φυσικού προϊόντος, μπορεί κανείς να το εφαρμόσει δύο φορές την ημέρα, ειδικά ως ρουτίνα για το κρεβάτι, έτσι ώστε το επόμενο πρωί, όταν ξυπνήσουν, να δουν ότι το δέρμα τους είναι ενυδατωμένο. Κάντε κλικ στο παρακάτω πλαίσιο για πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη θεραπεία της ψωρίασης και του έκζεμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>