Φυσική θεραπεία για έκζεμα στο δέρμα

Εκτός από τα φάρμακα, υπάρχει φυσική θεραπεία για το έκζεμα στο δέρμα που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι για να βοηθήσετε με τα συμπτώματά σας. Εάν ζείτε με έκζεμα, ξέρετε πώς είναι να αναζητήσετε ανακούφιση από το κόκκινο, φαγούρα δέρμα. Έχετε ήδη δοκιμάσει ήδη μια ποικιλία προϊόντων. Δυστυχώς, μερικά στοιχεία μπορούν να αφήσουν το δέρμα σας πιο ξηρό και ακόμα πιο ερεθισμένο. Πριν αποφασίσετε να πάρετε συνταγογραφούμενα φάρμακα, είναι καλή ιδέα να δοκιμάσετε φυσική θεραπεία για έκζεμα στο δέρμα.

Θεραπεία για έκζεμα στο δέρμα: 5 φυσικοί τρόποι για να βρείτε ανακούφιση

Ενώ δεν υπάρχει θεραπεία για το έκζεμα, υπάρχει μια ποικιλία επιλογών θεραπείας έκζεμα που μπορεί να προσφέρει ανακούφιση κατά τη διάρκεια ενός flare-up και μερικά που μπορεί να αποτρέψει την εκδήλωση. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν κορτικοστεροειδή, αλλά η ακόλουθη φυσική θεραπεία για έκζεμα στο δέρμα μπορεί να είναι καλύτερη.

  • Λουτρά.

Η κολύμβηση είναι ένα σημαντικό μέρος της φυσικής θεραπείας για έκζεμα στο δέρμα. Όταν ένα άτομο έχει έκζεμα, το δέρμα του χρειάζεται επιπλέον υγρασία επειδή το εξωτερικό στρώμα δεν λειτουργεί όπως πρέπει. Για μερικούς, το πλύσιμο συχνά μπορεί να στεγνώσει το δέρμα και να κάνει το έκζεμα χειρότερο. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν χρησιμοποιείτε υπερβολικά ζεστό ή κρύο νερό, χρησιμοποιώντας λάθος σαπούνι και όχι μετά από ενυδάτωση. Αποφύγετε την κολύμβηση πολύ συχνά. Τα περισσότερα μωρά και τα παιδιά χρειάζονται μπάνιο μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Συνιστούμε στους ενήλικες να κάνουν μπάνιο ή ντους τουλάχιστον μια φορά την ημέρα, να χρησιμοποιούν χλιαρό νερό, να περιορίζουν τη κολύμβηση σε 10-15 λεπτά, να αποφεύγουν το τρίψιμο του δέρματος, να χρησιμοποιούν απαλά καθαριστικά αντί για σαπούνια και να δοκιμάζουν διαφορετικούς τύπους ιαματικών λουτρών, σόδα, ξύδι ή πλιγούρι βρώμης. Μετά το μπάνιο, ενυδατώστε μέσα σε 3 λεπτά από την έξοδο. Απαλά απαλά το δέρμα να στεγνώσει με μια πετσέτα και να εφαρμόσει μια φυσική ενυδατική κρέμα πριν το δέρμα έχει στεγνώσει πλήρως. Αυτό μπορεί να βοηθήσει να σφραγίσει το νερό από το ντους ή το λουτρό πριν εξατμιστεί.

  • Κρύες, υγρές κομπρέσες.

Η εφαρμογή μιας δροσερής, υγρής συμπίεσης μειώνει την φαγούρα για ορισμένα άτομα με έκζεμα. Για μικρά παιδιά, η υγρασία των νυχτερινών ρούχων μπορεί να προσφέρει ολονύκτια ανακούφιση από τον κνησμό. Ωστόσο, εάν το έκζεμα έχει εξελιχθεί σε αιμορραγίες, μια υγρή συμπίεση μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μόλυνσης και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί.

  • Τεχνικές χαλάρωσης.

Το άγχος είναι μια γνωστή σκανδάλη για το έκζεμα. Αν και η ακριβής σχέση μεταξύ άγχους και έκζεμα είναι άγνωστη, οι ειδικοί πιστεύουν ότι όταν βιώσετε μια αγχωτική κατάσταση, το σώμα σας παράγει φλεγμονή. Και η φλεγμονή είναι μια υποκείμενη αιτία των συμπτωμάτων έκζεμα. Η μάθηση για την αντιμετώπιση καταστάσεων άγχους χρησιμοποιώντας τεχνικές χαλάρωσης μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων έκζεμα. Τεχνικές χαλάρωσης που μπορεί να σας βοηθήσουν να συμπεριλάβετε διαλογισμό, βαθιά αναπνοή, οπτικοποίηση, μουσικοθεραπεία, tai chi και γιόγκα.

  • Διατροφικές αλλαγές.

Το έκζεμα είναι μια φλεγμονώδης κατάσταση, που σημαίνει ότι προκαλεί φλεγμονή, κόκκινο, επώδυνο δέρμα. Ορισμένα τρόφιμα μπορούν να προκαλέσουν ή να μειώσουν τη φλεγμονή στο σώμα και κάνοντας μερικές βασικές διαιτητικές αλλαγές θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση των εκδηλώσεων εκζέματος. Παραδείγματα αντιφλεγμονώδους τροφής περιλαμβάνουν ψάρια, φυλλώδη χόρτα, φασόλια και φακές, πολύχρωμα φρούτα, λαχανικά, κουρκούμη και κανέλα. Τα κοινά φλεγμονώδη τρόφιμα περιλαμβάνουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα αυγά, τη σόγια και το σιτάρι. Προσπαθήστε να εξαλείψετε μερικά από αυτά από τη δίαιτα και να κρατήσετε ένα ημερολόγιο για να βοηθήσετε να εντοπίσετε ποια τρόφιμα μπορεί να είναι προβληματικά.

  • Προβιοτικά.

Τα προβιοτικά είναι ένα συμπλήρωμα που φαίνεται να κάνει μια αξιοσημείωτη διαφορά με την υγεία του δέρματος. Τα προβιοτικά και τα πλούσια σε προβιοτικά τρόφιμα αποτελούν στοιχείο που συχνά λείπει από τη σύγχρονη διατροφή. Τώρα, τα περισσότερα τρόφιμα είναι νεκρά και σπάνια τα ζυμώνουμε με τους παραδοσιακούς τρόπους, έτσι δεν καταναλώνουμε προβιοτικά πλούσια τρόφιμα. Δεδομένου ότι τα βακτήρια του εντέρου είναι τόσο σημαντικά, τα προβιοτικά είναι ένα συμπλήρωμα που πρέπει να πάρετε. Μπορείτε να πάρετε μερικά προβιοτικά σε ζυμωμένα τρόφιμα και ποτά όπως σόδα kombucha, κεφίρ νερού, και ξινολάχανο.

Η απόλυτη φυσική θεραπεία για το έκζεμα στο δέρμα

Το Revitol Eczema Cream θα είναι η απόλυτη φυσική σας θεραπεία για το έκζεμα στο δέρμα. Αναπτύχθηκε από κορυφαίους δερματολόγους, το Revitol Eczema Cream βοηθά στην ανακούφιση του ερεθισμένου δέρματος, ενυδατώνει έντονα και βοηθά στην αποτροπή της επανάληψης του ξηρού δέρματος. Το Revitol Eczema Cream εμπλουτίζεται με ένα κεραμίδιο, ένα βασικό λιπίδιο, το οποίο βρίσκεται φυσικά μέσα στο δέρμα και παίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση και την αποκατάσταση της προστατευτικής λειτουργίας του δέρματος. Κλινικά αποδεδειγμένα βοηθούν στη μείωση του κνησμού και του ερεθισμού του εκζέματος. Επιπλέον, είναι δερματολόγος δοκιμασμένο και αρκετά ευγενικό για βρέφη και παιδιά. Είναι μάλλον εύκολο να χρησιμοποιήσετε το Revitol Eczema Cream, καθώς δεν υπάρχει καμία μορφή επιστημονικών μεθόδων που να εφαρμόζονται σε αυτό. Ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το είδος κρέμας και χωρίς αποτυχία. Γενικά, συνιστάται η χρήση αυτής της φυσικής ενυδατικής κρέμας δύο φορές την ημέρα.

  • Για το πρώτο βήμα, καθαρίστε το δέρμα σας με ήπιο καθαριστικό και στη συνέχεια αφήστε το να στεγνώσει.
  • Στη συνέχεια, εφαρμόστε το Revitol Eczema Cream στην πληγείσα περιοχή και αρχίστε να το κάνετε μασάζ απαλά.
  • Αποφύγετε να πιέζετε πάρα πολύ, καθώς θέλετε να κρέμεται η κρέμα με φυσικό τρόπο.
  • Τότε απλά πρέπει να περιμένετε τα αποτελέσματα!

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες; Κάντε κλικ παρακάτω!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>