Φυσικές θεραπείες για την αλωπεκία

Εάν πάσχετε από αλωπεκία και ψάχνετε τρόπους για να το αντιμετωπίσετε, εδώ θα βρείτε μερικές φυσικές θεραπείες για την αλωπεκία. Η αλωπεκία, σε απλό λόγο σημαίνει απώλεια μαλλιών. Πρόκειται για μια κατάσταση τρίχας στην οποία το ανοσοποιητικό σας σύστημα προσβάλλει θυλάκια τρίχας, προκαλώντας τριχόπτωση σε έμπλαστρα. Τώρα, υπάρχουν αρκετοί πιθανοί λόγοι που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απώλεια μαλλιών όπως θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης, στεροειδή και φάρμακα ακμής, για να αναφέρουμε μερικά. Έτσι, εάν υποφέρετε από αλωπεκία, μπορείτε να εξετάσετε τα φυσικά θεραπείες για την αλωπεκία που παρουσιάζονται σε αυτό το άρθρο.

Οι αιτίες της αλωπεκίας

Πριν μιλήσουμε για φυσικές θεραπείες για την αλωπεκία, το ερώτημα “Πώς παίρνεις αλωπεκία;” μπορεί να σας ενοχλούσε. Λοιπόν, δεν υπάρχει ευθεία απάντηση γι ‘αυτό. Παρόλο που δεν είναι ακόμα πλήρως κατανοητό, θα μπορούσε να είναι ένας από τους ακόλουθους λόγους:

 • Ενώ η ορμόνη διυδροτεστοστερόνη μπορεί να αποτελέσει αιτία αλωπεκίας στους άνδρες, δεν υπάρχει ορμόνη στις γυναίκες που θα μπορούσε να θεωρηθεί υπεύθυνη γι ‘αυτήν.
 • Οι λοιμώξεις όπως η κεφαλαλγία, η κυτταρίτιδα, η δευτερογενής σύφιλη, η θυλακίτιδα και το demodex folliculorum θα μπορούσαν να βλάψουν τους θύλακες των τριχών και να προκαλέσουν την πτώση των μαλλιών σας.
 • Τα φάρμακα για το διαβήτη, τη χοληστερόλη, την αρτηριακή πίεση, τις καρδιακές παθήσεις, τον έλεγχο των γεννήσεων, τα στεροειδή, τη φαρμακευτική αγωγή για την ακμή και τη θεραπεία αντικατάστασης ορμονών μπορούν να οδηγήσουν σε αλωπεκία.
 • Η πτώση στα επίπεδα των οιστρογόνων μετά τον τοκετό μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών.
 • Συνδέοντας τα μαλλιά σας σε σφιχτά αλογοουράκια ή κορώνες, ζεσταίνετε το πάρα πολύ, ή το βούρτσισμα περίπου μπορεί να προκαλέσει την πτώση του.
 • Η χημειοθεραπεία και η ακτινοθεραπεία για καρκίνο μπορεί να προκαλέσουν το 90% των μαλλιών σας να πέσουν.
 • Ο υποθυρεοειδισμός και τα σχετικά φάρμακα μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε αλωπεκία.

Οι διαφορετικοί τύποι αλωπεκίας

Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι αλωπεκίας: αλωπεκία αρέατα, αλωπεκία συνολική και αλωπεκία universalis. Η αλωπεκία areata είναι ο πιο κοινός τύπος αλωπεκίας, είναι μια κοινή αυτοάνοση διαταραχή που συχνά οδηγεί σε απρόβλεπτη απώλεια μαλλιών. Επηρεάζει περίπου 6,8 εκατομμύρια ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα μαλλιά πέφτουν σε μικρά μπαλώματα γύρω στο μέγεθος ενός τετάρτου. Για τους περισσότερους ανθρώπους, η απώλεια μαλλιών δεν είναι τίποτα περισσότερο από μερικά μπαλώματα, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι πιο ακραία. Μερικές φορές, μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη απώλεια μαλλιών στο τριχωτό της κεφαλής (αλωπεκία totalis) ή, σε ακραίες περιπτώσεις, ολόκληρο το σώμα (alopecia universalis). Η κατάσταση μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από την ηλικία και το φύλο, αν και οι περισσότερες περιπτώσεις συμβαίνουν πριν από την ηλικία των 30 ετών.

5 φυσικές θεραπείες για την αλωπεκία

Εδώ είναι 5 φυσικές θεραπείες για την αλωπεκία που θα βοηθήσουν στην ενίσχυση της ανάπτυξης των μαλλιών και την ενίσχυση των θυλάκων των τριχών.

 1. Χυμός κρεμμυδιού: Η εφαρμογή του χυμού κρεμμυδιού σε μέρη του κεφαλιού ή του σώματος που επηρεάζονται από την αλωπεκία μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της τριχοφυΐας. Σε ένα πείραμα στο οποίο συμμετείχαν άτομα με αλωπεκία, όσοι χρησιμοποίησαν θεραπεία με βάση το χυμό κρεμμυδιού δύο φορές την ημέρα για δύο μήνες παρουσίασαν σημαντική ανάπτυξη τριχών.
 2. Λάδι καρύδας: Τα θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη Ε, το Κ και ο σίδηρος που είναι παρόντα στο έλαιο καρύδας είναι εξαιρετικά χρήσιμα για τη θεραπεία της αλωπεκίας καθώς διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών και την εκ νέου ανάπτυξη. Απλά κάντε το μασάζ στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε το για μια νύχτα.
 3. Μέλι: Slather μερικά μέλι στο τριχωτό της κεφαλής σας για τη θεραπεία της αλωπεκίας για να καθαρίσετε τις ακαθαρσίες που θα μπορούσαν να φράξουν τους θύλακες των τριχών σας. Βοηθά επίσης στην ενίσχυση των μαλλιών και στην τόνωση της ανάπτυξης των τριχών.
 4. Αρωματοθεραπεία: Μια αρωματοθεραπεία που περιλαμβάνει ένα μίγμα αιθέριων ελαίων από θυμάρι, δενδρολίβανο, λεβάντα και κέδρο ξύλο μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της αλωπεκίας areata. Θα χρειαστεί να κάνετε μασάζ σε συνδυασμό με αυτά τα αιθέρια έλαια και τα λάδια φορέα jojoba και grapeseed στο τριχωτό της κεφαλής σας κάθε μέρα για αρκετούς μήνες.
 5. Διαχείριση άγχους: Για τη θεραπεία της αραίωσης των μαλλιών και της τριχόπτωσης που σχετίζεται με την αλωπεκία, είναι σημαντικό να μειώσετε τα επίπεδα άγχους και να επιτρέψετε στο σώμα σας να θεραπευτεί, έτσι ώστε τα μαλλιά σας να αυξηθούν γρήγορα. Υπάρχει μια σειρά από ανακουφιστικά στρες που μπορούν να βοηθήσουν στην ενθάρρυνση της κυκλοφορίας του αίματος και στην προώθηση της ανάπτυξης των τριχών. Αυτές περιλαμβάνουν την άσκηση (όπως γιόγκα), το διαλογισμό, το journaling και το να ξοδεύετε περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Αν και χρειάζονται περαιτέρω κλινικές δοκιμές, αυτές οι θεραπείες για την αλωπεκία σίγουρα θα σας βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό. Ωστόσο, φροντίστε πρώτα να συμβουλευτείτε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης πρώτα για να συζητήσετε εάν τα οικεία ένδικα μέσα είναι κατάλληλα για εσάς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>