Υπερδραστικά αίτια της ουροδόχου κύστης και η θεραπεία

Η υπερδραστήρια κύστη είναι μια κατάσταση κατά την οποία η κύστη πιέζει τα ούρα έξω σε λάθος χρόνο. Εδώ θα συζητήσουμε τις υπερδραστικές αιτίες της ουροδόχου κύστης και τη θεραπεία. Υπολογίζεται ότι το 16% του ενήλικου αμερικανικού πληθυσμού έχει υπερδραστήρια ουροδόχο κύστη. Οι γυναίκες επηρεάζονται συχνότερα από την υπερδραστήρια ουροδόχο κύστη σε σχέση με τους άνδρες. Η υπεραντιδραστικότητα ενός μυός στο τοίχωμα της ουροδόχου κύστης θεωρείται ως μία από τις κύριες αιτίες της υπερκινητικότητας της ουροδόχου κύστης. Τα διεγερτικά όπως η καφεΐνη και το αλκοόλ μπορούν επίσης να προκαλέσουν συμπτώματα.

Τα συμπτώματα της υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης

Με μια υπερδραστήρια ουροδόχο κύστη, μπορείτε να:

 • Νιώστε μια ξαφνική ώθηση να ουρήσετε, που είναι δύσκολο να τον ελέγξετε.
 • Εμπειρία ακράτειας ακράτειας – η ακούσια απώλεια ούρων αμέσως μετά από μια επείγουσα ανάγκη για ούρηση.
 • Urinate συχνά, συνήθως οκτώ ή περισσότερες φορές σε 24 ώρες.
 • Ξυπνήστε δύο ή περισσότερες φορές τη νύχτα για να ουρήσετε (νυκτουρία).

Παρόλο που ίσως μπορείτε να φτάσετε στην τουαλέτα εγκαίρως όταν αισθανθείτε την ανάγκη για ούρηση, η απροσδόκητη συχνή ούρηση και η νυχτερινή ούρηση μπορούν να διαταράξουν τη ζωή σας.

Ποιες είναι οι υπερκινητικές αιτίες της ουροδόχου κύστης;

Τα νεφρά σας παράγουν ούρα και τα ούρα ταξιδεύουν στην ουροδόχο κύστη. Στη συνέχεια, ο εγκέφαλός σας στέλνει σήματα που λένε στο σώμα σας να ουρήσει. Οι μύες του πυελικού σας εδάφους χαλαρώνουν και επιτρέπουν στα ούρα να εξέλθουν από το σώμα σας. Μια υπερδραστήρια ουροδόχος κύστη αναγκάζει τους μύες της ουροδόχου κύστης να συλληφθούν ακούσια. Αυτό δίνει την αίσθηση της ανάγκης για ούρηση συχνά ακόμη και αν η ουροδόχος κύστη δεν είναι γεμάτη. Διαφορετικές καταστάσεις και παράγοντες μπορεί να είναι οι υπερδραστήριες αιτίες της ουροδόχου κύστης:

 • Πόσιμο πολύ υγρό.
 • Λήψη φαρμάκων που αυξάνουν την παραγωγή ούρων.
 • Λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.
 • Κατανάλωση καφεΐνης, αλκοόλ ή άλλων ερεθιστικών ουσιών στην ουροδόχο κύστη.
 • Μην αδειάζετε πλήρως την κύστη.
 • Ανωμαλίες της ουροδόχου κύστης, όπως πέτρες της ουροδόχου κύστης.

Ο κίνδυνος ανάπτυξης υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης αυξάνεται με την ηλικία. Αλλά αυτή η κατάσταση δεν αποτελεί φυσιολογικό μέρος της γήρανσης, επομένως δεν πρέπει να αγνοήσετε τα συμπτώματα. Εάν σας απασχολεί η υπερκινητικότητα των συμπτωμάτων της ουροδόχου κύστης, τότε θα πρέπει να αναζητήσετε θεραπεία!

Αποτρέψτε την υπερβολική αιτία της ουροδόχου κύστης

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε τις υπερκινητικές αιτίες της ουροδόχου κύστης. Περιλαμβάνουν:

 • Περιορίστε τα τρόφιμα και τα ποτά που ενοχλούν την ουροδόχο κύστη: Υπάρχουν γνωστά τρόφιμα και ποτά που ερεθίζουν την ουροδόχο κύστη. Περιλαμβάνουν καφέ, τσάι, αλκοόλ, ποτά από σόδα, μερικά εσπεριδοειδή, τρόφιμα με βάση την τομάτα, σοκολάτα (όχι λευκή σοκολάτα) και μερικά πικάντικα τρόφιμα.
 • Άσκηση για να χαλαρώσετε τον μυϊκό κύκλο: Μια από τις καλύτερες επιλογές άσκησης είναι η άσκηση kegel. Η άσκηση Kegel σφίγγει και συγκρατεί τους πυελικούς μυς σας σφιχτά, ενισχύοντας το πυελικό δάπεδο.
 • Διατηρείτε ένα ημερολόγιο ουροδόχου κύστης: Η γραφή όταν κάνετε ταξίδια στο μπάνιο για λίγες μέρες μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε καλύτερα το σώμα σας. Αυτό το ημερολόγιο μπορεί να σας δείξει πράγματα που διεγείρουν τα συμπτώματα. Για παράδειγμα, τα συμπτώματά σας εμφανίζονται μετά το φαγητό ή την κατανάλωση ενός συγκεκριμένου είδους φαγητού; Είναι χειρότερα όταν δεν πίνετε αρκετά υγρά;
 • Χρονική ούρηση: Αυτό σημαίνει ότι ακολουθείτε ένα ημερήσιο πρόγραμμα μπάνιο. Αντί να πηγαίνετε όταν νιώθετε την ώθηση, πηγαίνετε σε καθορισμένες ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορεί να προσπαθήσετε να πάτε κάθε δύο έως τέσσερις ώρες, αν αισθάνεστε ότι πρέπει ή όχι.

Flotrol: φυσική υποστήριξη ουροδόχου κύστης

Το Flotrol είναι ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να προσπαθήσετε να αποφύγετε την υπερδραστήρια ουροδόχο κύστη. Το Flotrol λειτουργεί ακόμη και για να αποτρέψει την υπερδραστήρια ουροδόχο κύστη, αλλά και για να θεραπεύσει αυτήν την δυσάρεστη κατάσταση! Το flotrol είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής με φυτικά συστατικά που συνεργάζονται για την ενίσχυση της ουροδόχου κύστης. Ο τύπος λειτουργεί για να ενισχύσει τα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης, επιτρέποντάς του να συστέλλεται και να χαλαρώνει για φυσιολογική ούρηση. Βοηθά επίσης στη βελτίωση της υγείας των ουροφόρων οδών. Το προϊόν έχει σχεδιαστεί για τη θεραπεία μιας υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης για την πρόληψη ελαφριάς διαρροής και ακράτειας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από άνδρες όσο και από γυναίκες. Τα δύο δραστικά συστατικά του Flotrol είναι εκχύλισμα φύτρων σόγιας και εκχύλισμα σπόρου κολοκύθας. Αυτά τα φυσικά συστατικά έχουν χρησιμοποιηθεί για εκατοντάδες χρόνια στην παραδοσιακή ιατρική για τη βελτίωση της λειτουργίας της ουροδόχου κύστης. Το Flotrol λειτουργεί ουσιαστικά ενισχύοντας τους μυς της ουροδόχου κύστης (τοίχοι της ουροδόχου κύστης). Βοηθά επίσης στη βελτίωση της υγείας των ουροφόρων οδών. Μπορεί επίσης να συμβάλει στη βελτίωση της υγείας του προστάτη στους άνδρες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Flotrol, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>