Υπάρχουν παρενέργειες κολλαγόνου;

Ενώ πολλές μελέτες αναγνωρίζουν το κολλαγόνο ως ασφαλές συστατικό, μερικά άτομα εξακολουθούν να αναρωτιούνται για τις πιθανές παρενέργειες του κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι μια δομική πρωτεΐνη που βρίσκεται στους συνδετικούς ιστούς σε όλο το σώμα σας, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος. Η κύρια λειτουργία του είναι να βοηθήσει τους ιστούς να αντέξουν το τέντωμα. Καθώς γερνάμε, το σώμα μας κάνει λιγότερο κολλαγόνο. Ευτυχώς, μπορείτε να αποκαταστήσετε το κολλαγόνο λαμβάνοντας ένα συμπλήρωμα κολλαγόνου. Οι ερευνητές έχουν διερευνήσει τις επιδράσεις της συμπλήρωσης κολλαγόνου στη γήρανση του δέρματος και άλλους παράγοντες. Τα αποτελέσματα είναι ελπιδοφόρα, η συμπλήρωση κολλαγόνου είναι αποτελεσματική για την αναστροφή της γήρανσης. Υπάρχει όμως μια κοινή ερώτηση από μερικούς ανθρώπους: “Υπάρχουν παρενέργειες κολλαγόνου;”

Οφέλη για την υγεία του κολλαγόνου

Πριν μιλήσουμε για ανεπιθύμητες ενέργειες κολλαγόνου, θα ήταν καλύτερα να γνωρίζετε πρώτα τα οφέλη για την υγεία. Τα συμπληρώματα κολλαγόνου μπορούν να επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης, τουλάχιστον από οπτικής απόψεως. Σε μια μελέτη, το 15% των γυναικών που έλαβαν συμπλήρωμα που περιείχε κολλαγόνο, είχαν λιγότερες γραμμές του προσώπου και ρυτίδες μετά από 60 ημέρες, το 32% των γυναικών είχαν βελτίωση στο επίπεδο φωτογήρανσης (βλάβη του δέρματος που προκλήθηκε από παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο) τοις εκατό είχε βελτιωμένη υγρασία του δέρματος. Μια άλλη μελέτη έδειξε βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος μετά από τέσσερις εβδομάδες συμπληρώματος με ένα παρόμοιο συμπλήρωμα κολλαγόνου. Μην νομίζετε ότι το κολλαγόνο είναι μόνο ευεργετικό για το δέρμα, αλλά προσφέρει και άλλα οφέλη για την υγεία:

  • Ενίσχυση των νυχιών και ενίσχυση της ανάπτυξης των τριχών.
  • Βοηθώντας να βελτιωθεί η πέψη και να θεραπευτεί το έντερο.
  • Βελτίωση της μυϊκής δύναμης.
  • Μειώνοντας σε βαθύτερο ύπνο.

Ανεπιθύμητες ενέργειες από το κολλαγόνο: ποια είναι η πραγματική αλήθεια;

Καλά νέα: Δεν υπάρχουν πολλές ανεπιθύμητες ενέργειες κολλαγόνου. Τα συμπληρώματα κολλαγόνου φαίνεται να είναι γενικά ασφαλή και καλά ανεκτά. Η λήψη συμπληρωμάτων κολλαγόνου σύμφωνα με τις οδηγίες ενός επαγγελματία υγείας είναι γενικά ασφαλής. Ως εκ τούτου, προτείνεται ότι ένα άτομο να μιλήσει με το γιατρό τους πριν ξεκινήσουν νέα συμπληρώματα ή αυξάνοντας τη χρήση οποιουδήποτε υπάρχοντος συμπληρώματος. Γενικά, οι παρενέργειες του κολλαγόνου είναι ήπιες και μπορεί να περιλαμβάνουν διάρροια, γενική αίσθηση βαρύτητας στο στομάχι και εξανθήματα.

Πώς να αποφύγετε τις παρενέργειες του κολλαγόνου

Για να αποφύγετε τις παρενέργειες του κολλαγόνου, πρέπει να πάρετε συμπλήρωμα κολλαγόνου που περιέχει υδρολυμένο κολλαγόνο. Διαφορετικό από το γενικό κολλαγόνο, το υδρολυμένο κολλαγόνο έχει υποστεί επεξεργασία και διασπάται σε μικρότερες αλυσίδες αμινοξέων. Η διαδικασία υδρόλυσης διασπά το κολλαγόνο σε μικρότερα πεπτίδια που αυξάνουν τη βιοδιαθεσιμότητά τους. Με απλά λόγια, το υδρολυμένο κολλαγόνο απορροφάται πιο εύκολα από το σώμα σας. Όταν το κολλαγόνο απορροφάται πιο εύκολα από το σώμα σας, αυτό μπορεί να αποτρέψει αλλεργικές αντιδράσεις ή παρενέργειες. Το Pure Collagen της Proto-Col είναι ένα από τα καλύτερα προϊόντα στην αγορά που περιέχουν υδρολυμένο κολλαγόνο, το Verisol®, ένα σκεύασμα υδρολυμένου κολλαγόνου τύπου Ι και τύπου III το οποίο δουλεύει ειδικά για την αναζωογόνηση του δέρματος. Το Verisol® είναι βιοδραστικά πεπτίδια κολλαγόνου που αυξάνουν σημαντικά την υγρασία του δέρματος και εμποδίζουν τον σχηματισμό των ρυτίδων με την τόνωση του μεταβολισμού του δέρματος και του σχηματισμού νέου κολλαγόνου. Ο κατάλογος των πρωτοκόλλων Pure Collagen του Proto-col:

  • Βελτίωση της υγείας του δέρματος.
  • Αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος.
  • Μείωση των ρυτίδων.
  • Βελτίωση της δομής της επιφάνειας του δέρματος.
  • Μείωση της κυτταρίτιδας.
  • Προώθηση της ανάπτυξης και της υγείας των νυχιών.

Εάν θέλετε να απολαύσετε οφέλη κολλαγόνου χωρίς παρενέργειες, πάρτε τα καψάκια Pure Collagen από την επίσημη ιστοσελίδα του Proto-col.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>