Υπάρχουν παρενέργειες θερμογένεσης;

Μερικοί άνθρωποι μιλούν για παρενέργειες θερμογένεσης. Ωστόσο, οι διατροφολόγοι έχουν διαπιστώσει ότι η θερμογένεση είναι στην πραγματικότητα ένας από τους πιο υγιεινούς τρόπους για να χάσετε βάρος. Η θερμογένεση είναι μια μεταβολική διαδικασία κατά την οποία το σώμα σας καίει θερμίδες για να παράγει θερμότητα. Η θερμογένεση λειτουργεί αυξάνοντας την ενέργεια που καίει το σώμα σας και συγκεκριμένα την ποσότητα λίπους που χρησιμοποιεί το σώμα σας. Διάφοροι παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν θερμογένεση στο σώμα σας, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης, της διατροφής και της θερμοκρασίας περιβάλλοντος. Με την αλλαγή του τρόπου που τρώτε, για παράδειγμα, θα είστε σε θέση να αυξήσετε τη θερμογένεση, η οποία μπορεί με τη σειρά της να αυξήσει το ποσοστό καψίματος θερμίδων και την απώλεια βάρους. Μην ανησυχείτε για παρενέργειες θερμογένεσης. Εάν τρώτε τα σωστά τρόφιμα, δεν θα υπάρξουν προβλήματα.

Τα καλύτερα θερμογενή τρόφιμα

Τα διαφορετικά τρόφιμα παράγουν διαφορετικές θερμογενείς αποκρίσεις. Κάθε φορά που τρώτε τίποτα, παίρνει ενέργεια (θερμίδες) για να μετατρέψει αυτή την τροφή σε κάτι που μπορεί να μεταβολίσει. Υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα, ιδιαίτερα άπαχες πρωτεΐνες, που καταναλώνουν πολύ περισσότερη ενέργεια για να μεταβολίζουν, καθιστώντας το σώμα σας πιο σκληρό για την ενέργεια που χρειάζεται και βοηθώντας να μειώσετε το συνολικό σας θερμιδικό κέρδος. Ως εκ τούτου, οι καλύτερες θερμογενείς δίαιτες είναι εκείνες που δίνουν μεγάλη έμφαση στις θερμογενείς τροφές αποφεύγοντας ταυτόχρονα ορισμένα άλλα τρόφιμα, όπως αυτά που είναι υψηλά στον γλυκαιμικό δείκτη. Θερμογενή τρόφιμα περιλαμβάνουν πιπεριές τσίλι, καφέ, πράσινο τσάι, σέλινο, τμηματικό, σκόρδο, λάδι καρύδας, κανέλα, ξίδι μηλίτη μήλου και σολομό. Για να αποφύγετε υποσιτισμό, συμπληρώστε τις θερμογενείς τροφές σας με χαμηλά γλυκαιμικά τρόφιμα, όπως τα θαλασσινά, τα αυγά, το τυρί και ιδιαίτερα τις άπαχες πρωτεΐνες.

Θερμογενή συμπληρώματα

Η λήψη θερμογενών συμπληρωμάτων είναι ένας πρόσθετος τρόπος για να προκαλέσετε θερμογένεση στο σώμα σας. Αυτό βοηθά στην αύξηση του μεταβολισμού, την καύση θερμίδων και την απώλεια βάρους. Το επίκεντρο των θερμογενών συμπληρωμάτων είναι η αύξηση της απώλειας βάρους, μερικά θα περιλαμβάνουν συστατικά που μπορούν να αυξήσουν την ούρηση ή τις κινήσεις του εντέρου, να τονώσουν το κεντρικό νευρικό σύστημα ή να αυξήσουν τα επίπεδα σεροτονίνης. Εδώ είναι μερικά από τα πιο κοινά συστατικά σε θερμογενή συμπληρώματα:

  • Καφεΐνη.
  • Capsicum.
  • Πιπεριίνη.
  • Nopal.
  • Πράσινο τσάι.

Ενώ θερμογενή συμπληρώματα μπορεί να ακούγεται σαν ένας ελκυστικός τρόπος για να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας και να μειώσετε το σωματικό λίπος, μερικά από αυτά έχουν παρενέργειες. Ωστόσο, οι συνηθέστερες παρενέργειες των θερμογενών συμπληρωμάτων είναι ήσσονος σημασίας, περιλαμβάνουν ναυτία, δυσκοιλιότητα και πονοκέφαλο. Για να αποφύγετε τις παρενέργειες θερμογένεσης που προκαλούνται από τα συμπληρώματα, πρέπει πάντα να είστε προσεκτικοί και να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν πάρετε ένα νέο συμπλήρωμα.

Πώς να αποφύγετε παρενέργειες θερμογένεσης

Οι περισσότερες παρενέργειες θερμογένεσης προκαλούνται στην πραγματικότητα από τη χρήση θερμογενών συμπληρωμάτων. Πολλοί άνθρωποι ανέχονται θερμογενή συμπληρώματα, αλλά μπορούν να προκαλέσουν δυσάρεστες παρενέργειες σε μερικούς. Τα πιο συνηθισμένα παράπονα περιλαμβάνουν ναυτία, δυσκοιλιότητα και πονοκέφαλο. Επιπλέον, αυτά τα συμπληρώματα μπορεί να οδηγήσουν σε ελαφρά αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Συμπληρώματα που περιέχουν 400 mg ή και περισσότερο καφεΐνης μπορεί να προκαλέσουν αίσθημα παλμών στην καρδιά, άγχος, κεφαλαλγία, ανησυχία και ζάλη. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε το σωστό θερμογενές συμπλήρωμα για να αποτρέψετε παρενέργειες θερμογένεσης. Ένα από τα καλύτερα θερμογενή συμπληρώματα που μπορείτε να βρείτε στην αγορά είναι το PhenQ. Το PhenQ περιέχει πολλά ισχυρά φυσικά συστατικά σε μια πολύ ισορροπημένη σύνθεση, έτσι δεν θα αντιμετωπίσετε τυχόν παρενέργειες. Το συμπλήρωμα δεν λειτουργεί μόνο για να καίει λίπος στο σώμα σας, αλλά και να μειώσει την όρεξή σας, να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειας, να βελτιώσει τη διάθεσή σας, να σταματήσει την παραγωγή λίπους και να εξαλείψει το αποθηκευμένο λίπος. Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το PhenQ, κάντε κλικ παρακάτω.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>