Υπάρχουν οφέλη από το βούρτσισμα των δοντιών με κάρβουνο;

Η οδοντόκρεμα από κάρβουνο έχει γίνει δημοφιλής. Ωστόσο, απαιτείται περαιτέρω έρευνα για την πλήρη διερεύνηση των οφελών από τα οφέλη του βουρτσίσματος των δοντιών με ξυλάνθρακα. Ενεργός άνθρακας είναι πραγματικά ένα δημοφιλές θέμα αυτές τις μέρες. Πολλοί άνθρωποι μιλούν για τα οφέλη του βουρτσίσματος των δοντιών με κάρβουνο. Είναι δύσκολο να είσαι στα κοινωνικά μέσα και να μην βλέπεις κάποιον που χρησιμοποιεί οδοντόπαστα με ξυλάνθρακα για λεύκανση δοντιών. Παρόλο που είναι σχετικά καινούργιο για τον χώρο της υγείας, ο ενεργός άνθρακας έχει χρησιμοποιηθεί πραγματικά εδώ και αρκετό καιρό. Αλλά αυτό που πραγματικά θέλουμε να ξέρουμε είναι – κάνει η οδοντόκρεμα με κάρβουνο τα κίτρινα δόντια να γίνονται λευκά; Ας βρούμε την αλήθεια.

Τι είναι ο ενεργός άνθρακας;

Ο κανονικός ξυλάνθρακας είναι μια μορφή άνθρακα, που συνήθως προέρχεται από ξύλο, ο οποίος θερμαίνεται μέχρι να απομείνει νερό ή άλλες ενώσεις. Ο καλός ξυλάνθρακας είναι σχεδόν 100% άνθρακας και παρουσιάζεται ως το πέτρινο προϊόν που χρησιμοποιείται για ψησταριές. Ο ενεργός άνθρακας παράγεται με παρόμοιο τρόπο, αλλά με μερικές βασικές διαφορές. Η διαδικασία περιλαμβάνει επίσης τη θέρμανση αρκετών διαφορετικών υλικών άνθρακα, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν ξύλο, αλλά και άλλα υλικά όπως τύρφη, ζάχαρη, κοχύλια καρύδας, άνθρακα ή πριονίδι. Ο ενεργός άνθρακας θερμαίνεται σε ακόμη υψηλότερες θερμοκρασίες από τον κανονικό άνθρακα, γεγονός που το καθιστά πιο απορροφητικό, επιτρέποντάς του να δεσμεύεται πολύ εύκολα με άλλες ουσίες. Είναι επίσης συνήθως βρίσκεται ως μια λεπτή σκόνη, αντί των σκληρών μπλοκ που ρίχνετε στη σχάρα σας. Λόγω των υπεραπορροφητικών ιδιοτήτων του, ο ενεργός άνθρακας πιστεύεται ότι αποτοξινώνει το στόμα σας και καθαρίζει υπερβολικά τα δόντια σας, προσκολλώντας στα βακτηρίδια, την πέτρα, τα υπολείμματα τροφίμων και τους λεκέδες, και τα απομακρύνει όλα από το στόμα σας. Τα αναμενόμενα οφέλη του βουρτσίσματος των δοντιών με κάρβουνο; Ένα καθαρότερο στόμα και πιο λευκά δόντια.

Τα οφέλη του βουρτσίσματος των δοντιών με κάρβουνο

Η χρήση ενεργού άνθρακα ξεκίνησε τον 20ό αιώνα και συνιστάταν κυρίως για τους σκοπούς της οδοντιατρικής περίθαλψης. Εδώ είναι δύο κύρια πλεονεκτήματα του βουρτσίσματος των δοντιών με κάρβουνο.

  • Αφαιρεί επιφανειακούς λεκέδες και κάνει τα δόντια να εμφανίζονται πιο λευκά.

Οι εξωτερικοί λεκέδες συσσωρεύονται αργά στο εξώτατο τμήμα της οδοντικής δομής, που αναφέρεται ως σμάλτο. Αυτές οι σταδιακά αναπτυσσόμενες κηλίδες οφείλονται σε ορισμένες ουσίες που υπάρχουν στην καφεΐνη, στο κρασί, στο κάπνισμα και σε κάποια τρόφιμα που παράγουν χρώματα. Αυτοί οι λεκέδες επηρεάζουν τη συνολική αισθητική εμφάνιση των δοντιών. Ο ενεργός άνθρακας προσροφά αυτούς τους εξωτερικούς λεκέδες και έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της συνολικής λεύκανσης των δοντιών.

  • Αφαιρεί τη συσσωρευμένη πλάκα και ανακουφίζει την αναπνοή.

Ο ενεργοποιημένος ξυλάνθρακας συμβάλλει στην ώθηση του επιπέδου του pH της στοματικής κοιλότητας κυρίως επειδή μπορεί να δεσμεύεται με όξινα συστατικά. Επίσης έχει ως αποτέλεσμα την επιτάχυνση της απομάκρυνσης όξινων ενώσεων από το στόμα. Έτσι ο ενεργός άνθρακας βοηθά στην απομάκρυνση της πλάκας και έχει ως αποτέλεσμα την ανακούφιση της οσμής από το στόμα.

Είναι το βούρτσισμα των δοντιών με κάρβουνο ασφαλές;

Ναι, υπάρχουν οφέλη από το βούρτσισμα των δοντιών με κάρβουνο, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι κίνδυνοι αντισταθμίζουν τα οφέλη. Μια ανασκόπηση από τις αρχές του 2019 διαπίστωσε ότι ο ξυλάνθρακας παρέχει μικρή προστασία από τη φθορά των δοντιών και υπάρχουν περιορισμένα επιστημονικά στοιχεία που υποστηρίζουν τους άλλους ισχυρισμούς για την υγεία. Στην πραγματικότητα, η προσθήκη ξυλάνθρακα στην οδοντόκρεμα μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Όταν χρησιμοποιείται πολύ συχνά σε άτομα με γέμισμα, μπορεί να μπει σε αυτά και να γίνει δύσκολο να βγει. Τα σωματίδια του άνθρακα μπορούν επίσης να παγιδευτούν στα ούλα και να τα ερεθίσουν. Υπάρχουν επίσης ανησυχίες σχετικά με την λειαντικότητα του ξυλάνθρακα, κάτι που ορισμένοι οδοντίατροι λένε ότι θα μπορούσαν να βλάψουν το σμάλτο εάν χρησιμοποιείται τακτικά, καθώς και την τάση του άνθρακα να απορροφά όλα τα πράγματα που έρχεται σε επαφή με, συμπεριλαμβανομένων καλών πράξεων όπως τα φάρμακα.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να λευκαίνουν τα δόντια σας;

Η λεύκανση των δοντιών είναι ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του βουρτσίσματος των δοντιών με ξυλάνθρακα. Ωστόσο, αυτή η πρακτική δεν συνιστάται πάντα από τους περισσότερους οδοντιάτρους, καθώς οι δυνητικοί κίνδυνοι υπερβαίνουν τα υποτιθέμενα οφέλη. Το MySmile Teeth Whitening Kit είναι μια καλύτερη και ασφαλέστερη επιλογή για το λεύκανση των δοντιών σας. Αυτό το προϊόν ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση στη διαδικασία λεύκανσης.

  • Το MySmile Teeth Whitening Kit συνοδεύεται από 3 σετ σύριγγες των 3ml που αντιστοιχούν σε 9 συνολικές θεραπείες, 1 γενικό δίσκο καλουπιών σιλικόνης, 1 φως LED και οδηγό / εγχειρίδιο οδηγιών σκίασης.
  • Το MySmile χρησιμοποιεί φυσικά συστατικά που περιλαμβάνουν αλόη βέρα, εκχύλισμα λουλουδιών χαμομηλιού, εκχύλισμα σπόρου γκρέιπφρουτ, μενθόλη και βρομελαΐνη.
  • Ο κατασκευαστής του MySmile Teeth Whitening Kit αναφέρει ότι όλα όσα χρειάζεστε περιλαμβάνονται ήδη.
  • Το MySmile Teeth Whitening Kit είναι περισσότερο από αρκετό για να παρέχει γρήγορη θεραπεία χωρίς να προκαλεί υπερβολική ευαισθησία στα δόντια ή τα ούλα.
  • Με το MySmile Teeth Whitening Kit, τα θετικά αποτελέσματα θα είναι αισθητά ακόμη και μετά από μία μόνο εφαρμογή. Ο τύπος είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός.

Κάντε κλικ στο παρακάτω πανό για να διαβάσετε τις κριτικές MySmile Teeth Whitening Kit και να ελέγξετε την τιμή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>