Υπάρχει κάποια παρενέργεια της χιτοζάνης;

Υπάρχει κάποια παρενέργεια της χιτοζάνης; Λοιπόν, η χιτοζάνη αναγνωρίζεται γενικά ως ασφαλής από το FDA. Η χιτοζάνη είναι ένα σάκχαρο που αποκτάται κανονικά από τον εξωτερικό σκελετό αστακών, κελύφους, γαρίδας και καβουριού, αλλά πολύ χρήσιμο. Χρησιμοποιείται ευρέως για λόγους υγείας. Η χιτοζάνη αποκτά το όνομά της από χιτίνη. Είναι χημικά όμοια. Αυτό το προϊόν είναι μια τεράστια πηγή ινών, ένα συμπλήρωμα που βοηθά τους παχύσαρκους ανθρώπους να πέσουν λίρες επειδή έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες που είναι αδιάλυτες. Με αυτό, η χιτοζάνη είναι γνωστό ότι είναι πιο αποτελεσματική και ένα από τα καλύτερα προϊόντα όταν πρόκειται για υγιεινή και ασφάλεια για άτομα που προσπαθούν να χάσουν βάρος. Μην ανησυχείτε για την παρενέργεια της χιτοζάνης, καθώς είναι γενικά αναγνωρισμένη ως ασφαλής.

Τα οφέλη της χιτοζάνης

Το Chitosan δεν σταματά να είναι μόνο συμπλήρωμα απώλειας βάρους. Θα έχετε και άλλα οφέλη για την υγεία όταν χρησιμοποιείτε αυτό το προϊόν. Για παράδειγμα, η χιτοζάνη είναι γνωστή για την εξαιρετική της δυνατότητα να μειώσει την υψηλή χοληστερόλη, την υψηλή αρτηριακή πίεση και να θεραπεύσει τη νόσο του Crohn. Το chitosan χρησιμοποιείται επίσης για προβλήματα που προκαλούνται από νεφρική ανεπάρκεια, όπως “κουρασμένο αίμα” (αναιμία), απώλεια δύναμης και όρεξης, υψηλή υπερφωσφαταιμία και προβλήματα στον ύπνο (αϋπνία).

Ποια είναι η παρενέργεια της χιτοζάνης;

Η συνηθέστερη παρενέργεια της χιτοζάνης δεν είναι σοβαρή ή μακροχρόνια. Αλλά μερικοί άνθρωποι που είναι αλλεργικοί στα θαλασσινά μπορεί να έχουν μια αλλεργική αντίδραση σε αυτό το συμπλήρωμα, επειδή η χιτοζάνη προέρχεται από οστρακοειδή. Τα σημάδια μιας αλλεργικής αντίδρασης μπορεί να περιλαμβάνουν κνησμό, εξάνθημα και κνίδωση ή οίδημα του δέρματος. Εάν παίρνετε χιτοζάνη, μπορεί να αναπτύξετε αέρια ή να έχετε ναυτία ή δυσκοιλιότητα. Άλλες πιθανές παρενέργειες περιλαμβάνουν πονοκεφάλους και οίδημα των καρπών σας.

Πώς να αποτρέψετε την παρενέργεια της χιτοζάνης

Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να αποτρέψουμε την παρενέργεια της χιτοζάνης.

  • Ελέγχετε πάντα την ετικέτα, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε φυσικό προϊόν. Ορισμένα προϊόντα ενδέχεται να έχουν αναμειχθεί με χημικά συστατικά.
  • Προσέξτε ιδιαίτερα εάν είστε αλλεργικοί στα οστρακοειδή (αστακός, καβούρια, μύδια ή γαρίδες).
  • Προσέξτε ιδιαίτερα και συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν έχετε προβλήματα στο στομάχι.

Δοσολογία χιτοζάνης

Τα συμπληρώματα από το στόμα της Chitosan συνήθως παρασκευάζονται από σκόνη από οστρακοειδή που συσκευάζεται σε καπάκια veggie. Οι δόσεις κυμαίνονται από 700 mg ανά δόση έως 1.800 mg ανά μερίδα. Ορισμένες εταιρείες πωλούν χιτοζάνη ως υγρό πόσιμο σπρέι, πιεσμένα δισκία ή χαλαρή σκόνη (μπορείτε να το συσκευάσετε και σε καψάκια veggie). Όλα αυτά πωλούνται είτε ως χιτίνη, χιτοζάνη, είτε ως συνδυασμός τους.

συμπέρασμα

Το Chitosan είναι ασφαλές για τους περισσότερους ανθρώπους. Όταν λαμβάνεται από το στόμα, η χιτοζάνη μπορεί να προκαλέσει ήπια διαταραχή στο στομάχι, δυσκοιλιότητα ή αέριο. Η χιτοζάνη λαμβάνεται από τον εξωτερικό σκελετό οστρακοειδών. Υπάρχει μια ανησυχία ότι τα άτομα με αλλεργίες στα οστρακοειδή μπορεί επίσης να είναι αλλεργικά στην χιτοζάνη. Ωστόσο, οι άνθρωποι που είναι αλλεργικοί σε οστρακοειδή είναι στην πραγματικότητα αλλεργικοί στο κρέας, όχι στο κέλυφος. Έτσι οι ειδικοί πιστεύουν ότι η χιτοζάνη μπορεί να μην αποτελεί πρόβλημα για άτομα με αλλεργία στα οστρακοειδή. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το chitosan κάνοντας κλικ στο παρακάτω πλαίσιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>