Υπάρχει κάποια παρενέργεια της πρωτεΐνης ορού γάλακτος;

Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι ένα συμπλήρωμα με πολλά οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι ανησυχούν για την παρενέργεια της πρωτεΐνης ορού γάλακτος. Λοιπόν, ποια είναι η πραγματική αλήθεια; Μερικοί άνθρωποι θεωρούν ότι πάρα πολύ πρωτεΐνη ορού γάλακτος μπορεί να βλάψει τα νεφρά και το συκώτι και ακόμη και να προκαλέσει οστεοπόρωση. Αλλά, στην πραγματικότητα, η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι ασφαλής για τους περισσότερους ανθρώπους. Εάν παρατηρήσετε οποιεσδήποτε αρνητικές παρενέργειες που νομίζετε ότι μπορεί να σχετίζονται με αυτό, τότε απλά διακόψτε τη χρήση και μιλήστε με το γιατρό σας. Η παρενέργεια της πρωτεΐνης ορού γάλακτος μπορεί να περιλαμβάνει ναυτία, φούσκωμα, κράμπες, κόπωση ή μειωμένη όρεξη, ειδικά αν χρησιμοποιείτε μεγάλες δόσεις.

Τι είναι πρωτεΐνη ορού γάλακτος;

Η ίδια η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι η πρωτεΐνη που περιέχεται στο τυρόγαλα, το υδατικό μέρος του γάλακτος που διαχωρίζεται από το τυρόπηγμα κατά την παρασκευή του τυριού. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος χρησιμοποιείται συνήθως για τη βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων και την αύξηση της αντοχής. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος χρησιμοποιείται επίσης για να αντιστρέψει την απώλεια βάρους σε άτομα με HIV και για να βοηθήσει στην πρόληψη αλλεργικών καταστάσεων στα βρέφη.

Πώς λειτουργεί η πρωτεΐνη ορού γάλακτος;

Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι μια πηγή πρωτεΐνης που μπορεί να βελτιώσει το θρεπτικό περιεχόμενο της δίαιτας. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος μπορεί επίσης να έχει θετικές επιπτώσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα. Το παρακάτω είναι ένας πιο πλήρης κατάλογος των οφέλων πρωτεΐνης ορού γάλακτος:

 1. Βελτιωμένη σύνθεση σώματος.
 2. Απώλεια βάρους.
 3. Καλύτερος μεταβολισμός.
 4. Μύες grwoth και ανάκτηση.
 5. Πρόληψη της απώλειας μυών λόγω ηλικίας.
 6. Βελτίωση της ασυλίας.
 7. Αντιοξειδωτική υποστήριξη.
 8. Υγιές ήπαρ.
 9. Πρόληψη του καρκίνου.
 10. Υγιής καρδιά.
 11. Καλύτερη διάθεση.
 12. Υγιές έντερο.

Πλευρική επίδραση της πρωτεΐνης ορού γάλακτος: γεγονός ή μύθος;

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ορισμένοι ισχυρίζονται ότι υπερβολική πρωτεΐνη ορού γάλακτος μπορεί να βλάψει τα νεφρά και το ήπαρ και να προκαλέσει οστεοπόρωση. Αλλά το πραγματικό γεγονός είναι ότι αυτές οι παρενέργειες της πρωτεΐνης ορού γάλακτος είναι απλώς μύθοι. Δεν έχουν αξιόπιστη επιστημονική υποστήριξη. Οι μύθοι δημιουργούνται λαμβάνοντας λίγες πληροφορίες και σχεδιάζοντας συνδέσεις. Οι άνθρωποι τείνουν απλώς να τις δεχτούν γιατί είναι ευκολότερο να το κάνουμε παρά να βρούμε την πραγματική αλήθεια. Στο Διαδίκτυο, μπορείτε να βρείτε τόσο πολλή παραπληροφόρηση σχετικά με την παρενέργεια της πρωτεΐνης ορού γάλακτος, αλλά για άλλη μια φορά είναι μόνο μύθοι.

 • Ο πρώτος μύθος: το πρόβλημα των νεφρών.

Τρώγοντας ένα γεύμα υψηλής πρωτεΐνης μπορεί να αυξήσει την πίεση μέσα στα νεφρά και να τους προκαλέσει να φιλτράρουν περισσότερο αίμα από το συνηθισμένο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ένα γεύμα υψηλής πρωτεΐνης βλάπτει τα νεφρά. Στην πραγματικότητα, οι μελέτες δείχνουν ότι αυτή είναι μια φυσιολογική απάντηση στο σώμα και δεν είναι συνήθως ανησυχητική. Επιπλέον, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι υπερβολική πρωτεΐνη μπορεί να βλάψει τα νεφρά υγιή άτομα.

 • Ο δεύτερος μύθος: το πρόβλημα του ήπατος.

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι υπερβολική πρωτεΐνη μπορεί να βλάψει το ήπαρ σε υγιείς ανθρώπους. Στην πραγματικότητα, το ήπαρ χρειάζεται πρωτεΐνη για να αποκατασταθεί και να μετατρέψει λίπη σε λιποπρωτεΐνες, τα οποία είναι μόρια που βοηθούν στην απομάκρυνση των λιπών από το συκώτι. Σε μια μελέτη με 11 παχύσαρκες γυναίκες, η λήψη 60 γραμμαρίων συμπλήρωμα πρωτεΐνης ορού γάλακτος βοήθησε στη μείωση του λιπώδους ιστού κατά περίπου 21% σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων. Επιπλέον, βοήθησε να μειωθούν τα τριγλυκερίδια αίματος κατά περίπου 15% και η χοληστερόλη κατά περίπου 7%.

 • Ο τρίτος μύθος: οστεοπόρωση.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η πρωτεΐνη ορού γάλακτος μπορεί να προκαλέσει οστεοπόρωση. Στην πραγματικότητα, η πρωτεΐνη ορού γάλακτος μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της νόσου. Η κατανάλωση περισσότερων πρωτεϊνών είναι πραγματικά ευεργετική για την υγεία των οστών. Μερικές μελέτες υποδεικνύουν ότι οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι είναι επιρρεπείς σε οστεοπόρωση, πρέπει να τρώνε περισσότερη πρωτεΐνη για να βοηθήσουν στη διατήρηση ισχυρών οστών.

συμπέρασμα

Δεν λέμε ότι η πρωτεΐνη ορού γάλακτος δεν έχει παρενέργειες καθόλου. Ωστόσο, οι περισσότερες από τις πραγματικές παρενέργειες της πρωτεΐνης ορού γάλακτος είναι ήπια, όπως ναυτία, φούσκωμα, κόπωση και μειωμένη όρεξη. Εν τω μεταξύ, οι σοβαρές παρενέργειες, όπως βλάβες στα νεφρά, ηπατική βλάβη και οστεοπόρωση είναι μύθοι. Αυτοί οι μύθοι γίνονται από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν την αλήθεια της πρωτεΐνης ορού γάλακτος. Μια ήπια παρενέργεια της πρωτεΐνης ορού γάλακτος θα συμβεί ακόμη και αν χρησιμοποιήσετε αυτό το συμπλήρωμα σε πολύ μεγάλες δόσεις. Με την κατανάλωση πρωτεΐνης ορού γάλακτος στη σωστή δόση, δεν θα έχετε καμία αρνητική επίδραση, αντ ‘αυτού θα έχετε μεγάλα οφέλη για την υγεία. Μετά την ανάγνωση αυτού του άρθρου, ελπίζουμε ότι όλοι θα έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση να καταναλώνουν πρωτεΐνες ορού γάλακτος για να βελτιώσουν την υγεία τους. Κάντε κλικ στο παρακάτω πανό για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη χρήση πρωτεΐνης ορού γάλακτος για τη βελτίωση της συνολικής σας ποιότητας ζωής και υγείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>