Υπάρχει κάποια παρενέργεια της διατροφής κετο;

Η διατροφή κετο έχει πολλά οφέλη, αλλά μερικές φορές συνδέεται με παρενέργειες. Ευτυχώς, η παρενέργεια της διατροφής κετο δεν είναι επικίνδυνη και συχνά θεραπεύσιμη. Η κέτο δίαιτα έχει κερδίσει τη δημοτικότητα ως ένας φυσικός τρόπος για να χάσουν βάρος και να βελτιώσουν την υγεία. Αυτή η δίαιτα είναι πολύ χαμηλή σε υδατάνθρακες, υψηλή σε λιπαρά και μέτρια σε πρωτεΐνες. Ενώ η διατροφή θεωρείται ευεργετική για τους περισσότερους ανθρώπους, συνδέεται μερικές φορές με κάποιες δυσάρεστες παρενέργειες όπως συχνή ούρηση, δυσκοιλιότητα και διάρροια. Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε την παρενέργεια της διατροφής κετο.

Η παρενέργεια της κετο δίαιτας

Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες της διατροφής κετο περιλαμβάνουν συχνή ούρηση, δυσκοιλιότητα, διάρροια, χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ζάλη και υπνηλία. Μια πλήρης λίστα ανεπιθύμητων ενεργειών μπορεί να περιλαμβάνει:

 • Πιθανοί για τη ζάχαρη.
 • Κόπωση.
 • Αφυδάτωση.
 • Απώλεια της όρεξης.
 • Καούρα ή άλλα συμπτώματα δυσπεψίας.
 • Χαμηλό κίνητρο για άσκηση και κακή αποκατάσταση από προπονήσεις.
 • Δυσκολία στον ύπνο.
 • Moodiness ή ευερεθιστότητα.

Η παρενέργεια της κετο δίαιτας: ποια είναι η αιτία;

Η παρενέργεια της κετο δίαιτας προκαλείται από τη μετάβαση του οργανισμού σας από την καύση ζάχαρης σε καύση λίπους για τις περισσότερες ενεργειακές ανάγκες. Η μετάβαση από μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες σε μια διατροφή με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες μειώνει τα επίπεδα ινσουλίνης στο σώμα σας. Αυτό δεν είναι μόνο υγιές αλλά και ένας από τους πρωταρχικούς στόχους μιας δίαιτας κετο. Όταν τα επίπεδα ινσουλίνης είναι πολύ χαμηλά, το ήπαρ σας αρχίζει να μετατρέπει το λίπος σε κετόνες, τις οποίες τα περισσότερα από τα κύτταρα σας μπορούν να χρησιμοποιήσουν στη θέση της γλυκόζης. Όταν το σώμα σας χρησιμοποιεί κυρίως κετόνες και λίπος για ενέργεια, είστε σε κατάσταση κέτωσης. Ωστόσο, ο εγκέφαλός σας και άλλα όργανα χρειάζονται λίγο χρόνο για να προσαρμοστούν στη χρήση αυτού του νέου καυσίμου. Όταν τα επίπεδα ινσουλίνης πέφτουν, το σώμα σας αποκρίνεται εκκρίνεται περισσότερο νάτριο στα ούρα μαζί με το νερό. Λόγω αυτού, πιθανότατα θα βρείτε τον εαυτό σας ούρηση πολύ πιο συχνά κατά την πρώτη εβδομάδα περίπου μιας διατροφής κετο. Αυτή η αλλαγή είναι υπεύθυνη για κάποια από την ταχεία απώλεια βάρους που συμβαίνει στα αρχικά στάδια της διατροφής κετο. Ωστόσο, χάνοντας πολύ νερό και νάτριο είναι υπεύθυνος για πολλές από τις δυσάρεστες παρενέργειες της διατροφής κετο.

Οι θεραπείες για κοινές ανεπιθύμητες ενέργειες διατροφής κετο

Η παρενέργεια της διατροφής κετο δεν χρειάζεται να είναι ανυπόφορη για κανέναν αν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για να την θεραπεύσει.

 • Συχνή ούρηση.

Εντός της πρώτης ημέρας ή δύο από την έναρξη μιας διατροφής κετο, μπορεί να παρατηρήσετε τον εαυτό σας να χρειάζεται να κατουρήσετε πιο συχνά. Αλλά δεν ανησυχίες? αυτή η παρενέργεια της κετόζης φροντίζει για τον εαυτό της μόλις το σώμα σας προσαρμοστεί και δεν καίγεται πλέον μέσω του επιπλέον γλυκογόνου.

 • Ζάλη και υπνηλία.

Καθώς το σώμα είναι να ξεφορτωθεί την υπερβολική ποσότητα νερού, θα εξαλείψει επίσης ορυκτά όπως το κάλιο, το μαγνήσιο και το νάτριο. Αυτό μπορεί να σας κάνει να νιώσετε ζάλη, ζάλη και κουρασμένος. Ευτυχώς, αυτό είναι επίσης πολύ αποφύγετε. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο προετοιμασία. Επικεντρωθείτε στην κατανάλωση τροφών πλούσιων σε κάλιο, όπως φυλλώδη πράσινα, μπρόκολα, γαλακτοκομικά, αβοκάντο, κρέας, πουλερικά και ψάρια. Δοκιμάστε να κάνετε μια λειοτριβή για να πάρετε όλα τα χόρτα σας και τα υγιή λίπη. Προσθέστε αλάτι στα τρόφιμά σας ή χρησιμοποιήστε αλμυρό ζωμό κατά το μαγείρεμα. Μπορείτε επίσης να διαλύσετε για ένα κουταλάκι του γλυκού κανονικό αλάτι σε ένα ποτήρι νερό και να αυξήσετε ταυτόχρονα την ενυδάτωση σας.

 • Δυσκοιλιότητα.

Καθώς το πεπτικό σας σύστημα προσαρμόζεται, ίσως αρχίσετε κάποια δυσκοιλιότητα όταν είστε νέοι στη διατροφή κετο. Αποκαταστήστε τη δυσκοιλιότητα, βεβαιώνοντας ότι η πρόσληψη ινών είναι υψηλή, τρώγοντας τόνους μη αμυλούχων λαχανικών, να πάρει αρκετό αλάτι και να πίνετε τόνους νερού καθημερινά για να υγράνετε τα περιεχόμενα του παχέος εντέρου.

 • Διάρροια.

Μερικοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν δευτερεύοντα προβλήματα με διάρροια τις πρώτες ημέρες. Μπορεί να κάνουν το λάθος να περιορίσουν την πρόσληψη λίπους μαζί με τους υδατάνθρακες, γεγονός που καθιστά την πρόσληψη πρωτεΐνης υπερβολικά υψηλή και μπορεί να οδηγήσει σε διάρροια. Μην παραλείψετε τα λίπη σας! Βεβαιωθείτε ότι οι υδατάνθρακες που περιορίζετε αντικαθίστανται από πηγές πλήρους λίπους αντί για πρωτεΐνες. Για λίγο επιπλέον βοήθεια, παίρνετε ένα κουταλάκι του γλυκού κουταλιού από σκόνη ψύλλου πριν περάσετε ένα γεύμα για να βοηθήσετε να μετακινήσετε τα πράγματα μαζί.

 • Χαμηλό σάκχαρο στο αίμα

Το χαμηλό σάκχαρο στο αίμα είναι μια άλλη κοινή ανεπιθύμητη ενέργεια κετόζης όταν αρχίζει μια δίαιτα κετο, ειδικά για ανθρώπους που συνηθίζουν να καταναλώνουν υψηλότερες ποσότητες υδατανθράκων κάθε μέρα. Όταν η ποσότητα πρόσληψης ζάχαρης μειώνεται δραστικά σε μια διατροφή κέτο, είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε βραχυπρόθεσμα επεισόδια χαμηλού σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να σας κάνει να νιώθετε προσωρινά κουρασμένος, πεινασμένος ή ασταθής μέχρι να προσαρμοστεί το σώμα σας.

KetoDiet: το απόλυτο συμπλήρωμα για την υποστήριξη της κετογόνου

Η λήψη συμπληρωμάτων KetoDiet είναι ένας εναλλακτικός αλλά συνιστώμενος τρόπος για να αποφύγετε την παρενέργεια της διατροφής κετο. Με το KetoDiet μπορείτε να απελευθερώσετε τη δύναμη της προώθησης μιας φυσικής κέτωσης για να υποστηρίξετε την απώλεια βάρους και τη γενική υγεία. Το KetoDiet περιέχει τα καλύτερα φυσικά συστατικά για να προάγει και να επάγει μια κετογόνο δραστηριότητα στο σώμα διατηρώντας παράλληλα υγιή επίπεδα ενέργειας. Για να μάθετε περισσότερα στοιχεία σχετικά με το KetoDiet, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>