Υπάρχει κάποια παρενέργεια νιασίνης;

Η νιασίνη είναι πιθανώς ασφαλής για τους περισσότερους ανθρώπους όταν λαμβάνεται από το στόμα. Μια κοινή δευτερεύουσα παρενέργεια νιασίνης είναι μια αντίδραση έκπλυσης. Η αντίδραση έκπλυσης μπορεί να προκαλέσει κάψιμο, τσούξιμο, φαγούρα και ερυθρότητα του προσώπου, των βραχιόνων και του θώρακα, καθώς και πονοκεφάλους. Συνήθως, αυτή η αντίδραση εξαφανίζεται καθώς το σώμα συνηθίζει στη νιασίνη. Το αλκοόλ μπορεί να επιδεινώσει την αντίδραση έκπλυσης. Αποφύγετε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ ενώ λαμβάνετε νιασίνη. Μια άλλη δευτερεύουσα ελάττωση της νιασίνης περιλαμβάνει ανεπάρκεια στομάχου, εντερικό αέριο, ζάλη, πόνο στο στόμα και άλλα προβλήματα.

Γιατί οι άνθρωποι παίρνουν νιασίνη;

Ως θεραπεία με χοληστερόλη, υπάρχουν καλές μελέτες που δείχνουν ότι η νιασίνη μπορεί να ενισχύσει τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης και των χαμηλότερων τριγλυκεριδίων. Η νιασίνη επίσης χαμηλά μειώνει την κακή χοληστερόλη. Ωστόσο, η νιασίνη είναι αποτελεσματική μόνο ως θεραπεία χοληστερόλης σε σχετικά υψηλές δόσεις. Αυτές οι δόσεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν παρενέργειες. Επομένως, μην συμπεριφέρεστε με μη αποδεδειγμένα συμπληρώματα νιασίνης. Αντ ‘αυτού, πάρτε το καλύτερο συμπλήρωμα νιασίνης που έχει αποδειχθεί ότι λειτουργεί αποτελεσματικά και με ασφάλεια. Η νιασίνη έχει και άλλα οφέλη. Υπάρχουν καλά αποδεικτικά στοιχεία ότι βοηθάει στη μείωση της αρτηριοσκλήρωσης ή της σκλήρυνσης των αρτηριών σε μερικούς ανθρώπους. Για τους ανθρώπους που έχουν ήδη υποστεί καρδιακή προσβολή, η νιασίνη φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο μιας δεύτερης. Επιπλέον, η νιασίνη αποτελεί συνιστώμενη θεραπεία για την πελλάγρα, μια σπάνια πάθηση που αναπτύσσεται από έλλειψη νιασίνης.

Η κοινή ανεπιθύμητη ενέργεια νιασίνης

Μια ανεπιθύμητη ενέργεια νιασίνης είναι η ήπια έξαψη. Είναι μια αίσθηση μυρμήγκιασμα στο πρόσωπο και το λαιμό σας, και ένα ελαφρύ κοκκίνισμα του δέρματός σας. Το δέρμα σας μπορεί να αισθανθεί ζεστό (λίγο σαν ελαφρύ ηλιακό έγκαυμα) και μπορεί να είναι λίγο φαγούρα. Η αίσθηση μπορεί να εκτείνεται και στο στήθος, τα χέρια και τα χέρια σας. Το Niacin flush συμβαίνει σε όλους και είναι εντελώς ακίνδυνο. Στην πραγματικότητα, μερικοί άνθρωποι το απολαμβάνουν πολύ. Το flush είναι προσωρινό. Άλλες παρενέργειες της νιασίνης είναι:

  • Ήπια ζάλη.
  • Εμετό ή ρίγη.
  • Ναυτία, ριπή, διάρροια.
  • Κράμπες στα πόδια, πόνος στους μυς.
  • Αυπνία.

Πρόληψη της παρενέργειας νιασίνης

Για να αποφύγετε την παρενέργεια της νιασίνης, θα πρέπει να πάρετε τη νιασίνη στη σωστή δοσολογία. Η συνιστώμενη ημερήσια δόση νιασίνης εξαρτάται από την ηλικία, το φύλο, τις συνθήκες υγείας και την αναπαραγωγική κατάσταση. Για τις γυναίκες και τους άνδρες, η μέση συνιστώμενη ημερήσια δόση είναι 14 έως 17 χιλιοστόγραμμα ημερησίως. Όσοι παίρνουν φάρμακα ή εκείνοι που έχουν ιατρικές παθήσεις θα πρέπει να έρχονται σε επαφή με έναν επαγγελματία πριν από τη λήψη νιασίνης λόγω των αλληλεπιδράσεων φαρμάκων και των παρενεργειών. Η λήψη υπερβολικής νιασίνης είναι δυνατή, ακόμη και για υγιή άτομα. Όταν λαμβάνετε νιασίνη, πρέπει να ελέγξετε για αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα και να βεβαιωθείτε ότι οι εξετάσεις εργαστηρίων είναι φυσιολογικές. Εάν πάρετε υπερβολική νιασίνη, μπορεί να έχετε παρενέργειες, όπως ναυτία, στομαχικές διαταραχές, μη φυσιολογικές ηπατικές εξετάσεις, καταστροφή μυών και έξαψη.

Niacin Max: το συνιστώμενο συμπλήρωμα νιασίνης που πρέπει να λαμβάνετε

Μην αφήνετε την εξήγηση για την παρενέργεια niacin να σας βγάλει από την προσπάθεια συμπλήρωσης νιασίνης, καθώς υπάρχει ένα προϊόν υψηλής ποιότητας που ονομάζεται Niacin Max. Σε σύγκριση με άλλα προϊόντα νιασίνης, το φλος που θα δοκιμάσετε με το Niacin Max είναι εξαιρετικά ήπιο και δεν θα καταλήξετε να μοιάζετε με αστακό. Το Niacin Max είναι το μόνο συμπλήρωμα που χρησιμοποιεί το ισχυρό δίδυμο ενός συστήματος διανομής διαλύματος και τεχνολογίας λιποσωματικής εγκαψούλωσης. Αυτή η τεχνολογία προστατεύει τη νιασίνη δημιουργώντας ένα διπλό στρώμα μικροσκοπικών φυσαλίδων από τα λιποσώματα για να το περιβάλλει μέχρι να φτάσει στην κυκλοφορία του αίματος. Όταν το φράγμα φυσαλίδων των λιποσωμάτων εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος, διαχέει και απελευθερώνει τη νιασίνη μέσα στα κύτταρα σας, ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε την πλήρη δοσολογία και να αποκομίζετε τα οφέλη. Αυτό το σύστημα απελευθέρωσης μειώνει τη δύναμη της νιασίνης, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε ένα πολύ ήπιο ξεπλύνετε – αλλά χωρίς να αραιώνετε τα τελικά αποτελέσματα. Οι περισσότεροι πελάτες εκπλήσσονται ευχάριστα όταν δοκιμάζουν το Niacin Max για πρώτη φορά και συνειδητοποιούν πόσο ήπιο είναι το flush πραγματικά. Ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε το Niacin Max; Πηγαίνετε στον επίσημο ιστότοπο!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>