Τροποποίηση τρόπου ζωής για την παχυσαρκία και την απώλεια βάρους

Η παχυσαρκία είναι ένα χρόνιο πρόβλημα υγείας που τώρα πλήττει πολλούς ανθρώπους. Αυτή η ανάρτηση θα σας δώσει μια εισαγωγή στην τροποποίηση του τρόπου ζωής για την παχυσαρκία και την απώλεια βάρους. Σήμερα, η παχυσαρκία έχει γίνει μια επιδημία. Το υπερβολικό βάρος και η παχυσαρκία είναι επικίνδυνες, καθώς μπορούν να συμβάλουν σε διάφορα διαφορετικά προβλήματα υγείας (για παράδειγμα: καρδιακές παθήσεις και διαβήτη). Συνεπώς, είναι εξαιρετικά σημαντικό η παχυσαρκία να αντιμετωπίζεται επιθετικά. Η τροποποίηση του τρόπου ζωής παραμένει ο βασικός πυρήνας της θεραπείας και είναι σημαντική για τη μακροπρόθεσμη διαχείριση της παχυσαρκίας και της απώλειας βάρους.

Γιατί οι άνθρωποι υποφέρουν από παχυσαρκία

Περισσότεροι από 1 στους 3 Αμερικανούς είναι παχύσαρκοι. Οι άνθρωποι υποφέρουν από παχυσαρκία επειδή καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια από ό, τι καίγονται. Άλλοι παράγοντες μπορούν επίσης να διαδραματίσουν έναν ρόλο, όπως γενετικούς παράγοντες, μεταβολισμό, ορμόνες, είδος τροφής που τρώτε, τύπο σώματος και σίγουρα τρόπο ζωής. Οι κίνδυνοι για την υγεία από το να είναι παχύσαρκοι περιλαμβάνουν υψηλότερο κίνδυνο διαβήτη, εγκεφαλικού επεισοδίου και ορισμένων τύπων καρκίνου. Θεωρούμε ότι η αλλαγή του τρόπου ζωής είναι η καλύτερη προσέγγιση για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και της απώλειας βάρους.

Οι λόγοι για να απαλλαγούμε από την παχυσαρκία

Ακολουθεί μια λίστα με τους κύριους λόγους για τους οποίους εσείς και όλοι οι άλλοι πρέπει να απαλλαγείτε από την παχυσαρκία:

 • Εμφάνιση: Μπορείτε να φανείτε πιο σωστός, πιο ελκυστικός ή πιο υγιής ή απλώς να αισθάνεστε πιο σίγουροι στο σώμα σας.
 • Εμπιστοσύνη και εικόνα του σώματος: Το άτομο που φέρει υπερβολικό βάρος μπορεί να αισθάνεται αυτοσυνείδητα γι ‘αυτό.
 • Συνολική υγεία: Θα γίνετε υγιέστεροι, θα ζήσετε περισσότερο και θα αποφύγετε την εμφάνιση ασθενειών που σχετίζονται με την παχυσαρκία και το υπερβολικό βάρος.
 • Για μια συγκεκριμένη πάθηση ή ασθένεια: Το άτομο με άπνοια ύπνου ή διαβήτη τύπου 2 μπορεί να βρει ότι τα συμπτώματα βελτιώνονται ή εξαφανίζονται μετά την απώλεια βάρους.
 • Γυμναστήριο: Μπορεί να γίνετε τεχνικός και να έχετε περισσότερη ενέργεια και αντοχή.
 • Αθλητικοί αγώνες: Για παράδειγμα, οι μπόξερ πρέπει να χάσουν βάρος ώστε να παραμείνουν στην κατηγορία βάρους τους.
 • Γονιμότητα: Η θεραπεία της γονιμότητας έχει βρεθεί ότι είναι πιο αποτελεσματική σε γυναίκες με παχυσαρκία και σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών που χάνουν βάρος πριν από τη θεραπεία.

Τροποποίηση του τρόπου ζωής για την παχυσαρκία και την απώλεια βάρους

Η αλλαγή τρόπου ζωής ή η τροποποίηση του τρόπου ζωής είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και της απώλειας βάρους. Χωρίς μια αλλαγή τρόπου ζωής, είναι σχεδόν αδύνατο για έναν παχύσαρκο να ξεφορτωθεί την παχυσαρκία. Η αλλαγή τρόπου ζωής πρέπει να ξεκινήσει από τις αλλαγές της διατροφής. Παρακάτω είναι μερικοί από τους διάφορους μηχανισμούς που χρησιμοποιούνται στις δίαιτες για την απώλεια βάρους:

 • Μείωση της πρόσληψης λιπών, υδατανθράκων, πρωτεϊνών ή αλκοόλ. Η μείωση της πρόσληψης αλκοόλ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χάσετε βάρος, καθώς κάθε γραμμάριο αλκοόλ περιέχει μεγάλη ποσότητα ενέργειας πάνω από την κανονική ημερήσια πρόσληψη.
 • Μικρότερα μεγέθη μερίδων. Μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε μικρότερο μέγεθος πιάτου σε κάθε γεύμα.
 • Περιορισμοί τροφίμων σε διάφορες ώρες της ημέρας. Μπορεί να είναι χρήσιμο να έχετε ένα μεγάλο πρωινό και να μειώσετε την πρόσληψη πλούσιων σε ενέργεια τροφών αργότερα την ημέρα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει το μεταβολισμό σας και να εξασφαλίσει ότι το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας που καταναλώνετε καίγεται όλη την ημέρα.
 • Συνδυασμός διαφορετικών τροφών για τη μείωση της συνολικής πρόσληψης ενέργειας. Ορισμένες δίαιτες έχουν ρυθμίσει τρόφιμα για απώλεια βάρους.
 • Καταναλώστε περισσότερα φρούτα και λαχανικά.

Η αλλαγή του τρόπου ζωής πρέπει επίσης να αγγίζει τη φυσική σας όψη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αρχίσετε να είστε πιο σωματικά ενεργός. Γνωρίστε τους φίλους σας για συνομιλία και βόλτα αντί να χτυπήσετε το καφέ ή το μπαρ. Πάρτε τις σκάλες και όχι το ασανσέρ όταν μετακινείτε από το δάπεδο στο πάτωμα. Αντί να προσπαθείτε να παρκάρετε όσο το δυνατόν πιο κοντά στον προορισμό σας, δοκιμάστε να κάνετε το αντίθετο και να παρκάρετε όσο πιο μακριά μπορείτε, αντίθετα. Περπατήστε το σκυλί, ενταχθούν σε μια λέσχη υγείας, μπείτε σε λειτουργία. Ό, τι κι αν κάνετε, πρέπει να μετακινήσετε το σώμα σας όσο το δυνατόν περισσότερο εάν θέλετε να χάσετε βάρος. Και μην ξεχάσετε να δώσετε προσοχή στο μυαλό σας! Το στρες είναι ένας από τους παράγοντες που προκαλούν παχυσαρκία. Μπορείτε να απαλλαγείτε από το στρες και να έχετε ένα ειρηνικό μυαλό κάνοντας διαλογισμό, ή μπορείτε να συναντήσετε έναν ψυχοθεραπευτή. Ελπίζουμε ότι αυτή η ανάρτηση είναι χρήσιμη για εσάς. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παχυσαρκία και τις μεθόδους απώλειας βάρους, κάντε κλικ στο παρακάτω πανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>