Το σωστό συμπλήρωμα για τη θεραπεία της αλωπεκίας

Τα συμπληρώματα μπορεί να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο στη θεραπεία της αλωπεκίας. Διαβάστε αυτό το άρθρο για να μάθετε το σωστό συμπλήρωμα για θεραπεία αλωπεκίας. Η αλωπεκία είναι μια αυτοάνοση κατάσταση στην οποία τα μαλλιά χάνουν από το τριχωτό της κεφαλής και άλλες περιοχές του σώματος. Πάνω από 4,7 εκατομμύρια Αμερικανοί επηρεάζονται από αυτή την κατάσταση, η οποία συμβαίνει όταν το ανοσοποιητικό σύστημα προσβάλλει εσφαλμένα τους θύλακες των τριχών. Σε γενικές γραμμές, η κατάσταση αυτή είναι κυκλική και τα θυλάκια δεν καταστρέφονται από το ανοσοποιητικό σύστημα, επιτρέποντας την τριχόπτωση. Και συνιστάται συμπλήρωμα για θεραπεία αλωπεκίας.

Τα συμπτώματα της αλωπεκίας

Το πιο σημαντικό σύμπτωμα της αλωπεκίας είναι η απλή τριχόπτωση. Μάλλινα μπαλώματα τρίχας αρχίζουν να πέφτουν, κυρίως από το τριχωτό της κεφαλής. Οποιαδήποτε περιοχή ανάπτυξης τρίχας μπορεί να επηρεαστεί, όμως, συμπεριλαμβανομένης της γενειάδας και των βλεφαρίδων. Η απώλεια μαλλιών μπορεί να είναι ξαφνική, να αναπτυχθεί σε λίγες μέρες ή σε διάστημα μερικών εβδομάδων. Ενδέχεται να υπάρχει κνησμός ή κάψιμο στην περιοχή πριν από την απώλεια μαλλιών. Τα θυλάκια τρίχας δεν καταστρέφονται και έτσι τα μαλλιά μπορούν να αναπτυχθούν εκ νέου αν η φλεγμονή των ωοθυλακίων υποχωρεί. Τα άτομα που βιώνουν μόνο λίγα μπαλώματα απώλειας τρίχας συχνά έχουν μια αυθόρμητη, πλήρη ανάκτηση χωρίς καμία μορφή θεραπείας. Περίπου το 30% των ατόμων που αναπτύσσουν αλωπεκία διαπιστώνουν ότι η πάθηση τους είτε γίνεται πιο εκτεταμένη είτε γίνεται συνεχής κύκλος τριχόπτωσης και αναγέννησης. Περίπου οι μισοί ασθενείς αναρρώνουν από την αλωπεκία σε διάστημα ενός έτους, αλλά πολλοί θα βιώσουν περισσότερα από ένα επεισόδια. Περίπου το 10% των ανθρώπων θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν αλωπεκία totalis – μια κατάσταση στην οποία όλα τα μαλλιά του τριχωτού της κεφαλής έχουν χαθεί εξ ολοκλήρου. Εάν υποφέρετε από αλωπεκία, μην ανησυχείτε πάρα πολύ γιατί υπάρχει αξιόπιστο συμπλήρωμα για θεραπεία αλωπεκίας.

Οι αιτίες της αλωπεκίας

Η αλωπεκία εμφανίζεται όταν τα λευκά αιμοσφαίρια επιτεθούν στα κύτταρα των τριχοθυλακίων, προκαλώντας τους να συρρικνωθούν και να επιβραδύνουν δραματικά την παραγωγή μαλλιών. Είναι άγνωστο ακριβώς τι προκαλεί το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού να στοχεύει θυλάκια τρίχας με αυτόν τον τρόπο. Ενώ οι επιστήμονες δεν είναι βέβαιοι για ποιο λόγο συμβαίνουν αυτές οι αλλαγές, φαίνεται ότι εμπλέκονται οι γενετικές, καθώς η αλωπεκία είναι πιο πιθανό να συμβεί σε άτομο που έχει στενό μέλος της οικογένειας με την ασθένεια. Ένας στους πέντε ανθρώπους με την ασθένεια έχει ένα μέλος της οικογένειας που έχει επίσης αναπτύξει αλωπεκία. Άλλες έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι η ανεπάρκεια της βιταμίνης D συνδέεται με την αλωπεκία. Η έρευνα δείχνει ότι τα άτομα με αλωπεκία έχουν πολύ χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D από τους ανθρώπους που δεν έχουν αλωπεκία. Η αλωπεκία μπορεί επίσης να προκληθεί από άγχος. Οι ακραίες περιπτώσεις στρες μπορεί να προκαλέσουν την κατάσταση.

Ποιο είναι το καλύτερο συμπλήρωμα για τη θεραπεία της αλωπεκίας;

Έρευνες δείχνουν ότι όταν ένα άτομο στερείται βιταμίνης D και υποφέρει από αλωπεκία, η πιο αποτελεσματική θεραπεία είναι να παίρνει συμπληρώματα βιταμίνης D. Τα συμπληρώματα βιταμίνης D θα πρέπει να λαμβάνονται με τα γεύματα, ιδιαίτερα αυτά που περιέχουν πολλά υγιεινά λίπη. Το λίπος βοηθά τη βιταμίνη D να απορροφηθεί στο σώμα. Οι καλές πηγές διατροφικού λίπους περιλαμβάνουν:

  • Αβοκάντο.
  • Αυγά.
  • Σπόροι Chia.
  • Μερικά ψάρια, περιλαμβάνουν σολομό, πέστροφα και σαρδέλες.
  • ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ.
  • Τυρί.

Είναι απαραίτητο να παίρνετε συνταγογραφούμενα φάρμακα;

Εάν το επιτρέπει ο γιατρός σας, μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο λήψης του Propecia για θεραπεία αλωπεκίας. Το Propecia δεν είναι ένα συμπλήρωμα, είναι ένα φάρμακο συνταγών που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της τριχόπτωσης. Στην πραγματικότητα, το Propecia (γενική ονομασία: finasteride) είναι η πρώτη από του στόματος φαρμακολογική θεραπεία για τη θεραπεία ανδρών με ανδρογενετική αλωπεκία (αρσενική τριχόπτωση). Αρχικά αναπτύχθηκε για τη θεραπεία ανδρών με καλοήθη υπερπλασία του προστάτη σε δόση 5 mg / ημέρα, η finasteride έχει ένα καλά εδραιωμένο, εξαιρετικό προφίλ ασφάλειας. Μεταγενέστερες μελέτες κατέδειξαν ότι η finasteride ήταν μια αποτελεσματική θεραπεία για άνδρες με ανδρογενετική αλωπεκία σε βέλτιστη δόση 1 mg / ημέρα.

Προτάσεις

Ωστόσο, πριν πάρετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα για θεραπεία αλωπεκίας, θα πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό. Επίσης, ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ ασυνήθιστη ή αλλεργική αντίδραση στο Propecia (finasteride) ή σε άλλα φάρμακα. Ο γιατρός σας θα πρέπει επίσης να γνωρίζει εάν έχετε άλλα είδη αλλεργιών, όπως σε τρόφιμα, βαφές, συντηρητικά ή ζώα. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με το συμπλήρωμα ή το φάρμακο, ρωτήστε το γιατρό και το φαρμακοποιό σας. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο παρακάτω πλαίσιο για περισσότερες πληροφορίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>