Το πιο συνιστώμενο συμπλήρωμα για θεραπεία αλωπεκίας

Λαμβάνοντας υπόψη τη λήψη συμπληρώματος για θεραπεία αλωπεκίας; Σε αυτό το άρθρο, θα βρείτε μια λίστα με τα καλύτερα συμπληρώματα για τη θεραπεία της αλωπεκίας. Η αλωπεκία ή η τριχόπτωση είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που περιλαμβάνει διάφορους γενετικούς, ορμονικούς και περιβαλλοντικούς μηχανισμούς. Όπως και το δέρμα μας, ο θύλακας των τριχών υπόκειται σε εγγενή και εξωγενή γήρανση. Οι εγγενείς παράγοντες περιλαμβάνουν τους γενετικούς και επιγενετικούς μηχανισμούς μας. οι εξωγενείς παράγοντες περιλαμβάνουν το κάπνισμα, την υπεριώδη ακτινοβολία και την κακή ή ανεπαρκή διατροφή. Μερικές φορές η απώλεια μαλλιών οφείλεται σε ανεπάρκεια βιταμινών. Ευτυχώς, μια ανεπάρκεια μπορεί να διορθωθεί προσθέτοντας τροφές πλούσιες σε βιταμίνες στη διατροφή σας ή χρησιμοποιώντας συμπληρώματα. Ορισμένες βιταμίνες έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση των εξωγενών παραγόντων της τριχόπτωσης και μερικές βιταμίνες βοηθούν τα επίπεδα ορμονών ισορροπίας του σώματος, έναν άλλο παράγοντα που εμποδίζει την ανάπτυξη των τριχών.

Συμπλήρωμα για θεραπεία αλωπεκίας

Επί του παρόντος, οι Rogaine (minoxidil) και Propecia (finasteride) είναι οι μοναδικές θεραπείες που έχουν εγκριθεί από την FDA για τη θεραπεία της γυναικείας τριχόπτωσης και της ανδρογενετικής αλωπεκίας. Μερικοί ασθενείς, ωστόσο, επιλέγουν να χρησιμοποιούν εναλλακτικές θεραπείες για να βοηθήσουν στη θεραπεία της απώλειας τρίχας τους. Εδώ είναι τα πιο γνωστά συμπληρώματα για θεραπεία αλωπεκίας:

  • Ιχθυέλαιο.

Το ιχθυέλαιο είναι το λίπος ή το έλαιο που εξάγεται από τους ιστούς ορισμένων ψαριών. Αυτό το έλαιο περιέχει ένα υψηλό επίπεδο ωμέγα-3 πολυακόρεστων λιπαρών οξέων που είναι σε θέση να ενθαρρύνει την υγιή ανάπτυξη του δέρματος και των τριχών λόγω των ισχυρών αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του. Με τη μείωση των χρόνιων επιθέσεων στο τριχωτό της κεφαλής, το σώμα μπορεί να παρέχει σωστή κυκλοφορία και θρέψη στα θυλάκια των τριχών και να προάγει την αειφόρο ανάπτυξη.

  • Ψευδάργυρος.

Ο ψευδάργυρος είναι ένα ιχνοστοιχείο το οποίο παίζει κεντρικό ρόλο στον κύκλο ανάπτυξης μαλλιών. Τα θυλάκια τρίχας χρειάζονται ψευδάργυρο για να παράγουν νέους άξονες μαλλιών κατά τη διάρκεια της φάσης ανάπτυξης του κύκλου. Εάν η πρόσληψη ψευδαργύρου ενός ατόμου δεν επαρκεί, μπορεί να προκαλέσει κακή ανοσοποιητική λειτουργία και ορμονικές ανισορροπίες, καθώς και απώλεια μαλλιών.

  • Βιοτίνη.

Η βιοτίνη ή η Β7 είναι μια ουσιαστική βιταμίνη Β που βοηθά το σώμα να πάρει ενέργεια και θρεπτικά συστατικά από υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπη. Οι δερματολογικές και παιδιατρικές κοινότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες συνιστούν τη χρήση βιοτίνης για την ανάπτυξη των τριχών. Η βιοτίνη ονομάζεται επίσης βιταμίνη Η, πράγμα που σημαίνει “μαλλιά”.

  • Βιταμίνη C.

Η βλάβη από τις ελεύθερες ρίζες μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη και να προκαλέσει την ηλικία των τριχών Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία από το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες. Επιπλέον, το σώμα σας χρειάζεται βιταμίνη C για να δημιουργήσει μια πρωτεΐνη γνωστή ως κολλαγόνο – ένα σημαντικό μέρος της δομής των μαλλιών. Η βιταμίνη C βοηθά επίσης το σώμα σας να απορροφήσει σίδηρο, ένα ορυκτό απαραίτητο για την ανάπτυξη των τριχών.

  • Βιταμίνη Δ.

Η βιταμίνη D επηρεάζει την υγεία πολλών τμημάτων του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος και των μαλλιών. Η βιταμίνη D παίζει ρόλο στη δημιουργία νέων τριχοθυλακίων. Τα τριχοθυλάκια είναι οι μικροί πόροι από τους οποίους αναπτύσσονται νέες τρίχες. Τα νέα ωοθυλάκια μπορούν να βοηθήσουν τα μαλλιά να διατηρήσουν το πάχος και να αποτρέψουν την πρόωρη πτώση των υφιστάμενων τριχών. Λόγω αυτής της σχέσης, η λήψη επαρκών ποσοτήτων βιταμίνης D μπορεί να υποστηρίξει την ανάπτυξη και την αναγέννηση των τριχών.

  • Σίδερο.

Ο σίδηρος βοηθά τα ερυθροκύτταρα να μεταφέρουν οξυγόνο στα κύτταρα σας. Αυτό το καθιστά ένα σημαντικό ορυκτό για πολλές σωματικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης τριχών. Η ανεπάρκεια σιδήρου, η οποία προκαλεί αναιμία, είναι μία από τις κύριες αιτίες της απώλειας μαλλιών.

Θα πρέπει να λαμβάνετε συμπλήρωμα για θεραπεία αλωπεκίας;

Η καλύτερη πηγή βιταμινών και ανόργανων συστατικών για τη θεραπεία της τριχόπτωσης και την προώθηση της ανάπτυξης νέων τριχών είναι η τροφή. Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι αποτυγχάνουν να πάρουν αρκετές βιταμίνες και μέταλλα στην καθημερινή διατροφή τους. Αν έχετε επίσης ελλείψεις, η λύση είναι να λάβετε συμπληρώματα. Λαμβάνοντας φυσικά συμπληρώματα είναι η καλύτερη επιλογή, μπορούν γενικά να συνδυαστούν με συνταγογραφούμενα φάρμακα απώλειας τρίχας με ασφάλεια. Ωστόσο, θυμηθείτε να συνεργάζεστε πάντα με το γιατρό σας για να καθορίσετε τυχόν συμπληρώματα και φάρμακα που πρέπει να λάβετε. Καλή τύχη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>