Το καλύτερο προϊόν θεραπείας απώλειας τρίχας

Συχνά λέγεται ότι δεν υπάρχει θεραπεία για φαλάκρα, αλλά βρήκαμε ένα αξιόπιστο προϊόν θεραπείας απώλειας τρίχας που θα λειτουργήσει για τους περισσότερους ανθρώπους. Οι κλινικές μελέτες και οι δερματολόγοι που είχαμε συμβουλευτεί δείχνουν τρεις μεθόδους θεραπείας απώλειας τρίχας: μινοξιδίλη, θεραπείες με λέιζερ και συνταγογραφούμενα finasteride. Το κλειδί είναι να βρείτε την θεραπεία τριχόπτωσης που λειτουργεί για σας. Ένας γιατρός είναι το καλύτερο στοίχημά σας για αυτό το είδος καθοδήγησης – αλλά διαπιστώσαμε ότι η finasteride είναι μια μέθοδος που μπορεί να λειτουργήσει πραγματικά για τους περισσότερους ανθρώπους.

Σχετικά με την τριχόπτωση

Τα μαλλιά μας μεγαλώνουν σε έναν κύκλο με τρεις ξεχωριστές φάσεις. Κατ ‘αρχάς, τα μαλλιά μεγαλώνουν και παίρνουν περισσότερο στην φάση anagen που μπορεί να συνεχιστεί για αρκετά χρόνια. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της φάσης ~ 10 ημερών, η τρίχα σταματά να αναπτύσσεται ενεργά και να διαχωρίζεται από το θυλάκιο της, κάτι που κρατάει τα μαλλιά στη θέση της κάτω από το δέρμα. Τέλος, στη φάση του τελογενίου, το θυλάκιο περνάει σε κατάσταση ηρεμίας για μερικούς μήνες μέχρι να πέσει η τρίχα. Στη συνέχεια, η διαδικασία ξεκινά εκ νέου. Ο μέσος άνθρωπος χάνει φυσιολογικά από 50 έως 100 τρίχες την ημέρα λόγω αυτού του κύκλου. Αν όμως η διαδικασία διακόπτεται σε οποιοδήποτε στάδιο – για παράδειγμα, εάν το θυλάκιο δεν επανέλθει στη θέση ανάπαυσης ή αρχίσει να συρρικνώνεται, μπορεί να προκύψει απώλεια μαλλιών και αραίωση μαλλιών. Διακοπές στον κύκλο μπορεί να προκληθούν από ορμόνες, άγχος, κακή διατροφή, θεραπείες χημικών μαλλιών, ορισμένα φάρμακα και, φυσικά, γενετική.

Top 3 θεραπείες απώλειας τρίχας

Οι πιο δημοφιλείς επιλογές θεραπείας απώλειας τρίχας περιλαμβάνουν:

  • Minoxidil.

Αυτό είναι ένα over-the-counter (nonprescription) φάρμακο που εγκρίθηκε για άνδρες και γυναίκες. Έρχεται ως υγρό ή αφρό που τρίβετε στο τριχωτό της κεφαλής σας καθημερινά. Πλύνετε τα χέρια σας μετά την εφαρμογή. Αρχικά μπορεί να σας προκαλέσει να ρίξετε τα μαλλιά. Τα νέα μαλλιά μπορεί να είναι μικρότερα και πιο λεπτά από τα προηγούμενα μαλλιά. Απαιτούνται τουλάχιστον έξι μήνες θεραπείας για την πρόληψη της περαιτέρω τριχόπτωσης και για την έναρξη της αναγέννησης της τρίχας. Πρέπει να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το φάρμακο για να διατηρήσετε τα οφέλη.

  • Θεραπεία με λέιζερ.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έχει εγκρίνει μια συσκευή χαμηλού επιπέδου λέιζερ ως θεραπεία για την κληρονομική τριχόπτωση σε άνδρες και γυναίκες. Μερικές μικρές μελέτες έχουν δείξει ότι βελτιώνει την πυκνότητα των μαλλιών. Ωστόσο, απαιτούνται περισσότερες μελέτες για να αποδειχθούν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις.

  • Φιναστερίδη (Propecia).

Το Finasteride είναι το γενικό όνομα για το εμπορικό σήμα Propecia. Το Finasteride αναπτύχθηκε αρχικά από τη φαρμακευτική εταιρεία Merck ως φάρμακο για τη θεραπεία των μεγεθυσμένων αδένων του προστάτη. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών σε άνδρες με προβλήματα προστάτη, οι ερευνητές σημείωσαν μια ενδιαφέρουσα παρενέργεια: την ανάπτυξη των τριχών. Τον Δεκέμβριο του 1997, η FDA ενέκρινε δόση 1 mg finasteride για θεραπεία τριχόπτωσης στους άνδρες. Το Propecia είναι το πρώτο φάρμακο στην ιστορία για την αποτελεσματική θεραπεία της φαλάκρας των ανδρών στα περισσότερα άτομα που το χρησιμοποιούν.

Finasteride: η πιο αποτελεσματική θεραπεία απώλειας τρίχας

Το Finasteride είναι φάρμακο εγκεκριμένο από την FDA για θεραπεία τριχόπτωσης. Επίσης γνωστή από την εμπορική ονομασία Propecia, η finasteride ανήκει σε μια κατηγορία φαρμάκων γνωστών ως αναστολέων 5-άλφα-αναγωγάσης. Λειτουργεί εμποδίζοντας την τεστοστερόνη να διασπαστεί σε διυδροτεστοστερόνη, την ορμόνη που προκαλεί φαλάκρα αρσενικών μοτίβων. Μπορείτε να πάρετε αυτό το φάρμακο με ιατρική συνταγή από τον γιατρό σας. Διατίθεται σε μορφή δισκίου, το finasteride έχει σχεδιαστεί για μακροχρόνια χρήση – δεν μπορείτε να δείτε σημαντικά αποτελέσματα μέχρι να πάρετε συνεχώς το προϊόν για τρεις έως έξι μήνες. Μπορεί επίσης να βοηθήσει να παίρνετε το δισκίο την ίδια ώρα κάθε μέρα. Οι άνδρες που έχουν χρησιμοποιήσει το finasteride για τη θεραπεία της τριχόπτωσης έχουν αναφέρει αύξηση του αριθμού των τριχών καθώς και βελτίωση της ποιότητας μαλλιών.

συμπέρασμα

Η απώλεια των μαλλιών σας δεν είναι ποτέ εύκολη, αλλά, ευτυχώς, δεν είναι κάτι που πρέπει να ζήσετε με! Αν αντιμετωπίζετε την τριχόπτωση λόγω της φαλάκρας των ανδρών, μην πέσετε θύμα των προγραμμάτων μάρκετινγκ για προϊόντα και θεραπείες που δεν λειτουργούν – κολλήστε με μία από τις μοναδικές θεραπείες απώλειας τρίχας που είναι εγκεκριμένες από το FDA και έχουν αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό: το finasteride ή το Propecia. Κάντε κλικ παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>