Το καλύτερο αποτοξίνωσης του ήπατος

Ποια είναι τα καλύτερα τρόφιμα αποτοξίνωσης του ήπατος; Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά τρόφιμα που πιθανότατα έχετε ήδη φάει που μπορούν να σας βοηθήσουν να καθαρίσετε το συκώτι σας φυσικά. Το συκώτι που φιλτράρει, επεξεργάζεται και διαλύει αυτό που περνά μέσα από το σώμα σας. Είναι υπεύθυνο για το φιλτράρισμα του αίματός σας και για τη συμβολή του στον θρόμβο, διασπώντας κάθε χημική ουσία, το αλκοόλ και τα φάρμακα που παίρνετε ενώ παράγετε γλυκόζη και χολή, δύο σημαντικές ουσίες που χρειάζεστε για να παραμείνετε υγιείς. Όταν το ήπαρ κατακλύζεται από τοξίνες και ρύπους, ο φυσικός κύκλος εργασίας επιβραδύνεται. Εκτός από το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και άλλα φορολογικά χημικά, έχουμε την τάση να υπερφορτώνουμε τα συκώτια μας με μεταποιημένα και τηγανητά τρόφιμα όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες. Αλλά τι τρόφιμα καθαρίζει το συκώτι σας; Τα καλά νέα είναι ότι τα καλύτερα τρόφιμα αποτοξίνωσης του ήπατος είναι νόστιμα και μπορούν να βρεθούν εύκολα. Αυτά τα νόστιμα τρόφιμα διεγείρουν τη φυσική ικανότητα του ήπατος να εκδιώξει τοξίνες από το σώμα.

Παίρνουν το ήπαρ αποτοξίνωση τροφίμων;

Υπάρχει επιστημονική απόδειξη ότι τα αποτοξίνωση του ήπατος απομακρύνουν τις τοξίνες ή σας κάνουν πιο υγιείς. Η αιτία της δίαιτας απεξάρτησης σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα είναι ότι δεν σας επιτρέπουν να τρώτε πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα. Τα υψηλής επεξεργασίας τρόφιμα περιέχουν στερεά λίπη και μεταποιημένη ζάχαρη. Έχουν υψηλές θερμίδες αλλά χαμηλή διατροφή. Αποτοξίνωση μπορεί επίσης να κόψει τα τρόφιμα που μπορεί να είστε αλλεργικοί ή ευαίσθητοι, όπως το γαλακτοκομείο, η γλουτένη, τα αυγά ή τα φιστίκια. Οι γιατροί λένε ότι τα αποτοξίνωση του ήπατος είναι σημαντικά για την υγεία σας ή για την υποστήριξη των ηπατικών σας εργασιών. Υπάρχουν αποδείξεις που βοηθούν να απαλλαγούμε από τις τοξίνες που έχετε από έντονα επεξεργασμένα τρόφιμα ή αλκοόλ. Υπάρχει μια αλλαγή στην ηπατική βλάβη που έχει ήδη συμβεί.

Τα καλύτερα αποτοξινωτικά φαγητά του ήπατος για φαγητό

Με τα σωστά τρόφιμα στην πλάκα σας, μπορείτε εύκολα να ξεπλύνετε ξένες χημικές ουσίες – όπως αυτές που επιλέγετε από το περιβάλλον, προϊόντα ομορφιάς ή γρήγορο φαγητό. Εδώ, μοιραζόμαστε μερικά από τα καλύτερα τρόφιμα αποτοξίνωσης του ήπατος.

  • Σκόρδο.

Η κατανάλωση σκόρδου βοηθά στην ενεργοποίηση των ενζύμων αποτοξίνωσης του ήπατος. Βασικά, αυτά τα ένζυμα βοηθούν στη διάσπαση των τοξινών και την εξάλειψή τους από το σύστημά σας. Το σκόρδο περιέχει επίσης 39 διαφορετικούς αντιβακτηριακούς παράγοντες, καθιστώντας το ένα εξαιρετικό φαγητό για τη διατήρηση της αρρώστιας στον κόλπο.

  • Τεύτλα.

Τα τεύτλα ενεργοποιούν τα ένζυμα του ήπατος και επηρεάζουν τη χολή, η οποία βοηθά στη διάσπαση και απορρόφηση υγιεινών λιπών και λιποδιαλυτών θρεπτικών συστατικών όπως η βιταμίνη Ε Όταν το ήπαρ σας μετασχηματίζει το λίπος και τις διαλυτές τοξίνες στην υδατοδιαλυτή μορφή τους για την απέκκριση, μπορεί να προκαλέσει πολλές από τις τοξίνες σε χολή, ώστε να μπορούν να συνοδεύονται από το σώμα σας στις κινήσεις του εντέρου.

  • Βιολογικά μήλα.

Η προσθήκη τεμαχισμένου μήλου στην περιστροφή σνακ σας μπορεί να είναι πραγματικά επωφελής για το έντερο σας. Μήλα, το οποίο περιέχει πολλά καθαριστικά ινών και καθαρίζει τα έντερά σας και εισάγει φιλικά βακτήρια. Είναι σημαντικό να πάτε βιολογικά, όμως, δεδομένου ότι είναι το πιο παρασιτοκτόνο προϊόν.

  • Λαχανάκια μπρόκολου.

Τα λαχανάκια Broccoli είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αυξάνουν τα γεγονότα γλουταθειόνης καλύτερα από τα ευθείες μπρόκολα, πράγμα που σημαίνει ότι υποστηρίζουν και τις δύο φάσεις αποτοξίνωσης του ήπατος. Τα βλαστάρια μπρόκολο περιέχουν επίσης ινδολο-3-καρβινόλη, μια ένωση που βοηθά το ήπαρ να αποτοξινώσει υπερβολικά επίπεδα ορμονών.

  • Καρύδια.

Τα καρύδια βοηθούν στην αύξηση της κυκλοφορίας και οι τοξίνες μεταφέρονται αποτελεσματικότερα από διάφορα σημεία του σώματός σας στο συκώτι σας. (Cue η διαδικασία διάσπασης και απομάκρυνσης.) Είναι πλούσια σε αργινίνη, η οποία βοηθά στην εξουδετέρωση και εξάλειψη των τοξικών παραπροϊόντων αλκοόλης και αμμωνίας από τον εγκέφαλο και το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Άλλοι σημαντικοί τρόποι βελτίωσης της υγείας του ήπατος

Η κατανάλωση αποτοξινών από το ήπαρ μόνο δεν θα είναι αρκετή. Πρέπει επίσης να ισχύσετε σε κάποιο από το σώμα των τοξινών. Αυτές οι στρατηγικές περιλαμβάνουν:

  • Περιορισμός της πρόσληψης αλκοόλ: Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την ηπατική νόσο. Τα άτομα με εθισμό στο αλκοόλ θα πρέπει να εξετάσουν μια θεραπεία.
  • Η αποφυγή δεν είναι απαραίτητη χωρίς φάρμακα: Ποτέ μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη δόση, ιδιαίτερα φαρμάκων όπως η ακεταμινοφαίνη που μπορεί να βλάψει το ήπαρ. Μην αναμιγνύετε οινόπνευμα και φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή.
  • Εξάσκηση σε ασφαλές σεξ: Αυτό μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μετάδοσης συνθηκών που επηρεάζουν το ήπαρ. Οι άνθρωποι θα πρέπει επίσης να δοκιμάζονται τακτικά για σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις.
  • Αποφυγή δυνητικά επικίνδυνων χημικών: Κατά τη βαφή ή τη χρήση φυτοφαρμάκων, φοράτε μάσκα και βεβαιώνεστε ότι η περιοχή είναι καλά αεριζόμενο.
  • Λαμβάνοντας ένα καλό συμπλήρωμα συκωτιού: Το Liver Support Plus είναι η πιο συνιστώμενη μέθοδος για το συνδυασμό των προσπαθειών πολλαπλών φυσικών εκχυλισμάτων που προάγουν την καθαρότητα του ήπατος.

Τέλος, μην ξεχάσετε να πίνετε άφθονο νερό. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την υγεία του ήπατος, κάντε κλικ στο παρακάτω πανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>