Τι προκαλεί την κυτταρίτιδα στις γυναίκες;

Οι άνδρες μπορούν να πάρουν κυτταρίτιδα, αλλά είναι πολύ σπάνιες. Έτσι, αυτό μας αναρωτιόταν: Ποιες είναι οι αιτίες της κυτταρίτιδας στις γυναίκες; Η κυτταρίτιδα είναι δύσκολο να νικήσει. Παρά τις εστιασμένες δίαιτες, τις στοχευμένες ασκήσεις και τις καλύτερες προσπάθειες απώλειας βάρους, η κυτταρίτιδα εξακολουθεί να καταφέρνει να προσκολληθεί στους γοφούς, τους γλουτούς και τους μηρούς. Κάθε χρόνο, οι άνθρωποι δαπανούν δισεκατομμύρια δολάρια προσπαθώντας να απαλλαγούν από την κυτταρίτιδα, μια κατάσταση που εμφανίζεται στο 70-90 τοις εκατό των γυναικών. Οποιοσδήποτε σε οποιαδήποτε ηλικία μπορεί να έχει κυτταρίτιδα, αλλά γιατί φαίνεται ότι οι γυναίκες το παίρνουν πιο συχνά από τους άνδρες;

Κυτταρίτιδα στις γυναίκες: μια επισκόπηση

Η κυτταρίτιδα δεν είναι επιβλαβής, αλλά σίγουρα δεν φαίνεται καλή αισθητικά. Πρόκειται για μια πάθηση που υποδηλώνεται με ανοιχτό, ογκώδη εμφάνιση του δέρματος. Η κυτταρίτιδα παρατηρείται συνήθως στους γλουτούς και τους μηρούς αλλά μπορεί να εμφανιστεί και σε άλλες περιοχές. Αυτό συμβαίνει λόγω των υπολειμμάτων λίπους κάτω από το δέρμα που ωθεί μέσω των συνδετικών ιστών κάτω από το δέρμα. Στην πραγματικότητα, οι ειδικοί λένε ότι περίπου το 80 με 90 τοις εκατό των γυναικών μπορεί να βιώσει κυτταρίτιδα σε ένα σημείο ή το άλλο. Είναι επίσης γνωστό ως δέρμα πορτοκαλιού-φλούδας, λόγω της υφής του. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τις αιτίες της κυτταρίτιδας στις γυναίκες.

Οι αιτίες της κυτταρίτιδας στις γυναίκες

Η κυτταρίτιδα μπορεί να επηρεάσει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες, αλλά είναι συχνότερη στις γυναίκες. Εδώ είναι δύο κύριοι λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στην ανάπτυξη κυτταρίτιδας από τους άνδρες:

  • Οι γυναίκες έχουν λιγότερο κολλαγόνο από τους άνδρες.

Η μελέτη σε 20 άνδρες και 20 γυναίκες ηλικίας 36-92 ετών έδειξε ότι οι γυναίκες έχουν 34% λιγότερες ίνες κολλαγόνου και 57% μεγαλύτερες λιπώδεις λοβούς στο βαθύ στρώμα του δέρματός τους σε σχέση με τους άνδρες. Ο συνδυασμός μεγαλύτερων λιπών με λίπος που ωθούν το δέρμα προς τα πάνω και λιγότερων αγκυρών κολλαγόνου που προσφέρουν μικρή αντίσταση στην ανοδική πίεση του λίπους, δίνει την εμφάνιση κυτταρίτιδας στις γυναίκες.

  • Οι γυναίκες έχουν περισσότερο λίπος από τους άνδρες.

Οι άνδρες έχουν το επιφανειακό τους λίπος διατεταγμένο σε πολλές μικρότερες λοβούς με πολύ περισσότερο κολλαγόνο άγκυρες γύρω τους, γεγονός που καθιστά την προς τα πάνω προεξοχή του λίπους πολύ δύσκολη. Επιπλέον, κάνει το δέρμα πιο σφιχτό στους άντρες. Οι γυναίκες, από την άλλη πλευρά, έχουν μεγαλύτερες λιπώδεις λοβούς με λιγότερες κολλαγόνες άγκυρες γύρω τους για να τους κρατήσουν στη θέση τους και ένα πιο αδύναμο χτένισμα. Ο συνδυασμός σημαίνει περισσότερη κυτταρίτιδα και μειωμένη στεγανότητα του δέρματος. Υπάρχει μια εξήγηση για όλα αυτά. Καθώς τα λιπώδη κύτταρα αυξάνουν σε μέγεθος, διασπούν τον συνδετικό ιστό γύρω από αυτό, προκειμένου να επεκταθούν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το λιγότερο κολλαγόνο γύρω από τους θύλακες με αυξημένο λίπος. Επιπλέον, στις γυναίκες, ο μηνιαίος κύκλος διασπά σταδιακά τον συνδετικό ιστό μέσω ορισμένων ενζύμων. Το τελικό αποτέλεσμα είναι η κυτταρίτιδα.

Πώς να χειριστείτε την κυτταρίτιδα

Για όσους αναζητούν θεραπεία για ανεπιθύμητα θρόμβους και προσκρούσεις, γνωρίζετε ότι οποιαδήποτε επιτυχημένη θεραπεία για την κυτταρίτιδα πρέπει να έχει μια τετράπλευρη προσέγγιση για να είναι αποτελεσματική:

  1. Πρέπει να διασπάσει το λίπος.
  2. Πρέπει να βελτιώσει τη ροή του αίματος.
  3. Πρέπει να βελτιώσει την ελαστικότητα του δέρματος.
  4. Πρέπει να μειώνει την κατακράτηση υγρών.

Η κρέμα κυτταρίτιδας από τη Δερματολογία είναι μια θεραπεία με τις τέσσερις παραπάνω προσεγγίσεις. Η Dermology είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 2002. Μεταξύ των προϊόντων ομορφιάς της είναι μια πανέμορφη κρέμα κυτταρίτιδας. Dermology Cellulite Cream είναι η καλύτερη λύση για την κυτταρίτιδα. Είναι γεμάτο με φυσικά συστατικά για τη μείωση της κυτταρίτιδας, η οποία όχι μόνο φαίνεται κακή αλλά επηρεάζει και την αυτοπεποίθηση της γυναίκας. Η κρέμα αναπτύχθηκε για την ακριβή αφαίρεση των τοξινών και την ένταση του δέρματος. Μπορεί να μειώσει την ποσότητα λίπους στα πόδια, τα χέρια, τους γλουτούς, στο στομάχι και σε άλλες προβληματικές περιοχές. Το Dermology Cellulite Cream σχεδιάστηκε για να καταπολεμά τα λιποκύτταρα και να μειώνει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας σε γυναίκες και άνδρες. Δεν περιέχει χημικές ουσίες, παρενέργειες ή δυσάρεστες οσμές. Η κρέμα δεν είναι επίσης επιβλαβής για άτομα με αλλεργίες. Χρησιμοποιώντας το Dermology Cellulite Cream με συνέπεια πολλές εβδομάδες, η κυτταρίτιδα σας θα μειωθεί. Κάντε κλικ παρακάτω για να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το Dermology Cellulite Cream.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>