Τι προκαλεί η κύστη των ωοθηκών;

Υπάρχουν διάφοροι τύποι κύστεων των ωοθηκών. Οι αιτίες της κύστης των ωοθηκών είναι διαφορετικές για κάθε τύπο. θα εξετάσουμε κάθε τύπο. Μια κύστη είναι μια κλειστή δομή τύπου σάκου. Διαχωρίζεται από τον περιβάλλοντα ιστό με μεμβράνη. Πρόκειται για μια μη φυσιολογική τσέπη υγρού, παρόμοια με μια κυψέλη. Περιέχει είτε υγρό, αέριο ή ημιστερεό υλικό. Το εξωτερικό ή καψούλιο τμήμα μιας κύστης ονομάζεται κύστη. Είναι διαφορετικό από ένα απόστημα επειδή δεν γεμίζει με πύον. Ένας γεμισμένος με πύο σάκος είναι ένα απόστημα. Οι περισσότερες κύστεις των ωοθηκών είναι μικρές και ακίνδυνες. Εμφανίζονται συχνότερα κατά τη διάρκεια των αναπαραγωγικών ετών, αλλά μπορούν να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε ηλικία. Συχνά δεν υπάρχουν σημεία ή συμπτώματα, αλλά οι κύστεις των ωοθηκών μπορεί μερικές φορές να προκαλέσουν πόνο και αιμορραγία. Πριν μιλήσουμε για τη θεραπεία, είναι καλή ιδέα να μάθουμε πρώτα τα αίτια κύστης των ωοθηκών.

Πρόκληση κύστης των ωοθηκών

Όπως έχουμε πει πριν, οι αιτίες κύστης των ωοθηκών είναι διαφορετικές για κάθε τύπο. Και ο πιο κοινός τύπος κύστης των ωοθηκών είναι γνωστή ως λειτουργική κύστη. Οι λειτουργικές κύστεις ωοθηκών συμβαίνουν μόνο σε γυναίκες που έχουν αρχίσει τους κύκλους της εμμήνου ρύσεως τους, αλλά δεν έχουν περάσει από την εμμηνόπαυση. Υπάρχουν δύο τύποι λειτουργικών κύστεων:

 • Κύτταρα των ωοθυλακίων: Η κύστη αυτή συμβαίνει όταν δεν απελευθερωθεί ένα ωάριο. Εξακολουθεί να αναπτύσσεται μέσα στην ωοθήκη.
 • ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΥΡΙΑ: Αυτός ο τύπος κύστης εμφανίζεται όταν ο σάκος γύρω από το αυγό δεν διαλύεται μετά την απελευθέρωση του αυγού.

Άλλοι τύποι και αιτίες των κύστεων περιλαμβάνουν:

 • Το ενδομήτριο: Αυτή η κύστη είναι γεμάτη με παλιό αίμα και ιστό που μοιάζει με την επένδυση της μήτρας. Συχνά ονομάζονται κύστεις σοκολάτας λόγω του σκούρου χρώματος του υγρού μέσα σε αυτά. Μπορούν να συμβούν σε γυναίκες με ενδομητρίωση.
 • Δερμοειδής: Η κύστη αυτή αναπτύσσεται από ωοθηκικά κύτταρα και αυγά. Μπορεί να έχουν μαλλιά, δέρμα, δόντια, κόκκαλα ή λίπος σε αυτά. Οι κύστες αυτές είναι συχνές σε γυναίκες σε ηλικία τεκνοποίησης.

Συμπτώματα της κύστης των ωοθηκών

Οι περισσότερες κύστεις των ωοθηκών είναι μικρές και δεν προκαλούν συμπτώματα. Εάν μια κύστη προκαλεί συμπτώματα, μπορεί να έχετε πίεση, φούσκωμα, πρήξιμο ή πόνο στην κάτω κοιλία στο πλάι της κύστης. Αυτός ο πόνος μπορεί να είναι αιχμηρός ή θαμπή και μπορεί να έρθει και να πάει. Εάν μια κύστη ρήξη, μπορεί να προκαλέσει ξαφνικό, έντονο πόνο. Εάν μια κύστη προκαλεί συστροφή μιας ωοθήκης, μπορεί να έχετε πόνο μαζί με ναυτία και έμετο. Τα λιγότερο συνηθισμένα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

 • Πυελικός πόνος.
 • Παχύ έντονο πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης και στους μηρούς.
 • Προβλήματα που αδειάζουν πλήρως την ουροδόχο κύστη ή το έντερο.
 • Πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ.
 • Ανεξήγητη αύξηση βάρους.
 • Πόνος κατά τη διάρκεια της περιόδου σας.
 • Ασυνήθιστη (όχι κανονική) κολπική αιμορραγία.
 • Ευαισθησία του μαστού.
 • Πρέπει να ούρηση συχνότερα.

Αντιμετώπιση αιτιών κύστης των ωοθηκών

Όταν πρόκειται για θεραπεία και πρόληψη κύστης των ωοθηκών, υπάρχει ένα καταπληκτικό βιβλίο που πρέπει να διαβάσετε. Το βιβλίο είναι Ovarian Cyst Miracle. Το Ovarian Cyst Miracle είναι ο νούμερο ένα που πωλεί καλύτερα τις κύστεις των ωοθηκών για την θεραπεία του ebook στην ιστορία του Διαδικτύου. Χιλιάδες γυναίκες κάθε ηλικίας έχουν θεραπεύσει πλήρως τις καταστάσεις των κύστεων των ωοθηκών τους και έχουν αποκτήσει πλήρη ελευθερία από τα συμπτώματα της κύστης των ωοθηκών, φυσικά, χωρίς ναρκωτικά, επικίνδυνη χειρουργική επέμβαση ή «μαγικά φίλτρα», χρησιμοποιώντας απλώς τη κλινικά αποδεδειγμένη, επιστημονικά ακριβή μέθοδο βήμα προς βήμα αυτό το εκπληκτικό εγχειρίδιο για την θεραπεία των κύστεων των ωοθηκών. Ο συγγραφέας του Ovarian Cyst Miracle είναι ο Carol Foster, πιστοποιημένος διατροφολόγος και σύμβουλος υγείας. Το Ovarian Cyst Miracle μπορεί να περιγραφεί με περισσότερη ακρίβεια ως “Βίβλος κύστης των ωοθηκών”. Είναι απλά ένας από τους πιο ολοκληρωμένους, πλήρεις και ακριβείς οδηγούς για την θεραπεία και πρόληψη κύστης των ωοθηκών που θα διαβάσετε ποτέ. Θυμηθείτε ότι το Ovarian Cyst Miracle δεν είναι μόνο ένα βιβλίο για τη θεραπεία, αλλά και για την πρόληψη. Έτσι, αυτό το βιβλίο θα σας καθοδηγήσει επίσης για την αντιμετώπιση των αιτιών κύστης των ωοθηκών. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Ovarian Cyst Miracle, απλά κάντε κλικ στο παρακάτω πανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>