Τι είναι το στυλό λεύκανσης δοντιών;

Το στυλό λεύκανσης δοντιών είναι ένας λεπτός, πλαστικός σωλήνας που στεγάζει ένα πήκτωμα λεύκανσης και είναι αρκετά μικρός για να τοποθετηθεί σε ένα πορτοφόλι ή τσέπη. Ένα στυλό λεύκανσης δοντιών μοιάζει με ένα στυλό αλλά έχει λεύκανση gel μέσα σε αυτό που μπορείτε στη συνέχεια να “τραβήξετε” στα δόντια σας. Συνήθως, μπορείτε να δείτε τη διαφορά στην λευκότητα αμέσως μετά τη χρήση. Το κύριο συστατικό των πηκτών πηκτωμάτων λεύκανσης των δοντιών είναι το υπεροξείδιο. Το υπεροξείδιο του καρβαμιδίου διασπάται σε υπεροξείδιο του υδρογόνου, το οποίο στη συνέχεια επιτρέπει στο οξυγόνο να φτάσει στο σμάλτο των δοντιών σας. Άλλα τυπικά συστατικά στα στυλό λεύκανσης δοντιών μπορούν να περιλαμβάνουν γλυκερίνη, carbopol, υδροξείδιο του νατρίου, άλλα και πρόσθετα γεύση.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το στυλό λεύκανσης δοντιών

Το στυλό λεύκανσης των δοντιών είναι εύκολο στη χρήση χωρίς χάος και αποτελεσματικά απομακρύνει τους λεκέδες για ένα χαμόγελο πιο άσχημο σε μόλις δύο ημέρες. Απλά στρίψτε, βουρτσίστε και πηγαίνετε.

  • Ξεκινήστε με το βούρτσισμα των δοντιών σας. Η στυλό λεύκανσης δοντιών έχει επίσης μια μικρή βούρτσα.
  • Μετά από ενδελεχή βούρτσισμα, απλώς αφαιρέστε το επάνω καπάκι και στρίψτε το κάτω μέρος της πένας μέχρι να δείτε τη γέλη στην άκρη της βούρτσας.
  • Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα λευκαντικού πηκτώματος σε κάθε επιφάνεια του δοντιού, βεβαιώνοντας ότι ολόκληρη η επιφάνεια του δοντιού έρχεται σε επαφή με το τζελ λεύκανσης.
  • Μην ξεπλένετε. το προϊόν πρέπει να παραμείνει στα δόντια σας για να εργαστεί.

Αν χρησιμοποιείτε το στυλό λεύκανσης δοντιών μέχρι δύο φορές την εβδομάδα με συνέπεια, θα μπορείτε να δείτε τη διαφορά. Σας δίνει ένα πιο λαμπερό, πιο λευκό χαμόγελο. Και μην ξεχάσετε να λάβετε υπόψη τις παρακάτω συμβουλές όταν χρησιμοποιείτε στυλό λεύκανσης δοντιών:

  • Για καλύτερη πρόσφυση, αφήστε το πηκτή να στεγνώσει για 10 έως 15 δευτερόλεπτα μετά την εφαρμογή.
  • Κατά τη διάρκεια των συνεδριών θεραπείας, προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε τις δραστηριότητες που θα μπορούσαν να αποβάλουν το τζελ λεύκανσης. Αποφύγετε να ξεπλένετε, να τρώτε και να πιείτε.
  • Επίσης, προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε την ποσότητα τριβής που δημιουργείται από τις κινήσεις των χειλιών ή των μάγουλων στα δόντια σας.

Τα οφέλη της πένας λεύκανσης των δοντιών

Τα κύρια πλεονεκτήματα της στυλό λεύκανσης δοντιών είναι ότι είναι προσιτό, αποτελεσματικό και συμπαγές. Η πένα για λεύκανση των δοντιών μπορεί να τοποθετηθεί ακριβώς στην τσέπη σας ή στην τσάντα σας και να μεταφερθεί μαζί σας όπου κι αν πάτε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικά λεπτά σε μια τουαλέτα και όπως θα φρεσκάρετε μέχρι να αγγίξετε το μακιγιάζ σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη στυλό λεύκανσης δοντιών για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα τροφίμων και να λαμπρύνετε τα δόντια.

Τα μειονεκτήματα της πένας λεύκανσης των δοντιών

Όπως όλα τα καλά πράγματα, πολύ υπεροξείδιο μπορεί να είναι κακό για σας. Πολύ μεγάλο μέρος αυτού του παράγοντα λεύκανσης μπορεί πραγματικά να φθαρεί λίγο το σμάλτο των δοντιών σας, προκαλώντας τα δόντια σας να είναι πιο ευαίσθητα. Για μερικούς, μπορεί να προκαλέσει ήπιο ερεθισμό στους μαλακούς ιστούς του στόματος, ιδιαίτερα στα ούλα. Αυτό δεν είναι καινούργιο αν και η αύξηση της ευαισθησίας των δοντιών είναι αρκετά κοινή όταν πρόκειται για οδοντική λεύκανση οποιουδήποτε είδους. Αυτές οι συνθήκες είναι συνήθως προσωρινές και θα εξαφανιστούν μέσα σε λίγες ημέρες από τη διακοπή ή την ολοκλήρωση της θεραπείας. Συνιστάται ιδιαίτερα σε εκείνους με ευαίσθητα δόντια και ούλα να συμβουλεύονται τους οδοντιάτρους τους πρώτα πριν χρησιμοποιήσουν ένα στυλό λεύκανσης δοντιών. Το ίδιο ισχύει και για εκείνους που είναι αλλεργικοί ή ευαίσθητοι στο υπεροξείδιο του υδρογόνου. Αν θέλετε να μάθετε μια πιο φυσική και ασφαλέστερη επιλογή για να λευκαίνετε τα δόντια σας και να λαμπρύνετε το χαμόγελό σας, κάντε κλικ στο παρακάτω πανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>