Τι είναι τα συμπτώματα της ανάπτυξης του στήθους;

Είναι σημαντικό να ψάχνετε για συμπτώματα ανάπτυξης του μαστού για να μπορείτε να πείτε τη διαφορά από την ανάπτυξη του μαστού και τα εμμηνορροϊκά συμπτώματα. Μπορεί να είναι δύσκολο να πεις αν είσαι στήθος είναι πραγματικά αυξανόμενη ή αν πληγώνει μόνο επειδή η περίοδό σας έρχεται γύρω. Δώστε προσοχή σε ορισμένα συμπτώματα ανάπτυξης του μαστού, ειδικά εάν είστε στο ταξίδι βελτίωσης του στήθους σας μέσω συμπληρωμάτων επειδή η ανάπτυξη μαστού συμβαίνει αυτή τη στιγμή και μπορεί να προκαλέσει σύγχυση σε μερικές γυναίκες. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι εάν δεν αισθάνεστε τα συμπτώματα ανάπτυξης του μαστού ότι είστε στήθος δεν αυξάνεται. Το σώμα του καθενός είναι διαφορετικό, οπότε τα συμπτώματα της ανάπτυξης του μαστού θα ποικίλουν επειδή υπάρχουν πολλά διαφορετικά στάδια ανάπτυξης του μαστού που όλες οι γυναίκες δοκιμάζουν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές.

Πρέπει να τραυματιστούν τα στήθη όταν μεγαλώνουν;

Πολλές γυναίκες αισθάνονται πόνο, καθώς τα στήθη τους μεγαλώνουν και αυτό δεν πρέπει να ανησυχεί κανείς. Τα στήθη αναπτύσσονται καθώς οι ορμόνες απελευθερώνουν οιστρογόνο και προγεστερόνη, ειδικά κατά την εφηβεία ή όταν παίρνετε συμπληρώματα που περιέχουν φυτικές ενώσεις που μιμούνται τα οιστρογόνα. . Αυτές οι ορμόνες κάνουν τον ιστό του μαστού να αναπτυχθεί. Όπως συμβαίνει, το περιβάλλον δέρμα μπορεί να τεντωθεί, γεγονός που είναι ένας λόγος για τον οποίο οι στήθος μπορούν να βλάψουν όταν μεγαλώνουν. Οι ορμόνες που διεγείρουν την ανάπτυξη του στήθους είναι ένας άλλος λόγος που μπορεί να βλάψουν. Οι ορμόνες αλλάζουν τα επίπεδα του υγρού στον ιστό του μαστού, γεγονός που μπορεί να κάνει το στήθος πιο ευαίσθητο και ακόμη και κακό. Εάν μια νεαρή γυναίκα έχει ξεκινήσει την περίοδο της, τα στήθη της μπορεί επίσης να βλάψουν τον εμμηνορροϊκό κύκλο της. Αυτοί οι πόνοι οφείλονται σε ορμονικές αλλαγές και είναι ένα φυσιολογικό μέρος του εμμηνορροϊκού κύκλου.

Τα συμπτώματα της μαστού

Άλλες αλλαγές στο σώμα σας μπορεί να σηματοδοτούν ότι το στήθος σας είναι ή πρόκειται να αρχίσει να αναπτύσσεται. Ορισμένα συμπτώματα ανάπτυξης του μαστού περιλαμβάνουν:

  • Η εμφάνιση μικρών, σταθερών θυσάνων κάτω από τις θηλές σας.
  • Κνησμός γύρω από τις θηλές και την περιοχή του στήθους.
  • Προσφορά ή πόνο στο στήθος σας.
  • Backaches.

Πώς το ένα από τα στήθη σας μεγαλύτερο από το άλλο;

Στα πρώιμα στάδια της εφηβείας, δεν είναι ασυνήθιστο ένα μαστό να είναι αισθητά μεγαλύτερο από το άλλο. Τα νεαρά κορίτσια δεν λέγονται πάντοτε αυτό, ωστόσο, οδηγώντας πολλούς να ανησυχούν ότι πρόκειται να «αποστασιοποιηθούν» για πάντα. Το μέγεθος του στήθους συνήθως εξομαλύνεται μέσα σε ένα χρόνο περίπου, αν και τα στήθη των πιο ενήλικων γυναικών έχουν ελαφρώς διαφορετικό μέγεθος. Εκτός αν η διαφορά είναι σημαντική, η πλήρωση του κυπέλλου σουτιέν για τη μικρότερη πλευρά θεωρείται συχνά ικανοποιητική λύση. Ωστόσο, μερικές φορές η διαφορά στο μέγεθος είναι πολύ έντονη. Αυτή η κατάσταση, ασυμμετρικά στήθη, είναι πιο συχνή από ό, τι νομίζετε. Η κατάσταση επιλύεται περιστασιακά, αλλά αν όχι, ορισμένες γυναίκες μπορεί να θέλουν να χρησιμοποιήσουν κρέμα περιποίησης του μαστού. Βελτιώνοντας τη διατροφή σας και κάνοντας κανονική άσκηση πιθανόν επίσης να βοηθήσετε να ξεπεράσετε τα ασύμμετρα στήθη.

Χρειάζεται να δείτε έναν γιατρό;

Τα συμπτώματα στηθών κάνουν μερικές γυναίκες να ανησυχούν ότι είναι επίσης ένα σύμπτωμα του καρκίνου. Ωστόσο, όσο νεότεροι είστε, τόσο λιγότερο πιθανό είναι, αλλά ο καρκίνος του μαστού εξακολουθεί να είναι μια πολύ πραγματική δυνατότητα για κάθε γυναίκα. Μόλις εντοπίσετε κάποιο από τα γνωστά συμπτώματα ανάπτυξης του μαστού – φαγούρα γύρω από τις θηλές και την περιοχή του στήθους σας, τρυφερό ή πονόλαιμο στα στήθη σας, εμφάνιση μικρών, σκληρών θρόμβων κάτω από τις θηλές σας, προτείνεται να μιλήσετε με το γιατρό σας. Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία μπορεί να αποτρέψει ανεπιθύμητες καταστάσεις. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα συμπτώματα της ανάπτυξης του μαστού, κάντε κλικ στο παρακάτω πανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>