Τι είναι τα αναβολικά στεροειδή αποτελέσματα στον εγκέφαλο

Οι επιστήμονες έχουν μελετήσει τα αποτελέσματα των αναβολικών στεροειδών στον εγκέφαλο, ειδικά στα συστήματα νευροδιαβιβαστών σεροτονίνης και ντοπαμίνης. Η ντοπαμίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής πολλαπλών λειτουργιών που συμμετέχει στη ρύθμιση της κινητικότητας, της μάθησης, των συναισθημάτων, της όρεξης και των θετικών ενισχυτικών αποτελεσμάτων. Είναι ένας σημαντικός νευροδιαβιβαστής για τη λειτουργία του συστήματος ανταμοιβής, οπότε η ντοπαμίνη είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του εθισμού. Η σεροτονίνη, με τη σειρά της, ρυθμίζει τα ύπνου, την κίνηση, την όρεξη, τη σεξουαλικότητα και τα συναισθήματα. Σύμφωνα με μερικές μελέτες, σχετίζεται επίσης με λειτουργίες μνήμης και βιώσιμη συγκέντρωση.

Αλλαγές στη συμπεριφορά: τα πιο αξιοσημείωτα αποτελέσματα αναβολικών στεροειδών

Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι η χρήση αναβολικών στεροειδών μπορεί να προκαλέσει επιθετική συμπεριφορά σε μερικούς ανθρώπους. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος που καταχράται τα αναβολικά στεροειδή μπορεί να ενεργεί για τους ανθρώπους που είναι κανονικά ωραίοι, όπως τους φίλους και την οικογένεια, και μπορεί ακόμη και να ξεκινήσουν μάχες. Ορισμένες εκρήξεις μπορεί να είναι τόσο σοβαρές που έχουν γίνει γνωστές στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως “οργισμένες μάστιγες”. Και όταν ένας στεροειδής καταχραστής σταματά να χρησιμοποιεί τα φάρμακα, μπορεί να γίνει καταθλιπτικός, ακόμα και αυτοκτονικός. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ορισμένες από τις αλλαγές στη συμπεριφορά μπορεί να προκληθούν από ορμονικές αλλαγές, όπως οι αναβολικές στεροειδές επιδράσεις στον εγκέφαλο, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά που δεν είναι γνωστά.

Τα αναβολικά στεροειδή αποτελέσματα στον εγκέφαλο

Μερικές φορές, τα στεροειδή συνταγογραφούνται ως φάρμακα. Για παράδειγμα, εάν η εφηβεία καθυστερήσει ή αν ένα άτομο έχει μια κατάσταση υγείας που μειώνει τη μυϊκή μάζα, το άτομο αυτό μπορεί να πάρει στεροειδή. Αυτοί που αντιμετωπίζουν κακή χρήση αναβολικών στεροειδών είναι συχνά άρχοντες που εστιάζουν στην αύξηση της μυϊκής μάζας. Ωστόσο, αυτά τα φάρμακα έχουν πολλές ανεπιθύμητες ενέργειες, ιδίως σε άτομα που επιλέγουν να τα χρησιμοποιούν μακροπρόθεσμα για να αλλάξουν τη φυσική τους εμφάνιση. Μπορούν να καταναλωθούν, να εγχυθούν ή να εφαρμοσθούν στο δέρμα σε ποσότητες πολύ υψηλότερες από εκείνες που ορίζονται ως φάρμακα. Ενώ μπορεί να φαίνεται ότι η μυϊκή μάζα του ατόμου βελτιώνεται, ο εγκέφαλός του θα μπορούσε να υποφέρει από την επίδραση της κακής χρήσης στεροειδών. Αυτές οι επιδράσεις αναβολικών στεροειδών στον εγκέφαλο μπορούν να περιλαμβάνουν:

  • Αίσθημα παρανοϊκού ή αισθήματος μανίας.
  • Να επιθετική ή ευερέθιστη. Οι ερευνητές έχουν τεκμηριώσει αρκετές περιπτώσεις βίαιης, επιθετικής συμπεριφοράς που σχετίζεται με τη χρήση αναβολικά-ανδρογόνων στεροειδών και πολλές από αυτές τις αναφορές αφορούσαν άνδρες χωρίς ιστορικό βίας.
  • Κρατώντας ψευδείς ιδέες ή κάνοντας κακές κρίσεις.

Αυτά είναι προβληματικά συμπτώματα για την εμπειρία ενός φίλου και της οικογένειας ενός ατόμου, αλλά είναι επίσης ένα πρόβλημα για το άτομο που καταχρώνται τα στεροειδή. Ο θυμός, η παράνοια και η μανία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απώλεια θέσεων εργασίας ή οικογενειακά προβλήματα. Οι κακές κρίσεις μπορεί να προκαλέσουν ατυχήματα. Ενώ μπορεί να μην φαίνεται ότι τα στεροειδή είναι τόσο επιβλαβή για τα φάρμακά τους όσο και για ορισμένα φάρμακα, το γεγονός είναι ότι κάθε φάρμακο που επηρεάζει τη συμπεριφορά σας μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές σωματικές και συναισθηματικές συνέπειες.

Πώς να αποφύγετε τα αναβολικά στεροειδή αποτελέσματα στον εγκέφαλο

Μπορείτε να αποφύγετε τα αναβολικά στεροειδή αποτελέσματα στον εγκέφαλο χρησιμοποιώντας τα νόμιμα στεροειδή. Μην κακοποιείτε ποτέ στεροειδή, και να πάρετε μια συνταγή γιατρού όταν θέλετε να πάρετε αυτά τα φάρμακα. Πριν μάθετε για τα νόμιμα στεροειδή, είναι σημαντικό να έχετε κάτι για τα παράνομα στεροειδή. Χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες, τα στεροειδή όπως το Sustanon, το Dianabol έχουν προκαλέσει πολλές απειλητικές για τη ζωή συνθήκες, όπου το άτομο πέθανε σχεδόν από το χαμένο σώμα τους που έκαναν κάποτε. Η παρατεταμένη χρήση αυτών των παράνομων στεροειδών μπορεί να είναι επιβλαβής για το ήπαρ, τους όρχεις, τα νεφρά και τον εγκέφαλο. Τώρα, τα νόμιμα στεροειδή είναι αυτά που απλώς μιμούνται τις επιδράσεις των στεροειδών, μόνο οι κίνδυνοι δεν εμπλέκονται καθόλου. Πρόκειται για μια πρόσφατη καινοτομία από ομάδες διαφορετικών επιστημόνων οι οποίοι ήρθαν με την πιο πρόσφατη συνταγή ακριβώς όπως τα φυσιολογικά στεροειδή χωρίς τη δομή που προκαλεί βλάβη στα ζωτικά όργανα. Όταν ακούτε τον όρο νομικά στεροειδή ή νόμιμες στεροειδείς εναλλακτικές ουσίες, ή ακόμα και φυσικά στεροειδή, γνωρίζετε ότι θα είστε ασφαλείς. Στη συνέχεια, ένα από τα καλύτερα μέρη για να βρείτε αυτά τα προϊόντα είναι Crazybulk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>