Τι είναι πρωτεΐνη ορού γάλακτος και πώς λειτουργεί

Τι είναι πρωτεΐνη ορού γάλακτος; Λοιπόν, η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι η τελική πηγή πρωτεΐνης και είναι η καλύτερη διαθέσιμη πρωτεΐνη. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι επίσης μια πλούσια πηγή διακλαδισμένης αλυσίδας αμινοξέων (BCAAs), που περιέχει τα υψηλότερα γνωστά επίπεδα οποιασδήποτε φυσικής πηγής τροφίμων. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι ένας από τους δύο τύπους πρωτεϊνών που προέρχονται από το γάλα (το άλλο είναι πρωτεΐνη καζεΐνης). Ο ορός γάλακτος είναι ένα παραπροϊόν που δημιουργείται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μετατροπής του αγελαδινού γάλακτος σε τυρί.

Τι είναι πρωτεΐνη ορού γάλακτος με βάση τους τύπους της

Εάν ρωτάτε “τι είναι πρωτεΐνη ορού γάλακτος”, η απάντηση δεν περιορίζεται σε έναν τύπο πρωτεΐνης. Θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι πρωτεΐνης ορού γάλακτος που χρησιμοποιούνται στα συμπληρώματα. Αυτά είναι τα εξής:

  • Συμπύκνωμα πρωτεΐνης ορού γάλακτος.

Το ποσοστό πρωτεΐνης που διατίθεται στο συμπύκνωμα πρωτεΐνης ορού γάλακτος μπορεί να κυμαίνεται από 30 έως 90 τοις εκατό. εξαρτάται από το πόσο συγκεντρωμένη είναι. Το συμπύκνωμα πρωτεΐνης ορού γάλακτος περιέχει επίσης χαρακτηριστικά χαμηλά επίπεδα υδατανθράκων και λίπους.

  • Απομονωμένη πρωτεΐνη ορρού γάλακτος.

Το προϊόν απομόνωσης πρωτεΐνης ορού γάλακτος περιέχει υψηλότερο ποσοστό πρωτεϊνών από το συμπύκνωμα πρωτεΐνης ορού γάλακτος. Πράγματι, το προϊόν απομόνωσης πρωτεΐνης ορού γάλακτος είναι σχεδόν πάντοτε τουλάχιστον 90% πρωτεΐνη επειδή έχει υποστεί περαιτέρω επεξεργασία και συνεπώς δεν έχει λίπος ή λακτόζη.

  • Υδρόλυση πρωτεϊνών ορού γάλακτος.

Το υδρόλυμα πρωτεϊνών ορού γάλακτος είναι μια μορφή πρωτεΐνης ορού γάλακτος που έχει ήδη υποστεί μερική υδρόλυση, μια διαδικασία που χρειάζεται για να απορροφήσει η πρωτεΐνη το σώμα. Ως εκ τούτου, θεωρείται “προ-αφομοιώσιμο” και απορροφάται ταχύτερα. Γενικά, το συμπύκνωμα πρωτεΐνης ορού γάλακτος είναι η πιο δημοφιλής (και η λιγότερο ακριβή) επιλογή. Διατηρεί επίσης το μεγαλύτερο ποσοστό ευεργετικών θρεπτικών συστατικών που υπάρχουν στην πρωτεΐνη. Αλλά μερικοί άνθρωποι έχουν έναν ευκολότερο χρόνο να επιτηρούν την απομόνωση πρωτεΐνης ορρού γάλακτος και την υδρόλυση πρωτεϊνών ορού γάλακτος. Οι τύποι αυτοί είναι επίσης ιδανικοί εάν προσπαθείτε να μειώσετε τους υδατάνθρακες και το λίπος.

Τι είναι η πρωτεΐνη ορού γάλακτος στο σώμα σας

Κατά τη διάρκεια μιας τυπικής εκπαιδευτικής συνεδρίας, το σώμα θα έχει αρνητικό καθαρό πρωτεϊνικό ισοζύγιο. καθώς η σύνθεση νέων πρωτεϊνών αμαυρώνεται σε αναστολή, η πρωτεϊνική διάσπαση αυξάνεται καθώς η διάρκεια της προπόνησης γίνεται μεγαλύτερη. Μετά την εκπαίδευση η πρωτεϊνική σύνθεση των πρωτεϊνών τελικά αυξάνεται και η βλάβη μειώνεται, δημιουργώντας θετικό ισοζύγιο αζώτου. Λοιπόν, τι είναι η πρωτεΐνη ορού γάλακτος στο σώμα σας; Χρησιμοποιώντας πρωτεΐνη ορού γάλακτος και προμηθεύοντας το σώμα σας με τα αμινοξέα που χρειάζεται γύρω από αυτούς τους βασικούς χρόνους είναι ζωτικής σημασίας για να βοηθήσετε στην αύξηση της πρωτεϊνικής σύνθεσης πρωτεϊνών καθώς και στη μείωση της πρωτεϊνικής βλάβης. Εξαιτίας αυτού, μπορεί να επιτευχθεί υψηλότερος καθαρός ισορροπία πρωτεϊνών και να συμβάλει στην προώθηση της αύξησης της άλιπης μυϊκής μάζας, της αντοχής και της αποκατάστασης των μυών. Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η επαρκής πρόσληψη πρωτεϊνών ορού γάλακτος στο “παράθυρο” μετά την προπόνηση είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτιστοποίηση της πρωτεϊνικής σύνθεσης των πρωτεϊνών, τη διάσπαση των πρωτεϊνών, τη δημιουργία θετικής ισορροπίας πρωτεϊνών, την αποκατάσταση των κατεστραμμένων μυϊκών ιστών και την τόνωση προσαρμογών κατάρτισης.

Πώς να χρησιμοποιήσετε πρωτεΐνη ορρού γάλακτος

Ο καλύτερος χρόνος για κατανάλωση πρωτεΐνης ορού γάλακτος είναι πριν και μετά την προπόνηση. Με αυτόν τον τρόπο, το σώμα σας θα χρησιμοποιήσει την πρόσθετη πρωτεΐνη για την κατασκευή και επισκευή των μυϊκών ινών. Για βέλτιστα αποτελέσματα, προσθέστε δεξτρόζη, ακατέργαστο μέλι, φρούτα ή άλλες πηγές υδατανθράκων στο κούνημα μετά την προπόνηση. Μετά την άσκηση, χρειάζεστε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες για να ανακάμψετε και να λειτουργήσετε στην αιχμή σας. Σήμερα, οι σκόνες πρωτεΐνης ορού γάλακτος είναι διαθέσιμες σε ένα ευρύ φάσμα γεύσεων. Προσθέστε μια σέσουλα ή δύο για σπιτικά μπισκότα, κρεατικά υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, μακαρόνια με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και άλλα καλούδια. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αντικαταστήσετε τα σνακ σας με πρωτεϊνικά κουνήματα. Θυμηθείτε, η υγιεινή διατροφή δεν είναι παρά βαρετή. Μπορείτε να χτίσετε την άπαχη μάζα, να χάσετε λίπος και να ανακάμψετε γρηγορότερα από την εκπαίδευση απλά αυξάνοντας την πρόσληψη πρωτεϊνών. Αν ψάχνετε για την καλύτερη ποιότητα πρωτεΐνης ορού γάλακτος και αναμένετε πιο λεπτομερή απάντηση για την ερώτηση “τι είναι πρωτεΐνη ορού γάλακτος”, κάντε κλικ στο παρακάτω banner.

Whey Protein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>