Τα συμπτώματα της παχυσαρκίας και η θεραπεία

Ένα από τα κύρια συμπτώματα παχυσαρκίας είναι ένα υπερβολικό βάρος σώματος. Αλλά εάν είστε παχύσαρκοι, μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε καθημερινά προβλήματα υγείας. Η παχυσαρκία είναι μια περίσσεια σωματικού λίπους. Το να είσαι λίγο υπερβολικό μπορεί να μην προκαλέσει πολλά αξιοσημείωτα προβλήματα. Ωστόσο, μόλις μεταφέρετε μερικά επιπλέον κιλά, μπορεί να εμφανιστούν συμπτώματα παχυσαρκίας που επηρεάζουν την καθημερινή σας ζωή. Η παχυσαρκία μπορεί να προκαλέσει καθημερινά προβλήματα υγείας, όπως δύσπνοια, αυξημένη εφίδρωση, ροχαλητό, αίσθημα κούρασης κάθε μέρα, πόνοι στην πλάτη και στις αρθρώσεις. Η παχυσαρκία μπορεί επίσης να προκαλέσει αλλαγές που μπορεί να μην παρατηρήσετε, αλλά αυτό μπορεί να βλάψει σοβαρά την υγεία σας, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση) και τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης. Ένα άλλο μακροπρόθεσμο πρόβλημα που μπορεί να επηρεάσει τους παχύσαρκους ανθρώπους είναι ο διαβήτης τύπου 2. Εκτιμάται ότι λιγότερο από το ήμισυ όλων των περιπτώσεων διαβήτη συνδέονται με την παχυσαρκία.

Τι είναι τα συμπτώματα της παχυσαρκίας;

Παρόλο που κερδίζετε λίγα επιπλέον κιλά μπορεί να φανεί ασήμαντη όσον αφορά τη γενική υγεία ενός ατόμου, το κέρδος βάρους μπορεί γρήγορα να κλιμακωθεί σε μια σοβαρή ιατρική κατάσταση. Τα συμπτώματα της παχυσαρκίας μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την καθημερινή ζωή. Για τους ενήλικες, τα κύρια συμπτώματα περιλαμβάνουν:

 • Υπερβολική συσσώρευση σωματικού λίπους (ιδιαίτερα γύρω από τη μέση).
 • Δυσκολία στην αναπνοή.
 • Εμετό (περισσότερο από το συνηθισμένο).
 • Ροχαλητό.
 • Δυσκολία στον ύπνο.
 • Δερματικά προβλήματα (από την υγρασία που συσσωρεύεται στις πτυχές του δέρματος).
 • Αδυναμία εκτέλεσης απλών σωματικών εργασιών (κάτι που θα μπορούσε εύκολα να εκτελεστεί πριν από την αύξηση βάρους).
 • Κόπωση (από ήπια έως ακραία).
 • Πόνος (συνήθως στο πίσω μέρος και στις αρθρώσεις).
 • Ψυχολογικές επιπτώσεις (αρνητική αυτοεκτίμηση, κατάθλιψη, ντροπή, κοινωνική απομόνωση).

Εκτός από τα πρωτογενή συμπτώματα παχυσαρκίας, η παχυσαρκία μπορεί να συμβάλει και σε πολλές σοβαρές διαταραχές της υγείας, πολλές από τις οποίες μπορεί να μην εντοπίζονται εύκολα στην πρώιμη φάση της νόσου. Σοβαρές επιπλοκές στην υγεία που είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν με την παχυσαρκία περιλαμβάνουν υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, εγκεφαλικό επεισόδιο, διαβήτη τύπου 2 και μερικά είδη καρκίνου.

Η αιτία της παχυσαρκίας

Η αύξηση του βάρους συμβαίνει όταν τρώτε περισσότερες θερμίδες από ό, τι το σώμα σας καταναλώνει. Εάν το φαγητό που τρώτε παρέχει περισσότερες θερμίδες από το σώμα σας, η περίσσεια μετατρέπεται σε λίπος. Αρχικά, τα λιπώδη κύτταρα αυξάνονται σε μέγεθος. Όταν δεν μπορούν πλέον να επεκταθούν, αυξάνονται σε αριθμό. Αν χάσετε βάρος, το μέγεθος των λιποκυττάρων μειώνεται, αλλά ο αριθμός των κυττάρων δεν είναι. Η παχυσαρκία, ωστόσο, έχει πολλές αιτίες. Οι λόγοι για την ανισορροπία μεταξύ πρόσληψης και κατανάλωσης θερμίδων ποικίλλουν ανάλογα με το άτομο. Η ηλικία, το φύλο, τα γονίδια, η ψυχολογική σας σύνθεση, οι κοινωνικοοικονομικοί και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορούν να συμβάλουν. Ορισμένες ιατρικές παθήσεις και φάρμακα μπορούν επίσης να προκαλέσουν ή να προωθήσουν την παχυσαρκία, αν και αυτές είναι πολύ λιγότερο συχνές αιτίες παχυσαρκίας από την υπερκατανάλωση και την αδράνεια. Μερικά παραδείγματα αυτών είναι το σύνδρομο cushing, η κατάθλιψη και ορισμένα φάρμακα (παραδείγματα είναι τα στεροειδή, τα αντικαταθλιπτικά, τα χάπια ελέγχου των γεννήσεων).

Τι μπορεί να γίνει για τα συμπτώματα της παχυσαρκίας;

Αν έχετε ήδη εμφανίσει συμπτώματα παχυσαρκίας, αυτό που πρέπει να κάνετε, φυσικά, είναι να μειώσετε το βάρος. Και η μείωση του βάρους μπορεί να επιτευχθεί με:

 1. Κατανάλωση λιγότερων θερμίδων.
 2. Αύξηση δραστηριότητας και άσκησης.

Δομημένες προσεγγίσεις και θεραπείες για τη μείωση του βάρους περιλαμβάνουν:

 • Μια τροποποιημένη διατροφή.

Ένας λογικός στόχος απώλειας βάρους είναι 1 έως 2 κιλά την εβδομάδα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί συνήθως με την κατανάλωση 500 έως 1.000 λιγότερες θερμίδες κάθε μέρα. Είτε εστιάζετε στην κατανάλωση λιγότερο λιπαρών ή λιγότερων υδατανθράκων εξαρτάται από εσάς. Τα λίπη έχουν περισσότερες από δύο φορές περισσότερες θερμίδες ανά ουγγιά από τους υδατάνθρακες ή τις πρωτεΐνες. Εάν κόψετε τους υδατάνθρακες, θα πρέπει να περιορίσετε την πρόσληψη λίπους. Επιλέξτε υγιή λίπη, όπως μονοακόρεστα και πολυακόρεστα έλαια.

 • Τακτική άσκηση.

Για να χάσετε αποτελεσματικά το βάρος, οι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να κάνουν μέτρια άσκηση έντασης για 60 λεπτά τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Προσθέστε περισσότερη δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πάρτε τις σκάλες και σηκωθείτε συχνά από το γραφείο ή τον καναπέ σας.

 • Συμπλήρωμα καύσης λίπους.

Η λήψη λιπών-καύση συμπλήρωμα θα βοηθήσει πολύ την προσπάθειά σας για την απώλεια βάρους. Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά συμπληρώματα λίπους-καύση στην αγορά, φροντίστε να επιλέξετε το καλύτερο. Το προϊόν που συνιστούμε είναι το PhenQ επειδή είναι κατασκευασμένο από φυσικά συστατικά. Το PhenQ δεν είναι συνηθισμένο συμπλήρωμα καύσης λίπους. Αυτό το προϊόν λειτουργεί με στόχο 5 διαφορετικές περιοχές στην απώλεια βάρους: κάψιμο λίπους, διακοπή της παραγωγής λίπους, καταστολή της όρεξης, αύξηση της ενέργειας και βελτίωση της διάθεσής σας. Για να μάθετε περισσότερα για το PhenQ, τα συστατικά του και πώς να το πάρετε, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα.

Phenq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>