Τα συμπτώματα μυκητιασικής λοίμωξης και η θεραπεία

Τα συμπτώματα μυκητιασικής λοίμωξης θα εξαρτηθούν από τον τύπο. Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε τα συμπτώματα και τις επιλογές θεραπείας. Οι μυκητιασικές λοιμώξεις είναι συνήθεις στους ανθρώπους. Εμφανίζονται όταν ένας εισβολέας μύκητας αναλαμβάνει μια περιοχή του σώματος και είναι πάρα πολύ για να χειριστεί το ανοσοποιητικό σύστημα. Οι μύκητες μπορούν να ζουν στον αέρα, στο έδαφος, στο νερό και στα φυτά. Υπάρχουν επίσης μερικοί μύκητες που ζουν φυσικά στο ανθρώπινο σώμα. Όπως και πολλά μικρόβια, υπάρχουν χρήσιμοι μύκητες και επιβλαβείς μύκητες. Όταν οι επιβλαβείς μύκητες εισβάλλουν στο σώμα, μπορεί να είναι δύσκολο να σκοτωθούν, καθώς μπορούν να επιβιώσουν στο περιβάλλον και να μολύνουν ξανά το άτομο που προσπαθεί να βελτιωθεί.

Η αιτία της μυκητιασικής λοίμωξης

Οι μυκητιασικές λοιμώξεις αντιπροσωπεύουν την εισβολή ιστών από ένα ή περισσότερα είδη μυκήτων. Αυτά κυμαίνονται από επιφανειακές, εντοπισμένες συνθήκες δέρματος έως βαθύτερες μολύνσεις ιστού έως σοβαρούς πνεύμονες, αίμα (σηψαιμία) ή συστηματικές ασθένειες. Μερικοί μύκητες είναι ευκαιριακοί, ενώ άλλοι είναι παθογόνοι, προκαλώντας ασθένεια, είτε το ανοσοποιητικό σύστημα είναι υγιές είτε όχι. Το πιο συνηθισμένο είδος μυκήτων είναι candida, είναι μια ευκαιριακή παθογόνος ζύμη και η κύρια αιτία των μυκητιασικών λοιμώξεων παγκοσμίως. Αυτό το άρθρο τείνει να επικεντρωθεί στη συζήτηση των συμπτωμάτων μυκητιασικής λοίμωξης που προκαλούνται από την υπερανάπτυξη των candida και πώς μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε.

Συμπτώματα μυκητιασικής μόλυνσης

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα συμπτώματα μυκητιασικής λοίμωξης εξαρτώνται από τον τύπο, αλλά εδώ είναι τα γενικά συμπτώματα:

 • Από στόματος τσίχλα.

Μυκητιασική λοίμωξη που αναπτύσσεται στο στόμα ή στο λαιμό ονομάζεται «τσίχλα». Τα άτομα με στοματική τσίχλα τυπικά αναπτύσσουν λευκά, ανώμαλα επιθέματα στη γλώσσα, τα εσωτερικά μάγουλα, τα ούλα, τις αμυγδαλές ή το λαιμό. Οι βλάβες μπορεί να είναι επώδυνες και μπορεί να αιμορραγούν ελαφρώς όταν αποφλοιωθούν.

 • Κούραση και κόπωση.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα μυκητιακής λοίμωξης που σχετίζονται με candida είναι η κόπωση. Η μυκητιασική λοίμωξη είναι συχνότερη σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και μπορεί να συνοδεύεται από διάφορες διατροφικές ανεπάρκειες. Αυτό μπορεί να σας αφήσει να αισθάνεστε κουρασμένοι και κουρασμένοι.

 • Επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις των γεννητικών οργάνων ή των ουροφόρων οδών.

Η Candida μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις των γεννητικών οργάνων και των ουροφόρων οδών, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε πόνο και δυσφορία. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ένα αίσθημα καύσου όταν ουρείτε, συχνή ώθηση για ούρηση, θολά, σκοτεινά ή παράξενα μυρωδικά ούρα και πόνο ή πίεση στην κάτω κοιλία σας.

 • Θέματα πεπτικού.

Η ύπαρξη μικρών ποσοτήτων Candida στο έντερο είναι φυσιολογική. Ωστόσο, εάν αρχίσει να προκαλεί υπερπαραγωγή, μπορεί να προκαλέσει διάφορα συμπτώματα που σχετίζονται με το έντερο, όπως δυσκοιλιότητα, διάρροια, ναυτία, αέρια, κράμπες και φούσκωμα.

 • Μολύνσεις κόλπων.

Πολλές χρόνιες λοιμώξεις του κόλπου πιστεύεται ότι προκαλούνται από μύκητες. Εάν έχετε λοίμωξη από κόλπων που διαρκεί περισσότερο από ένα μήνα, η Candida μπορεί να είναι η αιτία.

 • Μυκητιασικές λοιμώξεις του δέρματος και των νυχιών.

Κνησμός και ορατό εξάνθημα είναι τα δύο πιο συνηθισμένα συμπτώματα μυκητιασικών λοιμώξεων του δέρματος. Μια υπερανάπτυξη της Candida μπορεί να προκαλέσει καταστάσεις όπως το πόδι του αθλητή, το ringworm και ο μύκητας του toenail.

 • Πόνος στις αρθρώσεις.

Εάν η υπερανάπτυξη του Candida αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματός σας και να ταξιδέψει σε ολόκληρο το σώμα σας. Όταν συμβεί αυτό, η Candida μπορεί να μολύνει τα οστά και τις αρθρώσεις, προκαλώντας πόνο, δυσκαμψία και οίδημα.

Πώς να θεραπεύετε τα συμπτώματα μολυσματικής μόλυνσης

Τα συμπτώματα μυκητιασικής λοίμωξης μπορούν να αντιμετωπιστούν με φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα εσωτερικά φάρμακα σε συνδυασμό με φάρμακα ή από μόνα τους εάν τα συμπτώματα είναι ήπια. Ωστόσο, μην αγνοείτε τις μυκητιασικές λοιμώξεις, εδώ είναι εύκολες στην εύρεση συστατικά ως μια μεγάλη βοήθεια για τη θεραπεία των συμπτωμάτων μυκητιασικής λοίμωξης:

 1. Απλό γιαούρτι – Όταν επεξεργάζεται μια μυκητιακή λοίμωξη, το απλό γιαούρτι με ενεργούς καλλιέργειες θα μειώσει την ανάπτυξη των μυκήτων. Το γιαούρτι είναι γεμάτο προβιοτικά, τα οποία είναι βακτήρια που ευθυγραμμίζουν το πεπτικό σας σύστημα και βοηθούν την ικανότητα του σώματός σας να απορροφά ζωτικά θρεπτικά συστατικά και να καταπολεμά τις λοιμώξεις.
 2. Λάδι καρύδας – Αυτό το πετρέλαιο λειτουργεί αποτελεσματικά ως φάρμακο για τη μόλυνση του δέρματος από μύκητες λόγω της παρουσίας λιπαρών οξέων μέσης αλυσίδας. Τα λιπαρά οξέα δρουν ως μυκητοκτόνα που καταστρέφουν τη μόλυνση όταν το βυθίζετε επάνω στην περιοχή του προσβεβλημένου δέρματος.
 3. Σκόρδα – Οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του σκόρδου είναι ιδανικές για δερματικές λοιμώξεις σε οποιαδήποτε περιοχή. Με κάποιες μυκητιακές λοιμώξεις που βρίσκονται κάτω από το κρεβάτι των νυχιών, το οποίο είναι δύσκολο να επιτευχθεί, η εφαρμογή σπασμένου σκόρδου είναι η καλύτερη θεραπεία.
 4. Ξίδι μηλίτη μήλου – Γεμισμένο με αντιμικροβιακά, ξίδι μηλίτη μήλου είναι μια πολύ γνωστή θεραπεία για κάθε είδους μυκητιασική λοίμωξη. Το πόσιμο αραιωμένο ξίδι μηλίτη μήλου μπορεί να βοηθήσει να εξαλείψει τις μολύνσεις, αποτρέποντάς τους από τη διάδοση, και αυξάνοντας το χρόνο αποκατάστασης.
 5. Χυμός Cranberry – Παρόλο που είναι ευρέως γνωστό ότι ο χυμός των βακκίνιων βοηθά στην καταπολέμηση λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, είναι επίσης αποτελεσματική κατά των μυκητιασικών λοιμώξεων. Ο χυμός των βακκίνιων περιέχει μια ουσία που βοηθάει να σταματήσουν τα βακτηρίδια να κολλήσουν στους βλεννογόνους.

Ο καθένας μπορεί να πάρει μια μυκητιασική λοίμωξη. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα συμπτώματα και τη θεραπεία των μυκητιασικών λοιμώξεων και να λάβετε συμβουλές πρόληψης κάνοντας κλικ στο παρακάτω πλαίσιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>