Τα πιθανά πλεονεκτήματα αποκλεισμού των υδατανθράκων που πρέπει να γνωρίζετε

Τα πλεονεκτήματα του αποκλεισμού του καρβαμιδίου είναι όπως τα άλλα είδη συμπλήρωμα διατροφής που πρέπει να προσφέρουν. Ωστόσο, ο αναστολέας καρβιδίου λειτουργεί διαφορετικά από τα περισσότερα από τα άλλα χάπια απώλειας βάρους. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, ο αναστολέας των υδατανθράκων εμποδίζει την αφομοίωση υδατανθράκων, προφανώς επιτρέποντάς σας να τρώτε υδατάνθρακες χωρίς μερικές από τις ανεπιθύμητες θερμίδες.

Η επιστήμη πίσω από τον αποκλεισμό καρβιδίου

Όταν αρχίζετε να μασάτε ένα πολύπλοκο υδατάνθρακα όπως ζυμαρικά, σπόρους ή πατάτες, το σώμα σας αρχίζει να παράγει το πεπτικό ένζυμο άλφα-αμυλάση μέσω των σιελογόνων αδένων σας. Αυτό ξεκινά τη διαδικασία μετατροπής πολύπλοκων υδατανθράκων σε απλούς υδατάνθρακες. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες αποτελούνται από μια αλυσίδα απλών υδατανθράκων που συνδέονται μεταξύ τους. Για να απορροφήσετε τους πολύπλοκους υδατάνθρακες, πρέπει να αναλύονται από τα ένζυμα του σώματός σας. Μετά την κατάποση, οι αναστολείς καρβιδίου μπορούν να βοηθήσουν να σταματήσουν τα πεπτικά ένζυμα που διασπούν τους υδατάνθρακες σε μικρές, μοναδικές μονάδες ζάχαρης γνωστές και ως απλοί υδατάνθρακες. Αυτοί οι πολύπλοκοι υδατάνθρακες θα πάνε κατευθείαν στο παχύ έντερο χωρίς να αναλύονται σε απλούς υδατάνθρακες. Όταν συμβεί αυτό, δεν υπολογίζονται καθόλου σε θερμίδες.

Ποια είναι τα πιθανά πλεονεκτήματα αποκλεισμού καρβιδίου

Είτε σε φαγητό είτε σε συμπλήρωμα, ένας αναστολέας των υδατανθράκων μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να διαχειριστεί την πρόσληψη υδατανθράκων, κατά συνέπεια το βάρος και τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Υπάρχουν όμως και άλλα δυνητικά οφέλη. Εδώ είναι μερικά ακόμα πλεονεκτήματα πλεονεκτήματα μπλοκαρίσματος carb:

  • Μπορεί να υποστηρίξει χαμηλότερη όρεξη.

Μαζί με τη βοήθεια απορρόφησης υδατανθράκων, ένας αναστολέας καρβιδίων μπορεί επίσης να προάγει μια μειωμένη όρεξη και να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο γεμάτος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μετά το φαγητό. Πρόσφατες μελέτες διαπίστωσαν ότι πολλά συμπληρώματα αποκλεισμού καρβιδίων περιλαμβάνουν επίσης συγκεκριμένες ενώσεις που μπορούν να επηρεάσουν τα επίπεδα των ορμονών που σχετίζονται με αυξημένα συναισθήματα πληρότητας και μειωμένα αισθήματα πείνας.

  • Μπορεί να προάγει υγιή επίπεδα σακχάρου στο αίμα που βρίσκονται ήδη στο κανονικό εύρος.

Ένας αποκλεισμός υδατανθράκων μπορεί επίσης να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τη διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα που βρίσκονται ήδη στο φυσιολογικό εύρος. Επειδή τα εκχυλίσματα στα συμπληρώματα αποκλεισμού με υδατάνθρακες μπορούν να αποτρέψουν την πέψη σύνθετων υδατανθράκων, μειώνουν επίσης τον κίνδυνο εμφάνισης επιπέδων σακχάρου στο αίμα που συμβαίνουν όταν οι υδατάνθρακες απορροφούνται στην κυκλοφορία του αίματος. Αρκετές μελέτες υποδεικνύουν ότι ένας αποκλειστής καρβιδίου μπορεί όχι μόνο να βοηθήσει να διατηρηθούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει τα επίπεδα αυτά να επιστρέψουν στο φυσιολογικό ταχύτερα μετά από μια ακίδα. Ωστόσο, απαιτείται περισσότερη κλινική έρευνα σχετικά με αυτές τις αξιώσεις.

  • Μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγή καλών αμύλων.

Εκτός από την παρεμπόδιση της απορρόφησης των πολύπλοκων υδατανθράκων που μπορεί να συμβάλουν στην αύξηση του σωματικού βάρους και στο υψηλό σάκχαρο στο αίμα, ένας αναστολέας των υδατανθράκων μπορεί επίσης να βοηθήσει πραγματικά στην παραγωγή καλών υδατανθράκων που γίνονται ανθεκτικά άμυλα. Τα ανθεκτικά άμυλα απαντώνται σε τρόφιμα όπως ακατέργαστες πατάτες, άγριες μπανάνες, όσπρια και ορισμένα δημητριακά ολικής αλέσεως. Αυτές οι ισχυρές ενώσεις είναι παρόμοιες με τις ίνες, επειδή δεν μπορούν να αφομοιωθούν από το λεπτό έντερο και έτσι περνούν κατευθείαν στο παχύ έντερο, όπου συνεργάζονται με τα ευπαθή βακτήρια για να βοηθήσουν στην πέψη, στην ευαισθησία στην ινσουλίνη, στην καταστολή της όρεξης και στο σάκχαρο του αίματος διαχείριση. Δεδομένου ότι ένας αναστολέας των υδατανθράκων βοηθά τους πολύπλοκους υδατάνθρακες να περάσουν από το λεπτό έντερο χωρίς να απορροφηθούν, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να μετατραπούν αυτοί οι αβλαβείς υδατάνθρακες στα ανθεκτικά άμυλα που βοηθούν το κόλον σας να λειτουργεί καλά.

Πώς να πάρετε τα πλεονεκτήματα αποκλεισμού καρβιδίου

Προκειμένου να αποκτήσετε οφέλη αποκλεισμού των υδατανθράκων, θα πρέπει να τα πάρετε με τον σωστό τρόπο. Και σας προτείνουμε να πάρετε αναστολέα carb πριν ή με το πρώτο τσίμπημα ενός γεύματος που περιέχει άμυλο. Γενικά, δύο κάψουλες λαμβάνονται έως και 10 λεπτά πριν από το γεύμα, αλλά ο κατασκευαστής του προϊόντος θα έχει οδηγίες σχετικά με τη φιάλη που μπορεί να διαφέρουν ελαφρά από αυτό. Οι περισσότεροι κατασκευαστές προτείνουν τη λήψη όχι περισσότερο από δύο δόσεις ημερησίως για να συμπληρώσουν δύο αμυλούχα γεύματα. Εάν θέλετε να μάθετε προηγμένους τρόπους για το πώς να αποκτήσετε τα περισσότερα πλεονεκτήματα αποκλεισμού υδατανθράκων, κάντε κλικ στο παρακάτω πανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>