Τα οφέλη των συμπληρωμάτων χιτοζάνης για τα νεφρά

Υπάρχουν οφέλη από τα συμπληρώματα χιτοζάνης για τα νεφρά; Μελέτες διαπιστώνουν ότι τα συμπληρώματα χιτοζάνης μπορεί να βοηθήσουν άτομα με νεφρική νόσο ή νεφρική ανεπάρκεια. Το χιτοζάνη είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που γίνεται από τα κελύφη των καβουριών, των γαρίδων και των αστακών. Η ιατρική έρευνα έχει δείξει ότι η χιτοζάνη μπορεί να δεσμεύσει το λίπος στα τρόφιμα και να την εμποδίσει να απορροφηθεί στο σώμα. Το Chitosan μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους και συχνά πωλείται ως συμπλήρωμα απώλειας βάρους. Οι ερευνητές μελετούν επίσης τις θετικές επιδράσεις των συμπληρωμάτων χιτοζάνης για τα νεφρά.

Χιτοζάνη και κρεατινίνη

Η κρεατινίνη είναι ένα φυσικό απόβλητο προϊόν στο σώμα που δημιουργείται από την καθημερινή κίνηση των μυών. Η κρεατινίνη βρίσκεται στο αίμα και στα ούρα και μεταποιείται έξω από το σώμα από τα νεφρά. Το αίμα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν καθαρότερο ώστε το σώμα να λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα. Το αίμα που είναι υψηλό σε κρεατινίνη θέτει ένα άτομο σε κίνδυνο για δυνητικά απειλητικές για τη ζωή νεφρικές διαταραχές. Οι γιατροί χρησιμοποιούν συχνά ένα τεστ κρεατινίνης για να καθορίσουν πόσο καλά λειτουργεί το νεφρό, καθώς τα υψηλά επίπεδα κρεατινίνης στο αίμα ή τα ούρα μπορεί να σηματοδοτούν ένα πρόβλημα με το νεφρό. Ένας τρόπος μείωσης των επιπέδων κρεατινίνης είναι η λήψη συμπληρώματος χιτοζάνης. Το συμπλήρωμα χιτοζάνης είναι μια καλή επιλογή για άτομα που θέλουν να μειώσουν τα επίπεδα κρεατινίνης τους φυσικά.

Ποια είναι τα οφέλη των συμπληρωμάτων χιτοζάνης για τα νεφρά;

Τα συμπληρώματα με χιτοζάνη μπορούν να βοηθήσουν άτομα με νεφρική νόσο ή νεφρική ανεπάρκεια. Σε μια μελέτη, η χιτοζάνη που δόθηκε σε 40 άτομα με νεφρική ανεπάρκεια βελτίωσε τη δύναμη, την όρεξη και τον ύπνο μετά από 12 εβδομάδες. Αυξάνει επίσης την αιμοσφαιρίνη και μειώνει τα επίπεδα κρεατινίνης και ουρίας στο αίμα, γεγονός που υποδηλώνει τη δυνατότητα βελτίωσης της λειτουργίας των νεφρών. Επιπλέον, τα υψηλά επίπεδα φωσφόρου συνδέονται στενά με υψηλότερο κίνδυνο θανάτου σε άτομα με χρόνια νεφρική νόσο. Ένα σύμπλεγμα σιδήρου-χιτοζάνης μείωσε τα επίπεδα φωσφόρου αίματος. Αυτό το σύμπλεγμα μπορεί να δεσμεύσει τον φωσφόρο ισχυρότερο από τα περισσότερα διαθέσιμα συνδετικά φωσφόρου. Η μάσηση της τσίχλας χιτοζάνης έγινε επίσης μια δημοφιλής μέθοδος για τη μείωση των υψηλών επιπέδων φωσφορικών στα άτομα με νεφρική νόσο. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το κόμμι χιτοζάνης μείωσε τα επίπεδα φωσφορικών μετά από δύο εβδομάδες μασήματος.

Μια άλλη μελέτη σχετικά με τα συμπληρώματα χιτοζάνης για τα νεφρά

Τα άτομα με νεφρική ανεπάρκεια αντιμετωπίζουν πολυάριθμα προβλήματα υγείας, όπως αναιμία, κόπωση και απώλεια όρεξης. Σε άλλη ανοικτή μελέτη, οι ερευνητές εξέτασαν τα συμπληρώματα χιτοζάνης σε 80 άτομα με νεφρική ανεπάρκεια που έλαβαν συνεχή θεραπεία αιμοκάθαρσης. Οι μισοί συμμετέχοντες έλαβαν 45 mg δισκία για συνολικά περίπου 1.500 mg χιτοζάνης ημερησίως για 12 εβδομάδες. στο άλλο μισό δεν δόθηκε συμπλήρωμα. Αυτοί στην ομάδα θεραπείας έδειξαν σημαντική μείωση των επιπέδων ουρίας και κρεατινίνης. Επιπλέον, είχαν αύξηση των επιπέδων αιμοσφαιρίνης και ανέφεραν βελτιωμένη συνολική αντοχή, όρεξη και ύπνο. Από αυτά τα αποτελέσματα, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι τα οφέλη των συμπληρωμάτων χιτοζάνης για τα νεφρά είναι πραγματικά. Αυτό το συμπέρασμα μπορεί να μην είναι τελικό, αλλά υπάρχει ένα μήνυμα ότι η χιτοζάνη θα χρησιμοποιείται συχνότερα στο μέλλον για τη θεραπεία των νεφρών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την χιτοζάνη και τα νεφρά, κάντε κλικ παρακάτω.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>