Τα οφέλη του CLA για την υγεία του δέρματος

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν μόνο το CLA ως συμπλήρωμα που βοηθάει στην απώλεια βάρους. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης οφέλη CLA για την υγεία του δέρματος. Το CLA είναι κάτι περισσότερο από ένα συνηθισμένο ωμέγα-6 λιπαρό οξύ. Είναι ένα από τα καλά λίπη που υπάρχουν σε τρόφιμα όπως το βόειο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά μόνο σε χαμηλά επίπεδα. Κατά ειρωνικό τρόπο, το βόειο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι τρόφιμα που είναι επίσης υψηλά σε αυτό που θεωρούμε ως κακά λίπη ή κορεσμένα λίπη, οπότε η απόκτηση αρκετών CLA μέσω της διατροφής είναι προβληματική. Ως εκ τούτου, συνιστούμε επίσης να πάρετε το CLA με τη μορφή συμπληρώματος.

Το CLA είναι κάτι περισσότερο από λίπος καυστήρα

Το CLA σημαίνει συζευγμένο λινολεϊκό οξύ. Αυτό το βασικό λιπαρό οξύ όχι μόνο έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στη μείωση του σωματικού λίπους διατηρώντας παράλληλα τους μύες, αλλά προσφέρει επίσης έναν τόνο επιπλέον οφέλους για την υγεία, όπως η προστασία από καρδιαγγειακές παθήσεις και ο καρκίνος, η βελτίωση της οστικής μάζας και η μείωση της φλεγμονής. Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία του CLA είναι η ικανότητά του να περιορίζει την ανάπτυξη του όγκου σε διάφορες τοποθεσίες σε όλο το σώμα. Πολλές ανεξάρτητες μελέτες έχουν δείξει ότι το CLA προστατεύει από τον καρκίνο του μαστού, τον ορθοκολικό καρκίνο, τον καρκίνο του προστάτη, τον καρκίνο του στομάχου και τον καρκίνο του δέρματος. Αυτός είναι ο λόγος που πιστεύουμε ακράδαντα στα οφέλη του CLA για την υγεία του δέρματος.

Τα πλεονεκτήματα του CLA για την περιποίηση του δέρματος ως θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας

Σε μια μελέτη, 60 γυναίκες έλαβαν CLA για 60 ημέρες και σε ποσοστό έως και 75% των γυναικών, η εμφάνιση του δέρματος βελτιώθηκε σημαντικά και η περιφέρεια του μηρού μειώθηκε κατά μέσο όρο 0,88 ίντσες. Το CLA έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει το σωματικό λίπος, έτσι ώστε με την υπερβολική ποσότητα λίπους καθιστώντας την κατάσταση εμφανισμένη αισθητικά χειρότερη, αυτή θα μπορούσε να είναι μια άλλη εξήγηση για το πώς βοηθά στη μείωση της κυτταρίτιδας. Τα οφέλη του CLA για το δέρμα είναι πραγματικά και έχει αποδειχθεί.

Πώς να πάρετε CLA οφέλη για το δέρμα

Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι ενσωμάτωσης περισσότερων CLA στη διατροφή σας και αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων του CLA για την υγεία του δέρματος:

  • Φυσικές πηγές.

Το CLA είναι ένα φυσικώς απαντώμενο λιπαρό οξύ που μπορεί να βρεθεί στα κρέατα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα των ζώων βοσκής όπως οι αγελάδες, οι κατσίκες και τα πρόβατα. Φυσικά, το βόειο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πιο συνηθισμένα στις Ηνωμένες Πολιτείες, οπότε θα εστιάσουμε την προσοχή μας εκεί. Αλλά μην πηγαίνετε να τρέχετε για να αγοράσετε μια ζωή προμήθεια μπριζόλας και βούτυρο ακόμα! Δεν είναι όλα αυτά τα προϊόντα δημιουργημένα ίσα όταν πρόκειται για CLA. Ίσως να γνωρίζετε ότι υπάρχουν δύο βασικές προσεγγίσεις για την εκτροφή βοοειδών: χορτοφάγος και σιτηρέσιο. Η σκέψη των αγελάδων που τρέφονται με χορτάρι προκαλεί εικόνες ευτυχισμένων ζώων που παλεύουν σε χωράφια και μαζεύονται ελεύθερα κάτω από τον ανοιχτό ουρανό. Οι αγελάδες που τρέφονται με σιτηρά, ωστόσο, ζουν έναν λιγότερο ελκυστικό τρόπο ζωής και τρέφονται με μια αφύσικη διατροφή του καλαμποκιού ή / και της σόγιας. Είναι ενδιαφέρον ότι οι αγελάδες που τρέφονται με χόρτο είναι όχι μόνο πιο υγιείς, είναι πιο υγιείς για εμάς! Αυτές οι αγελάδες έχουν τυπικά δύο έως τρεις φορές περισσότερο CLA από τις αγελάδες που τρέφονται με σιτηρά. Αυτό καθιστά το βόειο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα χορτοφαγία πλούσια (αν και ακριβότερη) πηγή CLA.

  • Συμπληρώματα.

Μια άλλη επιλογή είναι να πάρει το CLA σας μέσω συμπληρωμάτων. Μπορείτε να βρείτε CLA κάψουλες / χάπια σε απευθείας σύνδεση και σε πολλά φαρμακεία, συμπληρώματα καταστημάτων και τα παρόμοια. Το CLA που βρίσκεται σε αυτά τα συμπληρώματα δεν προέρχεται από ζώο. Αντ ‘αυτού, δημιουργείται σε ένα εργαστήριο τροποποιώντας άλλα έλαια όπως το έλαιο κνήκου. Έτσι εάν είστε χορτοφάγος ή vegan, αυτό θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική επιλογή. Λαμβάνοντας ένα συνθετικό συμπλήρωμα είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε CLA σας αποφεύγοντας κόκκινο κρέας που μπορεί να είναι ανθυγιεινό σε μεγάλες ποσότητες. Ενώ υπάρχουν μεγάλες ποσότητες CLA σε βοοειδή που τρέφονται με χόρτο, το κόκκινο κρέας αποδείχθηκε ότι συντομεύει τη διάρκεια ζωής ενός ατόμου όταν καταναλώνεται τακτικά. Ποιος είναι άλλος λόγος για να μην μεταβείτε σε μια διατροφή βοείου κρέατος μόνο για να καρπωθούν τα οφέλη του CLA για το δέρμα και τη γενική υγεία. Μπορείτε να κάνετε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να λάβετε σύσταση για το καλύτερο συμπλήρωμα CLA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>