Τα οφέλη του πικολινικού χρωμίου για την απώλεια βάρους

Αυτή η ανάρτηση θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα εκπληκτικά και πιθανά οφέλη από τη χρήση χρωμιούχου πικολινικού άλατος για απώλεια βάρους και πώς να το χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Εσείς ασκείστε, τρώτε σωστά αλλά μερικές φορές χρειάζεστε ακριβώς αυτό το μικρό κάτι επιπλέον για να σας βοηθήσουμε να χάσετε λίπος και να γίνετε πιο λιτό. Εκεί μπαίνει το πικολινικό χρώμιο. Ένα βασικό στοιχείο ιχνοστοιχείων, το πικολινικό χρώμιο είναι σημαντικό για την απώλεια βάρους. Βοηθάει στην καύση υδατανθράκων και λιπών στο σώμα και βοηθά την ινσουλίνη να κάνει τη δουλειά της να κάνει το σάκχαρο του αίματος (γλυκόζη, το βασικό μας καύσιμο) διαθέσιμο στα κύτταρα. Το σώμα μας περιέχει μόνο λίγα χιλιοστόγραμμα χρώμιο, αλλά αυτό το μικρό ποσοστό παίζει σημαντικό ρόλο στην αύξηση της αποτελεσματικότητας της ινσουλίνης, στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στην ενεργοποίηση διαφόρων ενζύμων για την παραγωγή ενέργειας. Όλα αυτά μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της απώλειας άπαχου μυός και λίπους.

Τι είναι πικολινικό χρώμιο

Το χρώμιο είναι αυτό που είναι γνωστό ως βασικό ιχνοστοιχείο. Είναι απαραίτητο επειδή εμπλέκεται στον κρίσιμο μεταβολισμό των μακρομορίων και συμμετέχει στις οδούς σηματοδότησης της ινσουλίνης. Το τμήμα πικολινάτης είναι αυτό που δεσμεύεται με το χρώμιο και είναι το τμήμα πικολινικού που δίδει στο Χρώμιο κάποιες ειδικές ιδιότητες, ειδικά σε σύγκριση με το διατροφικό χρώμιο. Το πικολινικό οξύ συμβάλλει στη μεγαλύτερη σταθερότητα του τμήματος χρωμίου του συμπλόκου και δρα για να αυξήσει τη βιοδιαθεσιμότητά του (δηλαδή το ποσό που μπορεί να χρησιμοποιήσει το σώμα σας). Εδώ είναι μερικά οφέλη που μπορείτε να πάρετε με τη λήψη πικολινικό χρώμιο:

  • Βελτιωμένη ζάχαρη αίματος.
  • Μειωμένη πείνα και πόθους.
  • Απώλεια βάρους.

Πώς να αποκτήσετε χρώμιο

Από πού μπορείτε να αποκτήσετε χρώμιο; Το χρώμιο μπορεί να βρεθεί σε πηγές τροφίμων όπως ψωμιά ολικής αλέσεως και δημητριακά, άπαχα κρέατα, τυριά και βότανα όπως το πιπέρι και το θυμάρι. Αλλά το χρώμιο που βρίσκεται στα τρόφιμα δεν απορροφάται εύκολα από το σώμα μας. Η τυπική Δυτική διατροφή περιέχει μόλις μια επαρκή ποσότητα χρωμίου – έτσι τα συμπληρώματα πικολινικού χρωμίου είναι αρκετά δημοφιλή. Το πικολινικό χρώμιο είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές συμπλήρωμα ορυκτών στις Ηνωμένες Πολιτείες και πολλοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν για την απώλεια βάρους.

Μπορεί το πικολινικό χρώμιο να λειτουργήσει πραγματικά για την απώλεια βάρους

Μελέτες υποδεικνύουν ότι η λήψη χρωμίου σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα αντίστασης-κατάρτισης μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος και λίπος στο σώμα αυξάνοντας παράλληλα την άλιπη σωματική μάζα. Μια μετα-ανάλυση το 2013 διαπίστωσε ότι η συμπλήρωση χρωμιούχου πικολινικού μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της απώλειας βάρους. Οι συμμετέχοντες που έλαβαν χρώμιο στις μελέτες που εξετάστηκαν έχασαν περίπου 1 λίβρα περισσότερο από εκείνους που δεν έλαβαν το συμπλήρωμα στην ομάδα ελέγχου. Η απώλεια βάρους δεν είναι στην πραγματικότητα σημαντική, αλλά συνδυάζοντας το συμπλήρωμα με τη σωστή άσκηση, ένα άτομο μπορεί να χάσει βάρος βέλτιστα. Η λήψη πικολινικού χρωμίου μαζί με την άσκηση είναι χρήσιμη για την απώλεια βάρους. Σε άλλη μελέτη, οι υπέρβαρες γυναίκες που άσκησαν και έλαβαν πικολινικό χρώμιο έχαναν πραγματικά βάρος. Παρόλο που υπάρχουν ισχυρισμοί ότι το πικολινικό χρώμιο δεν βοηθά στη βελτίωση της σύστασης του σώματος καθώς και στη βελτίωση των αποτελεσμάτων απώλειας βάρους, ορισμένα αποδεικτικά στοιχεία αποδεικνύουν το αντίθετο.

Χορήγηση πικολινικού χρωμίου

Λόγω των σημαντικών ρόλων του χρωμίου στο σώμα, η κατανάλωση επιπλέον χρωμίου ως συμπλήρωμα διατροφής είναι μια καλή στρατηγική για την υγεία. Για την πρόληψη ανεπάρκειας χρωμίου, η ημερήσια συνιστώμενη πρόσληψη είναι μεταξύ 50 μικρογραμμαρίων (mcg) και 200 ​​mcg για ενήλικες και εφήβους. Το συνιστώμενο διαιτητικό επίδομα χρωμίου αυξάνεται με την ηλικία. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας σχετικά με το πόσο πρέπει να κάνετε. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο χρήσης του πικολινικού χρωμίου για απώλεια βάρους, κάντε κλικ στο παρακάτω πανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>