Τα οφέλη της Forskolin για την υγεία

Το Forskolin χρησιμοποιείται συχνά ως φυτικό φάρμακο για καρδιαγγειακά, αναπνευστικά και γαστρεντερικά προβλήματα. Είναι αυτά τα οφέλη της forskolin αληθινά, ας μάθουμε. Ενώ αρκετές μελέτες δείχνουν ότι τα οφέλη της forskolin στην ανθρώπινη υγεία είναι περιορισμένα, αυτή η φυσική ένωση φυτών έχει χρησιμοποιηθεί για να θεραπεύσει πολλά προβλήματα υγείας στην Ινδία εδώ και πολλά χρόνια. Σήμερα, το forskolin χρησιμοποιείται όχι μόνο από τους Ινδούς, αλλά και από τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς.

Το Forskolin ωφελεί στην απώλεια βάρους

Θεωρητικά, το forskolin βοηθά στην απώλεια βάρους βοηθώντας στη δημιουργία ενζύμων που ονομάζονται λιπάση και αδενοσίνη. Αυτά τα δύο ελεύθερα λιπαρά οξέα από τα κύτταρα του σώματος. Όταν τα λιπαρά οξέα είναι ελεύθερα, μπορούν να καούν ως καύσιμο. Όταν το σώμα καίει λιπαρά οξέα, μπορεί να μειώσει το λίπος χωρίς να επηρεάσει την άλιπη μυϊκή μάζα. Δυστυχώς, αυτή η θεωρία δεν θεωρεί ότι για την απώλεια βάρους να συμβεί ένα έλλειμμα θερμίδων πρέπει επίσης να συμβεί. Με άλλα λόγια, ένα άτομο πρέπει να κάψει περισσότερες θερμίδες από ό, τι παίρνει μέσα από τα τρόφιμα και το ποτό. Αν αυτό δεν συμβεί, ένα άτομο δεν θα χάσει βάρος. Έτσι, ενώ τα οφέλη της forskolin μπορεί να περιλαμβάνουν την αύξηση των δυνατοτήτων καύσης λίπους, αυτό απαιτεί ακόμα θρεπτική διατροφή και άσκηση για να υποστηρίξει το έλλειμμα θερμίδων.

Οφέλη για την υγεία της forskolin

Υπάρχει πολύ λίγη επιστημονική υποστήριξη για τυχόν αξιώσεις σχετικά με τα οφέλη της forskolin στην ανθρώπινη υγεία. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι λένε ότι παίρνουν σωματική και ακόμη και ψυχολογική βελτίωση μετά τη λήψη forskolin. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι στην Ασία έχουν χρησιμοποιήσει forskolin για πολλά χρόνια για τη θεραπεία ορισμένων προβλημάτων υγείας. Και σε πολλές περιπτώσεις, η παράδοση είναι πάντα σωστή. Μερικές φορές πρέπει απλώς να πιστέψουμε χωρίς να βασιζόμαστε πάρα πολύ σε έρευνες ή μελέτες. Ακολουθεί μια σειρά από ευρήματα από τη διαθέσιμη έρευνα για το forskolin:

  • Απώλεια βάρους.

Το Forskolin μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της παχυσαρκίας, σύμφωνα με μια μικρή μελέτη το 2005. Για τη μελέτη, 30 υπέρβαροι ή παχύσαρκοι άνδρες είχαν εκχωρηθεί για να λάβουν είτε forskolin είτε ένα placebo καθημερινά για 12 εβδομάδες. Στο τέλος της μελέτης, τα μέλη της ομάδας forskolin έδειξαν μεγαλύτερη μείωση στο σωματικό λίπος και μεγαλύτερη αύξηση της άπαχης σωματικής μάζας (σε σύγκριση με τα μέλη της ομάδας του εικονικού φαρμάκου). Οι συμμετέχοντες στη μελέτη που έλαβαν θεραπεία με forskolin παρουσίασαν επίσης σημαντική αύξηση της οστικής μάζας.

  • Σταγόνες για τα μάτια.

Η πρώιμη έρευνα σε ζώα υποδηλώνει ότι οι οφθαλμικές σταγόνες που περιέχουν φορσκολίνη μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από το γλαύκωμα. Για παράδειγμα, δύο μελέτες σε κουνέλια διαπίστωσαν ότι η φορσκολίνη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ενδοφθάλμιας πίεσης (βασικός παράγοντας στην ανάπτυξη του γλαυκώματος).

  • Μαυρίσματος.

Εργαστηριακά πειράματα σε ζώα υποδεικνύουν ότι η εφαρμογή φορσκολίνης στο δέρμα μπορεί να προκαλέσει βύθιση. Σε μια μελέτη με βάση το ποντίκι το 2006, για παράδειγμα, οι επιστήμονες έδειξαν ότι η φορσκολίνη μπορεί να βοηθήσει να χειριστεί την χρωστική του δέρματος και να προκαλέσει μαυρίσματος χωρίς έκθεση σε υπεριώδες φως. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις ότι η φορσκολίνη μπορεί να προάγει τη μαυρίσματος στους ανθρώπους.

  • Βρογχικο Ασθμα

Το Forskolin μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή των επιθέσεων άσθματος, σύμφωνα με μελέτη του 2006. Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι επιθέσεις άσθματος ήταν σημαντικά λιγότερο συχνές μεταξύ των ασθενών που έλαβαν κάψουλες φορσκολίνης (σε σύγκριση με εκείνους στους οποίους χορηγήθηκε θεραπεία με εισπνοές χρωμογλυκικού νατρίου, μια κοινή αγωγή με άσθμα). Διάρκειας έξι μηνών, η μελέτη περιελάμβανε 40 παιδιά και ενήλικες με ήπιο ή μέτρια επίμονο άσθμα.

συμπέρασμα

Η ευρεία γκάμα ιδιοτήτων φορσκολίνης που είναι ήδη γνωστές καθιστά σαφές ότι περισσότεροι τρόποι για την ανακάλυψη οφελών forskolin στο εγγύς μέλλον: θα γίνουν νέα, ασφαλέστερα και πιο αποτελεσματικά παράγωγα και οι εργαστηριακές επιτυχίες θα χρησιμοποιηθούν στην πραγματική θεραπεία, ειδικά στην περίπτωση του καρκίνου. Έχουμε μεγάλη προσδοκία ότι το forskolin θα είναι το κύριο φάρμακο για τον καρκίνο και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας. Στο μέλλον, η φορσκολίνη πρέπει να χρησιμοποιείται ευρέως στη δυτική ιατρική. Ωστόσο, παρακαλείσθε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας ακόμα και για τη λήψη εκχυλισμάτων ή συμπληρωμάτων διατροφής που περιέχουν φορσκολίνη. Προτείνεται επίσης να κάνετε κλικ στο παρακάτω πλαίσιο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα οφέλη της forskolin.

forskolin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>