Τα οφέλη της Chitosan για την υγεία σας

Συχνά διατίθενται στο εμπόριο ως φυσική ενίσχυση απώλειας βάρους, ωστόσο, τα οφέλη της χιτοζάνης δεν περιορίζονται στην απώλεια βάρους. Το Chitosan έχει πολλά οφέλη για τη γενική υγεία σας. Η χιτοζάνη είναι ένας τύπος ινών που παράγεται από χιτίνη, μια ουσία που αναπτύσσεται στα σκληρά εξωτερικά κελύφη των καρκινοειδών, όπως καβούρια, αστακοί, γαρίδες και καλαμάρια. Όπως και άλλες μορφές ινών, η χιτοζάνη είναι μη πέψιμη και μετακινείται μέσω του γαστρεντερικού συστήματος χωρίς να απορροφάται. Το χιτοζάνιο διατίθεται ως συμπλήρωμα διατροφής, κυρίως για να βοηθήσει τους ανθρώπους να χάσουν βάρος και να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε άλλα οφέλη από την χιτοζάνη.

Ποια είναι τα οφέλη της χιτοζάνης;

Τα οφέλη της χιτοζάνης είναι μεγαλύτερα από τα περισσότερα άλλα είδη ινών. Η χιτοζάνη είναι μια μη εύπεπτη διαιτητική ίνα. Όταν καταναλώνεται, το δίκτυο των μεγάλων μορίων συνδέεται με τοξίνες, λίπη και χοληστερόλη στο έντερο. Αυτά γίνονται από το έντερο και αφαιρούνται με το σκαμνί. Με άλλα λόγια, η χιτοζάνη μπορεί να μειώσει την απορρόφηση των λιπών και των τοξινών στο έντερο σας με τη δέσμευσή τους. Η ικανότητα της χιτοζάνης να δεσμεύει τα πλεονάζοντα λίπη είναι ένα κλειδί για τη δράση απώλειας βάρους. Τα άλλα οφέλη της χιτοζάνης είναι:

  • Μείωση της χοληστερόλης: Όπως ίσως ήδη μαντέψετε, η χιτοζάνη λειτουργεί για τη μείωση της χοληστερόλης μειώνοντας την απορρόφησή της.
  • Επούλωση τραυμάτων: Η έρευνα δείχνει ότι η χιτοζάνη μπορεί να βελτιώσει την επούλωση των πληγών και να βοηθήσει τα νεύρα να ξαναβρεθούν.
  • Θεραπεία της νόσου του Crohn (εντερική διαταραχή): Η έρευνα δείχνει ότι η λήψη χιτοζάνης από το στόμα μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους με νόσο του Crohn.
  • Βοηθώντας τα άτομα με νεφρική νόσο: Η λήψη chitosan από το στόμα μπορεί να μειώσει την υψηλή χοληστερόλη, να βοηθήσει στη διόρθωση της αναιμίας και να βελτιώσει τη σωματική δύναμη, την όρεξη και τον ύπνο σε άτομα με νεφρική ανεπάρκεια που λαμβάνουν μακροχρόνια αιμοκάθαρση.
  • Βοηθάει στην βελτίωση της υγείας των αρθρώσεων: Η γλυκοζαμίνη είναι πολύ σημαντική για τις αρθρώσεις σας, βοηθά στη διατήρηση του συνδετικού ιστού και μειώνει την απώλεια κολλαγόνου. Ο συνδυασμός γλυκοζαμίνης και χιτοζάνης μπορεί να βελτιώσει την απορρόφηση της γλυκοζαμίνης κατά δύο έως τρεις φορές.

Πώς λειτουργεί το chitosan;

Όπως έχουμε πει πριν, το Chitosan εξάγεται από τα κοχύλια καβουριού, αστακού και γαρίδας. Είναι μια ινώδης ουσία που μπορεί να εμποδίσει την απορρόφηση του διαιτητικού λίπους και της χοληστερόλης. Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η χιτοζάνη λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με το φάρμακο που χορηγείται μόνο με συνταγή, το Xenical ή το Orlistat, το οποίο επίσης λαμβάνεται ως συμπλήρωμα απώλειας βάρους. Πώς λειτουργεί το chitosan και πώς λειτουργεί το Orlistat για την απώλεια βάρους φαινόταν παρόμοια με τον τρόπο που το Orlistat εμποδίζει επίσης την απορρόφηση του λίπους στο σώμα και εάν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με σωστή διατροφή και άσκηση, μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ο τρόπος λειτουργίας του chitosan εξαρτάται όχι μόνο από τις αξιώσεις απώλειας βάρους. Τα οφέλη της χιτοζάνης στην πραγματικότητα υπερβαίνουν την απώλεια βάρους.

Δόσεις χιτοζάνης

Για να έχετε τα βέλτιστα οφέλη της χιτοζάνης, πρέπει να πάρετε αυτό το συμπλήρωμα σωστά. Η χιτοζάνη έχει χορηγηθεί σε κλινικές μελέτες μείωσης της απώλειας χοληστερόλης και απώλειας βάρους σε ευρείες δόσεις των 0,24 έως 15 g ημερησίως για 4 έως 24 εβδομάδες. Το chitosan έχει χορηγηθεί σε ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια που υποβάλλονται σε μακροχρόνια αιμοδιύλιση χωρίς εμφανείς ανεπιθύμητες ενέργειες. Η χιτοζάνη έχει επίσης χορηγηθεί σε ασθενείς με προδιάταση για έλεγχο γλυκόζης σε δόση 1.500 mg / ημέρα. Λοιπόν, αν θέλετε να βρείτε την καλύτερη δόση χιτοζάνης για εσάς, μπορείτε να κάνετε κλικ στο παρακάτω πανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>